Gezicht Grove porien Voor hem

Bergman belooft tijdelijk kleinere porien

invisible-poresHoe verklein ik mijn porien, waardoor mee-eters verdwijnen? Volgens Bergman (van de gelijknamige Bergman klinieken) is het de one million dollar vraag. Inderdaad, in mijn nieuw te verschijnen beautyboek wijd ik er zelfs een hoofdstuk aan!

Maar eerlijk is eerlijk, en zo eerlijk is Bergman wel, er is bar weinig tegen te doen met gewone lapmiddelen. De grote van de porien is genetisch bepaald, zo staat ook in hun persbericht en naarmate je ouder wordt en de huid verslapt worden ze alleen maar zichtbaarder. Ook hormonale veranderingen zijn er debet aan.

Wat te doen? Er zijn uitstekende pore-minimizers te koop. Maar let wel; ze werken maar tijdelijk. Deze producten hebben het vermogen om A. de huid iets aan te spannen waardoor de porie minder zichtbaar wordt, en B. ze bevatten goede camouflerende siliconen die ze minder zichtbaar maken.

Invisible Pores van Bergman heeft ook deze aantrekkende werking (dankzij tannines uit rood fruit) maar probeert daarnaast ook de ophoping van melanine in de porien tegen te gaan. Melanine is het bruinkleurende pigment (even kort door de bocht gezegd). We denken vaak dat mee-eters bestaan uit viezigheid. Het is maar net wat je onder viezigheid verstaat: het zijn dus gewoon huideigen stoffen, ofwel eiwitjes. Het product probeert verder verslapping van de huid tegen te gaan en dus zo indirect ook de vergroting van de porien. Nu is dit laatste ook meteen het moeilijkste. Focus maar lekker op die tijdelijke beloften: een paar uurtjes lang minder zichtbare porien is al mooi meegenomen. Prijs: 49 euro.

Lees ook:

Helpt exfolieren ook?

Is minerale olie echt zo slecht voor je huid?

Helpen Imedeem Prime Renewal pillen tegen huidverslapping?

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

5 reacties

  • ha claar, dat is zeker waar, alleen ken ik geen enkele schoonheidsbehandeling die porien permanent verkleint. het bestaat gewoon helaas niet. nu ja, tenzij je een laserbehandeling neemt of zware chemische peeling, dan kun je er wat langer, wellicht een paar jaar, van genieten.

    ga ookmaar weer eens een afspraak maken. zag vanochtend dat de porien op mijn eigen neus weleen stoombadje kunnen gebruiken:-)

  • Mooi dat smeren, maar is het niet constructiever om gewoon je huid (dus ook je porien) echt een regelmatige en effectieve schoonheidsbehandeling te geven, die de huid reinigt, conditie verbetert en de huidfuncties activeert. zo krijg je een zichtbaarder en structureler resultaat en investeer je in een mooie en egalere huid.
    Op die manier heeft de Bergman creme pas echt een ondersteunend effect.

  • Lijkt me een geweldig product. Waar zou ik een sample kunnen krijgen? Ici Paris in mijn woonplaats geeft dus niet zomaar samples. Je moet eerst iets kopen, zeggen ze. Vind ik raar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen