Mijn favoriete merk is Solgar, omdat ze een van de eersten waren die met een plantaardig supplement kwamen.

01:26 - 00:51
luistertijd 01:26 - leestijd 00:51

Mijn favoriete merk is Solgar, omdat ze een van de eersten waren die met een plantaardig supplement kwamen. Sindskort hebben ze ook in een fles de Omega Advanced Blend 2:1:1. Volledig op plantaardige basis met een verhouding tussen omega-3-6-9 vetzuren iin 2:1:1, waarbij de nadruk ligt op het omega-3 vetzuur DHA. 

Lekker is het totaal niet, maar dat nemen ik en mijn dochter voor lief. Een theelepel van 5 ml bevat lijnzaadolie, zwarte bessenzaadolie, Kolimbari olijfolie uit Kreta, DHA, zonnebloemolie, rozemarijnextract, gemengde tocoferolen en ascorbyl palmitaat.

Aanvankelijk was ik even beducht voor het omega 9 omdat je daarvan al zoveel binnenkrijgt via gebakken waren zoals koek. Maar in deze vorm bij Solgar neem je koud in, het is niet verwarmd, waardoor ook de structuur van het vet niet verandert.

Als je weet dat voeding de nieuwe cosmetica wordt, is omegavetzuur een heel mooie aanvulling op je dagelijkse voeding. Natuurlijk kun je het ook uit vis halen, als het maar geen verontreinigde vis uit uit zee (!). En je moet dan natuurlijk wel veel vis eten om de goede hoeveelheden binnen te krijgen. De verhouding verzadigde en onverzadigde vetzuren zou 1:1 moeten zijn, bij de gemiddelde Nederlander is hij 7:1.

Lees ook:

Voeding is de nieuwe cosmetica

Monique spreekt over belang van voeding tijdens haar spreekuur op de New beauty beurs

Lees ook