Zo'n drie jaar geleden trokken cosmeticaproducenten voor het eerst de stoute schoen aan om met injectables te gaan concurreren.

03:30 - 02:06
luistertijd 03:30 - leestijd 02:06

Zo’n drie jaar geleden trokken cosmeticaproducenten voor het eerst de stoute schoen aan om met injectables te gaan concurreren. Claims als ‘better than Botox’ waren geboren. Journalisten en medici reageerden fel, want dit was helemaal niet mogelijk. Toch blijven ze doorgaan met ‘alternatieven” bieden. Zoals nu Olaz, die in de Regenerist serie twee rimpeldiffusers heeft uitgebracht. Het haalt het niet bij Botox natuurlijk, maar camoufleren kunnen ze zeker.

De 30 seconden wrinkle filler

Olaz meldt vol trots dat de 30 second wrinkle filler de nummer 1 filler in Amerika is sinds de lancering. Sinds wanneer dat dan is, en waaruit dat blijkt, dat moet ik nog maar even navragen. Maar het verbaast me niet. Omdat Olaz producten gewoon waar voor hun geld geven – binnen de mogelijkheden die cosmetica natuurlijk bieden, laten we daar wel nuchter in blijven – en ik natuurlijk zelf ook deze wrinkle filler heb uitgeprobeerd en het inderdaad een knap verdoezelaartje is.  De substantie bestaat uit twee fasen en dat merk je ook als je het uit de tube knijpt. Aanvankelijk denk je dat het product niet goed gemengd is, maar dat hoort dus zo. De ene substantie vult de rimpel op, de andere weet het vocht in de huid vast te houden en zorgt er tevens voor dat de opvulling op zijn plaats blijft.

Wat zit erin?

Er zit een behoorlijke dosis siliconen in; siliconen leggen een fijne waas over de huid die optisch allerlei oneffenheden direct kunnen camoufleren. Polymeren zijn in staat een aanspannend laagje over de huid te creeren. Daarnaast zitten er krachtige vochtbinders in en peptiden die trachten de huid van binnenuit weer iets voller te maken door stimulering van collageen een elastine. Dit moet dan op de langere termijn effect hebben. Toch wordt dit laatste niet benadrukt. De focus ligt echt bij de directe rimpelcamouflage. Deze wrinklefiller is speciaal gemaakt voor de fronslijn tussen de wenkbrauwen, de kraaienpootjes rond de ogen en de neuslipplooi. Je brengt het over je dagcreme aan, beschouw het als een soort make-up. Het product kost 24 euro.

De lip treatment

De anti-aging lip treatment is eveneens een rimpelopvuller maar dan voor de verticale lijntjes rond de mond. Bij dit product wordt wel een belofte gedaan voor huidverbetering: binnen drie weken wordt de huid verbeterd en de rimpeltjes duidelijk minder zichtbaar en gladder. Er zitten vitaminen in die de huid van de lippen beschermt en krachtige vochtbinders geven de huid extra volume waardoor de lijntjes minder zichtbaar worden. Vitamine B3 ofwel niacinamide stimuleert het huideigen vermogen om vocht beter vast te houden. Hoe beter de huid gehydrateert is, hoe gladder en voller zij eruit ziet. Het product kost 22,99 euro. Ik moet heel eerlijk zeggen dat je natuurlijk ook de 30 sec. wrinkle filler kunt gebruiken als het alleen om het plooirokje gaat en niet om verzorging van de lippen zelf.

Olaz meldt verder nog dat ze haar Regenerist Lifted Oogcontour Serum nu ook in deze Precisie lijn heeft opgenomen. Het serum bestaat al langer.

Note: de producten zijn vanaf maart 2009 te koop.

En tot slot: waarom heeft Procter & Gamble zo lang gewacht met het uitbrengen van dergelijke producten? Concurrent L’Oreal heeft ze al lang in het massmarket assortiment.

Lees ook