Hoe heerlijk, als vitamines uit een creme precies daar waar je ze nodig hebt, hun werk kunnen doen.

02:14 - 01:20
luistertijd 02:14 - leestijd 01:20

Hoe heerlijk, als vitamines uit een creme precies daar waar je ze nodig hebt, hun werk kunnen doen. Helaas is het niet zo eenvoudig. Niet alleen vormt de huid een krachtige barriere tegen indringers van buitenaf, diverse vitaminen zijn ook zo onstabiel als het maar kan; ze kunnen geen zuurstof en licht verdragen.

In de praktijk komt het er op neer dat kwetsbare vitaminen heel goed verpakt moeten worden in transportsysteempjes, zodat ze iets dieper in de buitenste huidlaag pas worden vrijgegeven, en dat de substantie zo lucht- en lichtdicht mogelijk verpakt moet zijn. Bovendien moet ook het werkzame percentage kloppen, anders heb je er ook niets aan.

De beste manier is nog altijd om belangrijke vitaminen via de voeding in te nemen. En daar gaan we weer:-) Gezond eten is een must voor een gezonde huid, mooi haar en sterke nagels. 

Een paar vitamines verdienen de aandacht:

 Ben je hier niet altijd even handig in, kan een multivitamine ook een handje helpen. Gebruik die pillen alleen niet ter vervanging van gezond eten. Meer info is trouwens ook altijd te vinden op de website van het Vitamine Informatie Bureau.

Lees ook:

Nieuwe feiten over gezond eten, tegen borstkanker

Worden we terecht bang voor parabenen?

Het foliumzuur verhaal van Robert Schoemacher

Maken Imedeen pillen de huid echt mooier?

Veel vitaminen in creme onstabiel, maar feruline zuur is veelbelovend

Lees ook