Note: Monique heeft veel wimpers, maar normaal tot fijn van structuur.

04:22 - 02:37
luistertijd 04:22 - leestijd 02:37

Note: Monique heeft veel wimpers, maar normaal tot fijn van structuur. Marieke heeft lange, dikke krulwimpers.

L’ Oréal Mascara Extra Volume Collagene
Dit zegt het persbericht: Het geheim voor adembenend volumineuze wimpers? Een mascara meteen  Hydro-collageen Complex die direct extra volume aan de wimpers geeft. Het grote borsteltje met een hoge hoeveelheid extra flexibele en zachte haartjes absorbeert de unieke formule optimaal en brengt maximaal volume, zonder klonteren.

Monique: Fijne substantie, niet te dik, niet te nat, ruime borstel met dubbele haartjes, moet wel meerdere keren aanbrengen voor vol resultaat.  Naarmate de mascara droogt krijgen haartjes wel de neiging om elkaar te plakken.
Marieke: Een keer strijken is voldoende voor meer volume en lengte. Snel, handig en effectief. Enige nadeel: de substantie plakt vreselijk. Als je met je ogen knippert heb je het gevoel dat je wimpers aan elkaar blijven plakken. Heel lang en goed laten drogen dus.

Lancome Hypnose Onyx
Dit zegt het persbericht: de soepele en gemakkelijk aan te brengen textuur verzacht, versoepeld en structureert de wimpers en geeft bij meerdere applicaties tot wel zes keer meer volume. Een intens zwarte mascara verrijkt met paarlemoer en pigmenten geïnspireerd op de onyx edelsteen.

Monique:Altijd benieuwd wat de star onder de mascaramerken brengt. Een topper. Een slank borsteltje dat het het model van een kammetje heeft maar wel met dubbele haartjes. De substantie is wat dikker, waardoor je de borstel echt door de haartjes heen moet trekken. Hierdoor zit de mascara er niet alleen in een keer goed op, maar zet je wimpers meteen mooi in de krul. Het gevoel op de wimpers blijft heel zacht en soepel.
Marieke: Ik ben een Lancomemascara-fan, dus dit zal ook wel weer ene topper zijn. En inderdaad, dit wordt mijn nieuwe favo mascara. Fijn borsteltje, goede substantie. Hij smeer direct lekker dik, maar geeft geen klonten en plakt ook niet. Hiervan worden mijn wimpers het meest lang, dik en zwart.

Bourjois Effect Liner Mascara
Dit zegt het persbericht: een borsteltje, twee effecten voor zeer fraaie wimpers en zo gemakkelijk om reeënogen te creëren. Het borsteltje is innovatief en komt precies tot aan de wortel van de wimpers. De wimpers worden een voor een gescheiden. De Liner Effect bewerkt en kamt de rondingen van de wimpers en heeft langdurige fixatie en verfraaiing.

Monique: Heeft een dun zeer buigzaam kammetje dat aan een kant half rond loopt en aan de andere kant recht is. Bij het aanbrengen buigt het houdertje teveel mee. Het kammetje is te dun maakt spinnenpootjes van je wimpers en door het doorbuigen krijg je er ook nog klonters van. Hij droogt te langzaam waardoor hij afgeeft.
Marieke: Hmm, die platte kant vind ik niets. Het geeft spinnenpootjes.  De kant met het kammetje daarentegen is wel prettig. Het borsteltje is heel buigzaam waardoor je echt hard kunt drukken en heel goed door de wimpers heen kunt kammen.  Het resultaat zijn dunne, maar goed gesepareerde wimpers. Fijn voor overdag.

Helena Rubinstein Glorious Mascara
Dit zegt het persbericht: De eerste Helena Rubinstein mascara die de wimpers voorziet van een soepel volume en een duurzaam kruleffect zonder deze te verharden. Klonters zijn vanaf nu uit den boze en de mascara blijft lang vloeibaar. Een exclusieve lange hechtkrachtsformule verrijkt met verdikkende wassen is de basis.

Monique: Half rond borsteltje met zeer romige substantie, trekt als zijde door de wimpers heen. Kan wat klonteren, dus goed blijven strijken. Geeft na paar keer strijken volle, donkere wimpers. Droogt zacht op en plakt of prikt niet bij Monique’s fijnere wimpers.
Marieke: Aii…het lijkt wel alsof het borsteltje aan mijn wimpers plakt! Zo romig en dik. Niet mijn favoriet want mijn wimpers plakken als klontjes aan elkaar ( kan ook komen omdat mijn wimpers al 8 verschillende mascara’s op hebben gehad in een half uurtje tijd). Het borsteltje is wel makkelijk. Er zit een lichte knik in waardoor je wimpers gemakkelijker krullen.

Lees ook:

Onze mascaratest deel 1, najaar 2008, Givenchy, Maybelline, YSL, Revlon

Lees ook