Foto's Jan Taminiau:  Petrovsky and Ramone Één van Neerlands grootste modetalenten Jan Taminiau showde zijn nieuwe collectie niet op de catwalk, maar in de vorm van een online filmpje.

01:30 - 00:53
luistertijd 01:30 - leestijd 00:53

Foto’s Jan Taminiau:  Petrovsky and Ramone

Één van Neerlands grootste modetalenten Jan Taminiau showde zijn nieuwe collectie niet op de catwalk, maar in de vorm van een online filmpje. Zijn inspiratie was Hollandse folklore met een global touch. De stoffen met oer-Hollandse ruitpatronen in rood-wit en blauw komen uit China en de opvallende kragen en hoofdtooien zijn geïnspireerd op de authentieke molensteen kraag. Een mooie en zeer sterke collectie. Jan Taminiau gaat iedere keer een stapje verder en toont steeds meer lef. Bekijk hier zijn complete collectie. De kleding van Jan Taminiau is inmiddels ook te koop bij Monique’s favoriete modewinkel Gerda van Ravenstein in Amsterdam.

Nog meer Hollands talent vonden we in Parijs. Jeroen van Tuyl heeft internationale faam geworven met zijn sophisticated en spannende mannencollecties. Front-row zaten o.a. internationale modejournalisten van Vogue, GQ, Women’s Wear Daily, Esquire en Fantastic Man. Jeroen showde in Parijs een op het artifact geïnspireerde collectie. Denk prisma-achtige artifactvormen in rechtopstaande puntschouders. Met op meerdere manieren draagbare kragen van overhemden en schuingestikte zakken in reversloze colberts zoekt Jeroen naar vernieuwing binnen het mannelijk silhouet. Zijn kenmerkende capes komen terug in een wollen grijze en zwartglanzende uitvoering met riem, opvallende rits en capuchon.

Foto’s: Peter Stigter

Lees hier ook het verslag van modeshow Prelude

Bekijk op BeautyJournaal TV onze shows van de Fashion Week deel 1 en deel 2

Lees ook