Fijn haar Haar Psychologie

Laat de maan je haar groeien?

de-maan-en-je-haarHeksen en andere natuuraanbidders geloven al heel lang dat de maan invloed heeft op mensen. Piepklein wetenschappelijk bewijs zou er ook voor zijn. Volgens het artikel  The Lunar Cycle: Effects on Human and Animal Behavior and Physiology van het Department of Experimental Therapy, The Institute of Immunology and Experimental Therapy, Polish Academy of Sciences, heeft de maan een zekere invloed op metabolische processen in het lichaam van mens en dier. Zo zou de maancyclus hormonale veranderingen bij insecten te weeg brengen, schommelingen in de melanotine afgifte bij vogels en smaakveranderingen bij laboratoriumratten. Er zouden neurohormonen worden vrijgemaakt die deze veranderingen oproepen. Moe hoe het precies kan gebeuren, men heeft nog geen idee.

In een artikel dat staat in de medische database Pubmed wordt verklaard dat melatonine betrokken is bij haargroei (en bij het bruinkleurenvan de huid). De stof heeft een licht hormonale werking, maar hoe dat dan van invloed kan zijn op de haarwortels, weet men nog niet. Dus, het is mogelijk dat de maan invloed heeft op de haargroei. Aangezien er kleine aanwijzingen zijn dat de maan invloed heeft op de melatonine productie en melatonine dus weer betrokken is bij haargroei. Meer onderzoek is wel nodig om dit waterdicht te krijgen. Zouden heksen daarom altijd van die bossen haar hebben?

(bron: thebeautybrains).

Lees ook:

BeautyJournaal TV: glans in je haar..dit zijn de beste sprays!

Marieke vindt Krul Kracht van Guhl goed te doen

Welke vitaminen zijn goed voor je haar?

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.