Cosmetisch medisch Gezicht Injectables Klinieken Operatietechnieken Rimpels en slapte

Kan kankerstimulerend eiwit rimpels verminderen?

injectablesOnderzoekers aan de Lawrence Berkeley National Laboratory hebben bekend gemaakt dat de ‘receptor for hyaluron mediated motility (kortweg RHAMM genoemd) in staat zou zijn om rimpels te verminderen en de huid in het algemeen een boost te geven. Het lab beweert hiermee dat het betreffende eiwit, dat mede verantwoordelijk is voor het verspreiden van kwaadaardige kankercellen een weldaad voor de huid zou kunnen zijn.

De vondst werd gedaan tijdens een onderzoek naar de rol die vetcellen spelen in het proces van wondheling. Eerder was al bekend geworden dat als dit bepaalde eiwit in zijn werking wordt afgeremd, door het gen te verwijderen of door een speciaal afremmend molecuul erbij te betrekken, het een verrassende, andere werking krijg: het kan de aanmaak van vetcellen stimuleren, waardoor verloren vetcellen kunnen worden gecompenseerd. 

Als de nieuwe inzichten bruikbaar worden, kan het betekenen dat er een nieuwe injectable bij komt, die wellicht nog interessanter kan worden dan de huidige methode van vetcelinjecties die al wordt toegepast om volume in de huid terug te geven. Bij voorbeeld in het gezicht. Lipofilling, zoals dit genoemd wordt, is een mooie ontwikkeling, waar nog wel veel haken en ogen aan kleven. Ten eerste moet de arts die het toepast zeer deskundig zijn, hij moet precies weten waar en hoe diep hij de vetcellen moet injecteren, bovendien moet het in zeer fijne hoeveelheden gedaan worden. Gebeurt het niet goed, dan ben je dan 3 tot 4 maanden alweer groot deel kwijt, opgelost door het lichaam. De vetcellen die hiervoor gebruikt worden, worden mbv liposcutie bijvoorbeeld uit de buik, billen of bovenbenen gehaald. Een van de meest bekwame artsen op dit terrein in ons land is dr Jeroen Stevens.

Wellicht dat in de nabije toekomst het gebruik van dit eiwit de problemen die nu met lipofilling ondervonden worden zoals hierboven omschreven al beter ondervangen kunnen worden. Time will tell:-)

Lees ook:

Stel al jouw vragen tijdens ons inloop beautyspreekuur op de New Beurs beurs (maart 2009), vraag gratis entree kaart aan

FDA in Amerika pleit voor uitbreiding van lijst bijwerkingen van injectables

Geen borstprothese maar een injectable erin?

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

9 reacties

  • tsja, wat ik ‘zorgelijker’ vind is dat sporen van leven steeds minder aan de buitenkant gezien mogen worden. vooral bij mensen rond hun 50ste is vermoeidheid een taboe aan het worden. men wil niet zich zelf meer in acht nemen, dus het tempo aan te passen aan wat het lichaam van nature aankan, de buitekant, dat zo een masker wordt, moet opgestreken worden zodat aan de binnenkant de ‘verwoesting’ gewoon lekker door kan gaan….

  • Daarom moeten we niet doorslaan…Het uiterlijk is het nieuwe innerlijk geworden en dat is niet goed.

  • @maya, weet je wat ik altijd zo fascinerend vind: mensen kunnen wel onder het mes gaan om oneffenheden weg te laten snijden, hun kinderen zullen genetisch weer dezelfde trekjes vertonen….

  • Moeilijke vraag …soms wel, soms niet. Ik denk dat als we allemaal driehonderd jaar ofzo zouden worden ik best zo oud wil worden. Maar stel je voor dat jij blijft leven en je ziet al je geliefden doodgaan..Ja, ik heb Highlander natuurlijk gezien :-). Ik denk dat het de mens gewoon niet is gegeven om zo oud te worden. Of we zouden onze lichaamsdelen moeten vervangen door robotics zoals in RoboCop. En mocht het toch gebeuren…dan moeten we toch echt de ruimte gaan koloniseren.

  • wellicht maya, maar een vraag van een andere orde (hoewel….) is: zou jij 100 jaar willen leven. kan me herinneren eens een boek te hebben gelezen van ik meen mevrouw yourcenar over een persoon die nooit meer dood ging (nee, het was geen vampier haha). lijkt me ook niet zaligmakend….

  • Schieten we nu niet een beetje door?? Over vijftig jaar zien alle tachtigjarigen eruit als dertig maar de veroudering in het lichaam gaat gewoon door. Of zouden ze tegen die tijd daar ook iets voor hebben gevonden? 🙂

  • Shan, wellicht is het wat ingewikkelde materie, maar dat eiwit wordt zodanig bewerkt dat het een andere functie krijgt…de wetenschap zit fascinerend in elkaar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.