..

02:53 - 01:44
luistertijd 02:53 - leestijd 01:44

..zo meldt vandaag De TelegraafDe Belastingdienst en het bedrijf zouden zodoende in twee jaar voor bijna anderhalf miljoen euro zijn opgelicht. Dit melden goed ingelichte bronnen bij justitie. De Fiod-ECD blijkt anderhalf jaar geleden vanwege verdenking van fraude invallen te hebben gedaan bij de kliniek in Scheveningen en bij Schoemacher thuis in Amsterdam. Daarbij zijn administraties, computers en patiëntendossiers in beslag genomen. Ook werd een tijd lang de telefoon van de medicus afgeluisterd. Schoemacher (51) en diens vermeende mededader, voormalig kliniekdirecteur Willem Bart O. (64), hebben tijdens hun verhoren door de Fiod-ECD bekennende verklaringen afgelegd. (bron: De Telegraaf)

De Volkskrant meldt nog aanvullend:

“Volgens Schoemacher is justitie in juli 2007 met het onderzoek begonnen. Van een megafraude is volgens hem geen sprake, en ook het bedrag van 1,5 miljoen euro is onjuist, stelt hij in een schriftelijke verklaring. Hij was zaterdag onbereikbaar voor een toelichting.

‘Het Medisch Centrum Scheveningen heeft volledige medewerking verleend en bespreekt thans de mogelijkheden deze zaak te schikken’, aldus de verklaring. Het OM wilde geen commentaar geven op de zaak.”

 

Ik weet niet wat het is, maar ik heb de laatste tijd al langer het gevoel dat Schoemacher dan wel zijn imago zich op een glijdende schaal bevindt. Zo las ik recent een verhaal in roddelblad Story waarin zijn (derde) vrouw vertelde dat ze er altijd voor zorgt dat ze min of meer sexy gekleed is als Robert thuis komt, omdat hij dat zo prettig vindt. Niet lang daarna zag ik haar in het tv programma Het leukste meisje van de klas, waarin ze zeer openhartig vertelde over haar manisch depressieve aandoening. Waarom brengt iemand dit zo en public naar buiten, het maakt je kwetsbaar en kan ook verkeerd uitgelegd gaan worden. Niet lang daarna gleed Robert van een trap en had hij een megajaap in zijn voorhoofd. Ook dat werd weer breed uitgemeten in de media. Je bent dan al snel geneigd te denken: volgens mij gaat het niet goed. Een vrouw die manisch depressief is, een heel jong kind erbij, zijn derde huwelijk, en ondertussen zie je hem maar optreden en de vrouwen om hem heen hangen als bijen die op de honing af komen (zoals recent op New beauty beurs). Het voelt niet goed, vind ik.

Moet ook zeggen dat ik dit bericht van vandaag shocking vindt, ook al kun je op je klompen aanvoelen dat zwart afrekenen echt wel eens gebeurt in klinieken, maar geplaatsts naast al die andere verhalen in de media de laatste tijd, lijkt dit echt wel de druppel die de emmer doet overlopen.

Lees ook:

Perfect Age, het creme-antwoord van Schoemacher op rimpels en littekens

Lees ook