Cosmetisch medisch Injectables Klinieken Psychologie Voor hem Zakenpraat

Man! Verzorgd uiterlijk redt carriere in crisistijd

injectables-for-menErgelijk, vind ik dit soort berichten. Ze gaan veel te ver, om mensen maar eens lekker in de tang te nemen. Afgelopen week (jan. 2009) stond er in het dagblad De Pers dat je als man maar beter zo snel mogelijk naar de cosmetisch arts kunt gaan om sporen van vermoeidheid uit de kop te laten halen; je carriere vaart er wel bij. Injectables arts Helga van den Elzen refereert daarbij aan een artikel dat in New Scientist zou hebben gedaan, waaruit dit nieuwe gegeven zou blijken: moeheid op de kop is taboe! Zowel Van den Elzen als Robert Schoemacher van het Scheveningse Medisch Centrum meldde de krant het aantal klanten de afgelopen zes maanden te hebben zien toenemen.

Ik heb het artikel in NS (nog) niet gelezen, daarom kan ik niet bevestigen dat er inderdaad een directe link te maken is tussen toegenomen kliniekbezoek voor een spuitje en de opkomst van de credietkrisis.

‘Het draait allemaal om een prettige uitstraling,’ zegt Helga in de krant. Niet vermoeid eruit zien, niet chagrijnig. Voor een autoverkoper kan het heel goed werken om de neerhangende mondhoeken te corrigeren. Volgens de journaliste van het stuk profiteert ook Balkenende in deze zware tijden van zijn babyface (oh ja…bewijs?).

Volgens mij ben je veel slimmer en duurzamer bezig (da’s pas hip!) als je die moeheid uit je leven kunt bannen. Wat heeft het voor zin als achter dat gladde masker opeens een mens schuil gaat dat doodziek blijkt te zijn, met allerlei kwalijke aandoeningen. Alleen maar omdat hij ’s morgens in de spiegel kijkt, en ondanks zijn depressie en zware vermoeidheid een montere kop ziet? Dan zullen de mensen gaan roddelen….goh wat gek, hij zag er zo gezond uit…..

Schijn bedriegt. Ik weet er alles van toen ik zelf een spuitje liet zetten. Ik ervaarde hoe kick-waardig heid is doodmoe op te staan en in de spiegel een fit hoofd te zien, gaf direct energie, uit een batterij die niet meer op te laden was, waaruit ik nu ook de reserves opslorpte….

Lees ook deze artikelen op ons beauty.blog:

Het verschil tussen een filler, injectable en Botox

Symmetrisch gezicht uit de computer mist karakter

Waarom zijn injectables zo duur?

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.