Yves Saint Laurent Eau de Printemps PARIS 'Voor dit nieuwe parfum koos ik jouw naam.

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

 

Yves Saint Laurent Eau de Printemps PARIS

‘Voor dit nieuwe parfum koos ik jouw naam. Omdat er geen mooiere is. Omdat ik van je houd. Mijn Parijs.’ De overleden modeontwerper Yves Saint Laurent van het gelijknamige modehuis, ontwierp Paris 25 jaar geleden. Deze nieuwe voorjaarsversie is wat je in vakjargon een flanker noemt. Het is een interpretatie op de oorspronkelijke geur. Deze ‘eau’ is nog sprankelender gemaakt, en heeft zijn elegance behouden. De roos staat centraal, en die we ruiken er ook heel mooi in. De meiroos wel te verstaan. Hij wordt omhuld door de geur van pioenrozen en jasmijn, in de basis zit muskus en sandelhout. Ons team vindt deze ‘eau’ lief en fris, en heel erg Parijs zoals je het graag in de lente ervaart. Nu te koop, v.a. 65,55 euro.

 

Tom Ford White Patchouli

Het wordt een hedendaagse bewerking van een heel uitgesproken en klassieke geur genoemd. De aardse geur van patchouli is lichter gemaakt met witte bloemen en rozen. Ford is dol op patchouli, hij wilde het boheme karakter van het cliche verlossen en het sprankelender en helderder maken. De geur past in de nieuwe geurtrend voor vrouwen; die van houttonen, vermengd met bloemen.

Het patchouli aroma wordt gewonnen uit patchouli blaadjes. De planten groeien voornamelijk op de Indonesische eilanden en worden steeds schaarser. De grondstof wordt dus navenant duurder. De geur is vanaf maart 2009 te koop vanaf 55 euro voor 30 ml. Het is een eau de parfum. Het BeautJournaal team vindt de geur geslaagd in haar helderheid, maar kan niet verhullen dat hij na enige tijd ook iets uitholt. De frisse componenten overheersen de warmte van patchouli, waardoor de rondborstigheid van de geur wel afneemt.

Chanel Beige

Beige is de twaalfde geur uit de Les Exclusifs lijn die huisparfumeur Jacques Polge voor het modehuis Chanel heeft gemaakt. Een enorme fles, want voor minder dan 100 ml zijn de parfums niet verkrijgbaar, maar zoals je van Chanel gewend bent, is het een goed doordacht concept. Beige was een favoriete kleur van Coco. Ze associeerde het met de natuur, met de vochtigheid van de aarde – het leem, zand, maar ook met honing. Het was voor haar een ongrijpbare kleur, subtiel maar ook uiterst sensueel. De geur Beige is net zo subtiel en elegant geworden. Veel witte bloemen, en een tikkeltje gezoet met honing. Het boekt bestaat uit exotische frangipangi, lelie en heliotroop, ylang ylang en jasmijn. Vergis je niet, het klinkt zoet, maar dat is het in Beige dus absoluut niet. Het heeft iets poederachtigs, en daardoor laat het zich mooi vermengen met de warmte van de huid. Binnen ons team ontstond de discussie wie Beige nog even een tijdje bij haar mocht houden. Om nog langer te ruiken, te ontdekken, te genieten. Te koop bij Chanel boutiques (waaronder in Amsterdam).

Nuit de Cellophane van Serge Lutens

Een geur die alleen met sleutelwoorden wordt omschreven: witte bloemen, licht, transparantie, elegantie en lieflijk. Het is inderdaad een verrassend zachte en heldere geur voor een doorgaans toch dramatisch parfumeur als Serge Lutens. Gedurfd, om een zijstap te nemen. Ons team vindt het parfum aangenaam, zacht en fris en we ruiken naast de witte bloemen ook wat neroli, ofwel oranjebloesem. Oh nee, het is mandarijn…. En we ruiken osmanthus, een bijzondere, zwarte bloem die maar eens in de twee jaar bloeit. Ook daar worden we warm van. Het inspireert ons zelfs om later nog eens iets te doen met dit thema. Nuit de Cellophane is een mooie lentegeur. Al helemaal wanneer je zo intens naar de lente verlangt…..O.a. te koop bij gespecialiseerde parfumerieen, waaronder Skins Cosmetics. 50 ml kost 79 euro.

 

Tiare-Mimosa van Guerlain

Een mooie en heerlijke zachtfrisse lentegeur uit de serie Aqua Allegoria van Guerlain. Een serie die al een aantal seizoenen wordt uitgebracht en waaraan telkens nieuwe beauties worden toegevoegd. Tiare is de exotische naam voor de witte Gardenia bloem. Samen met het frisse Mimosa vormt het het hart van de eau de toilette. De zachtheid krijgt meer body dankzij een klein roze pepertje die al meteen in de topnoot te ruiken is en extra warmte dankzij vanille in de basis. Als team zijn we dol op alle geuren uit de Allegoria lijn. De flessen zijn prachtig, de geuren heerlijk om mee te splashen. Laat de warmte maar komen! 75 ml kost 48 euro, vanaf 20 mei 2009 te koop.

Sublime Balkiss van The Different Company

Geuren die uitkomen bij TDC kunnen bij Monique niet meer stuk. Het is de dochter van de beroemde neus Jean-Claude Ellena die hier de scepter zwaait, en ze heeft al dezelfde bijzondere signatuur als haar vader. Net iets minder minimalistisch, net iets complexer, maar de frisse zachtheid altijd ingebed in een karaktervolle basis, maakt dat Monique maar ook de anderen uit het team, van haar geuren houden. Onvoorwaardelijk! Neem nu Sublime Balkiss, geinspireerd op de Schotse hooglanden, de geboortegrond van haar moeder. De frisheid van citrusvruchten, de helderheid van rozen, jasmijn en viool in het hart en in de basis patchoeli en een pepertje, geven je ziel een ongelofelijke oppepper. Het is een parfum waar je in wilt duiken, zoals in het heldere water van een riviertje dat woest door de Schotse hooglanden stroomt. Puur en zuiver, natuurlijk gezoet. Need we say more? Geuren van TDC zijn te koop bij gespecialiseerde parfumerieen, waaronder Skins Cosmetics..

Bekijk ook deze parfumfilms met onze geurexpert Tanja Deurloo:

Parfums met de bijzondere bloem Osmanthus

Mannengeuren 2009 voor hem

Lees ook