1. Denk niet dat je leeftijd kunt wegpoetsen van je gezicht, maar je kunt je gezicht wel een zachte, frisse uitstraling geven, waardoor je jonger lijkt.

04:50 - 02:54
luistertijd 04:50 - leestijd 02:54

1. Denk niet dat je leeftijd kunt wegpoetsen van je gezicht, maar je kunt je gezicht wel een zachte, frisse uitstraling geven, waardoor je jonger lijkt.

2. Breng onder je make-up altijd een dagcreme aan, om de huid te verzachten waardoor make-up nog mooier oogt, maar ook de huid beschermd wordt. Eduardo zweert (offcourse…) bij Bobbi’s moisturizer die tevens als primer fungeert, waardoor met name foundation nog mooier oogt.

3. Brown houdt van een glansje op het gezicht. Geen vette glans, maar een glow en al haar producten bevatten wel iets dat dit effect versterkt. Ik moet zeggen dat een beetje glans je er zeker frisser en gezonder laat uitzien, zeker naarmate je ouder wordt. Maar over’doe’ het niet, want glans kan ook accenten versterken die je helemaal niet naarvoren wilt laten komen. Die kantjes moet je juist matteren – zoals meestal je neus.

4. Gebruik foundation, maar alleen op die plekjes die een gelijkmatiger teint behoeven, dus nooit over je hele gzicht aanbrengen, dan wordt het masker-achtig. En kies altijd voor een gele ondertoon. Voor het kiezen van de juiste kleur probeer je het uit op de zijkant van de wang naar de kaaklijn toe. Versmelt de kleur met je eigen teint? Dan is het goed, anders niet. Eduardo grapt ook nog dat als iemand uitroept dat je zo’n geweldige foundation ophebt, je er 100% vanuit kunt gaan dat je dat dus NIET hebt. Hij is te zichtbaar!

5. Cruciaal, om kringen te maskeren: eerst een rozekleurige primer aanbrengen om het blauw te neutraliseren en dan (heel veel) concealer in wederom een gelige tint. Vanaf de neusbrug tot de ooghoeken. UItsmeren met een kwastje en daarna nog met een sponsje. Vooral deppend werken. Daaroverheen mag je dus geen foundation meer aanbrengen.

6. Bij het aanbrengen van foundation werk je altijd vanuit het midden, dus vanaf de neus, naar de buitenkant toe. Je zoekt de plekken met de meeste roodheid op de huid op, en die zitten rond de neus. Met een kwast, aldus de visagist, dat verdeelt het mooist en daarna nog een beetje bijpoetsen met je vingers, een teveel neem je af met een sponsje wederom. Phew, het is hard werken hoor…..

7. Poeder breng je alleen daar aan waar het glanst!

8. Op de nek doe je geen foundation, dat geeft af aan je kleding. Je gebruikt wat bronzingpoeder in de kleur van je schouders en je decollete, en je doet een beetje op je gezicht. Goed ‘uit’ kwasten en daarna nog met een sponsje volledig inpoetsen…hihi

9. Brown is THE LADY OF BLUSH. Breng het aan op de appels van je wangen en waaier het met de blushkwast uit over de jukbeenderen naar de zijkanten. Hoog in het midden van de jukbeenderen kan een tipje poeder van een feller kleurtje worden aangebracht om een ouder wordend gezicht iets te optisch te liften.

10. Lippen! Eerst lipstick en dan pas het lippotlood, dames! Om te voorkomen dat als het bakkie leut op is, het lippotlood nog zichtbaar is en de lipstick verdwenen…..En natuurlijk wat lipgloss, volgens Eduardo de ultieme Pick me Up, maar hou het beschaaft. Men mag niet denken; daar komt Lipgloss aan…..nee, daar komt Monique aan.

11. Mijn favoriete tip over de wenkbrauwen: borstel ze eerst naarbeneden zodat je goed ziet waar de bovengrens, ofwel de buitenlijn van de wenkbrauw loopt. Kleur die eerst bij (of in)  met wenkbrauwpoeder en kam daarna de haartjes omhoog. Als er dan nog iets ingepoederd moet worden, kun je dat nu goed zien. Supertip,om dat je zo echt heel mooi gedefinieerde wenkbrauwen krijgt, die goed begrenst zijn. Nooit geweten dat die buitenlijn aan de bovenkant zo belangrijk is, maar het klopt helemaal.

12. Voor een natural look op de ogen zweert hij bij de kleur BONE, over het hele ooglid. Breng in de arcadeboog nog een bruinroze tint aan, die lijkt op de kleur van het randje van het bewegend ooglid (is altijd iets roder namelijk). Breng je oogschaduw altijd tippend met een kwastje aan, zo stuift het minder.

13. Bobbi Brown loooooooves eyeliner, maar alleen op het bewegend ooglid, niet langs de rand van het onderste lid! Boven geeft het namelijk een optische lift, eronder maakt je vermoeiend en je kringen vallen nog meer op, haalt het oog juist naar beneden. Hmmmm…..doe het dus al jaren niet meer goed snap ik:-)

Bekijk ook:

Ons video-interview met make-upartist Ellis Faas over haar eigen make-uplijn

Lees ook