shop ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint – vegan Corine’s favoriete vegan oogschaduw!  ‘Je brengt dit oogproduct aan als een crème, en het droogt in een oogwenk op als een poeder. Geen ophoping in de oogplooitjes!’ Bekijken Hoe verklein ik mijn porien, waardoor mee-eters verdwijnen? Volgens Bergman (van de gelijknamige Bergman klinieken) is het de […]

01:48 - 01:05
luistertijd 01:48 - leestijd 01:05

Hoe verklein ik mijn porien, waardoor mee-eters verdwijnen? Volgens Bergman (van de gelijknamige Bergman klinieken) is het de one million dollar vraag. Inderdaad, in mijn nieuw te verschijnen beautyboek wijd ik er zelfs een hoofdstuk aan!

Maar eerlijk is eerlijk, en zo eerlijk is Bergman wel, er is bar weinig tegen te doen met gewone lapmiddelen. De grote van de porien is genetisch bepaald, zo staat ook in hun persbericht en naarmate je ouder wordt en de huid verslapt worden ze alleen maar zichtbaarder. Ook hormonale veranderingen zijn er debet aan.

Wat te doen? Er zijn uitstekende pore-minimizers te koop. Maar let wel; ze werken maar tijdelijk. Deze producten hebben het vermogen om A. de huid iets aan te spannen waardoor de porie minder zichtbaar wordt, en B. ze bevatten goede camouflerende siliconen die ze minder zichtbaar maken.

Invisible Pores van Bergman heeft ook deze aantrekkende werking (dankzij tannines uit rood fruit) maar probeert daarnaast ook de ophoping van melanine in de porien tegen te gaan. Melanine is het bruinkleurende pigment (even kort door de bocht gezegd). We denken vaak dat mee-eters bestaan uit viezigheid. Het is maar net wat je onder viezigheid verstaat: het zijn dus gewoon huideigen stoffen, ofwel eiwitjes. Het product probeert verder verslapping van de huid tegen te gaan en dus zo indirect ook de vergroting van de porien. Nu is dit laatste ook meteen het moeilijkste. Focus maar lekker op die tijdelijke beloften: een paar uurtjes lang minder zichtbare porien is al mooi meegenomen. Prijs: 49 euro.

Lees ook:

Helpt exfolieren ook?

Is minerale olie echt zo slecht voor je huid?

Helpen Imedeem Prime Renewal pillen tegen huidverslapping?

Lees ook