Dit sektarische walhalla heet One Taste Urban Retreat Center en Nicole Daedone zwaait er de scepter.

02:36 - 01:33
luistertijd 02:36 - leestijd 01:33

Dit sektarische walhalla heet One Taste Urban Retreat Center en Nicole Daedone zwaait er de scepter. Ze ziet zichzelf als hoedster van de slow sex movement (de slow food movement ken je waarschijnlijk al?), en deze focust voornamelijk op het vrouwelijke seksuele genot, waar een flirt of romantiek echt niet aan te pas hoef te komen.

“In our culture, admitting our bodies matter is almost an admission of failure,” zegt Daedone, 41, tegen een journalist van de International Herald Tribune.  “I don’t think women will really experience freedom until they own their sexuality.”

Een kern van 38 mannen en vrouwen, gemiddelde leeftijd achter in de 20 leeft fulltime in het retreat dat met gemak een commune genoemd kan worden. Ze  eten samen, doen samen aan yoga en geven trainingen aan groepen buiten de commune in mindfull meditation. Maar de corebizz van deze groep bestaat uit wat ze omfloerst een morning practice noemen, en deze is alleen toegankelijk voor de bewoners zelf.

Elke morgen klokslag zeven begeven de vrouwen zich naar een centraal plek, het onderlichaam ontbloot waar ze neerstrijken op matrasjes, de ogen dicht, terwijl een schare mannen hen voorbereid op de kickstart van de dag. Al strelend worden de vrouwen naar een orgastische meditiatie geleid, die door de groep wordt aangeduid als “OMing.”  De stellen, al dan niet in real life ook gekoppeld, noemen elkaar ‘research partners’.

Sexcommunes zijn geen ongewone clubs in LA, sinds de jaren’60 zijn er heel wat gestart. “The notion of a San Francisco sex commune focused on female orgasm is part of a long and rich history of women being public and empowered about their sexuality,” vertelt Elizabeth Armstrong, sociologe, verbonden aan de Indiana University.

Het kan niet anders dan dat Daedone ook over de tong gaat, figuurlijk gesproken. Ze zou als sex diva er ook een handje van hebben om haar groepen te polariseren en zo de macht over haar schaapjes te kunnen behouden. “There was always a pushing of peoples’ boundaries,” zegt een voormalig bewoonster Judy Silver, die 3,5 jaar in de commune woonde.  “We all knew it was a hardcore place, and we came to play hard.”

Je leest er hier meer over.

Over mannen die leggings dragen gesproken…

Vrouwen ruiken naar ui en mannen naar kaas

Strippende vent op je lipgloss

Domineert een ‘Anna Wintour’ de Jackie redactie? Franke van Hoeven schreef een boek

Lees ook