shop Pascaud Innovative II vers gemaakt vitamine C serum Deze vitamine C in poedervorm is het allerbeste dat we kennen! Je maakt het zelf vers aan. Hoog geconcentreerd en goed opneembaar. Je huidtonus wordt binnen een week veel mooier! Bekijken Voor Marokkaanse en Turkse vrouwen behoort lekker poedelen in de hammam nog altijd tot een […]

02:22 - 01:25
luistertijd 02:22 - leestijd 01:25

Voor Marokkaanse en Turkse vrouwen behoort lekker poedelen in de hammam nog altijd tot een bijzonder beautyritueel. Voor Nederlandse vrouwen is het een trend die op en af weer langs komt waaien. Begin jaren negentig openden op diverse plaatsen in Nederland nieuwe hammams, waaronder echte plaatjes in Utrecht en Den Haag. De media dook er en masse op. Later werd het stil, en nu staat deze Oosterse sauna weer volop in de belangstelling. Onlangs openden nieuwe hammams in Amsterdam en in Leiden. Beeldige locaties.

Bij dat zweten en schrobben horen natuurlijk ook onvervalste hammamproducten. Morjana is een nieuw merk in Nederland dat twee lijnen biedt waaraan je je heerlijk kunt laven. Er is een Marrakech Dream met 14 producten met olien en cremes voor lichaam en gezicht. Er zijn typisch Marokkaanse ingredienten in verwerkt, zoals rozenolie uit Marokko, oranjebloesem, honing, het kostbare Argan olie en Argannootschilletjes in de scrubs, en ghassoel in het masker. Wij werden heel hebberig van bijvoorbeeld de Orange Argan Delight, een scrub met Argan olie en schilletjes en sinaasappelschilpoeder- en essentiele olie. Je huid wordt er zo heerlijk zacht van en ruikt goddelijk naar het Mediterrane leven: zo aan het begin van een zwoele lenteavond wanneer de oranjebloesems de lucht bezwangeren met hun aroma.

De tweede lijn is de Hammam Essentials met prachtige verpakkingen in traditionele hammamstijl. In deze lijn zit een heerlijke olijfzeep, een exfolierende massagesteen, een ghassoelpakking, diverse massage- en lichaamsolien en heel pure flesjes met Argan Olie. De lijn is zo decoratief dat je het liefst zou willen dat het niet alleen in de commerciele hammams te vinden is maar ook in alle badkamers thuis! Wij dromen weer even fijn terug naar de reizen die we zelf naar Marokko en in het bijzonder naar Marrakech maakten, de hammams die we daar bezochten.

Het is inmiddels via deze verkoopadressen te koop:

Sauna Soesterberg (Soesterberg) www.sauna.nu

Beaute L’Essence Wellness & Beauty Instituut (Amsterdam) www.beautelessence.nl

Feetality in Vakantiepark het Hooge Holt (Gramsbergen) www.hoogeholt.nl

Mooi Vitaal (Hooghalen) www.mooivitaal.nl

Huidadvieswinkel Je andere gezicht (Zeist) www.jeanderegezicht.nl

Meer info lees je ook op www.morjana.nl

Lees ook