Het gaat om Prime Renewal, pillen die de veerkracht en dus de stevigheid van de huid moeten kunnen verbeteren.

02:57 - 01:46
luistertijd 02:57 - leestijd 01:46

Het gaat om Prime Renewal, pillen die de veerkracht en dus de stevigheid van de huid moeten kunnen verbeteren.Dit is een belangrijk probleem van de post-menopausale huid. Door de terugloop van de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam, zakt ook de huid aanzienlijk sneller in dan in de periode daarvoor.

Het onderzoek naar de werking van de pillen is volgens de wetenschappelijke spelregels uitgevoerd. Er was een test- en een placebo groep die zes maanden lang pillen slikten. Tussentijds werden de huiden van de dames regelmatig gescreend. De studie was uitgevoerd door Stephens and Associates, internationaal een gerespecteerd en onafhankelijk testcentrum voor de cosmetische en medische industrie.

38 Vrouwen kregen de Imedeen pillen en 42 vrouwen slikten neppillen. 20 vrouwen stopten om diverse redenen tijdens de proef en zijn in het onderzoek niet meegenomen. Volgens de resultaten hadden de Imedeen sliksters na zes maanden aanzienlijke huidverbeteringen, in vergelijking met de placebo-gebruiksters. Ze huiden waren minder gerimpeld, steviger, ze hadden minder kringen onder hun ogen, ook de huid van de handen zag er beter uit. Ultrasound testmethoden leverden hetzelfde bewijs.

Dus zes maanden lang vier pillen per dag, zet zoden aan de dijk. Dit wisten we ook al eens van de eerste generatie pillen die Imedeen op de markt bracht. Ze werken.

Belangrijke stoffen in de pillen zijn: soja extract, visextract, witte thee extract, druivenpitextract, tomaat extract, vitamine c, vitamine e en zink.

Chemici als de Amerikaanse Beauty brains vermoeden ook dat de pillen werken vanwege toegevoegde soja, waarin immers plantaardige oestrogenen zitten. Veel andere extracten zijn anti-oxidanten, waarvan de werking min of meer vast staat.

Toch blijven er kritische noten over: het was maar een heel kleine studie: 80 vrouwen en dan zulke definitieve claims maken is wat gewaagd. De farmaceutische industrie zou minstens 300 tot 3000 of meer testpersonen gebruiken. Het onderzoek werd gefinancieerd door Imedeen zelf en dan bestaat de neiging om resultaten altijd net iets positiever uit te laten vallen. Waren de resultaten slecht geweest, dan hadden ze het zeker niet gepubliceerd. Jammer is ook dat er geen vergelijkend onderzoek met creme is gedaan waarin deze stoffen zitten. Het zou namelijk ook nog goedkoper kunnen zijn, dan zo’n pil.

Nu blijf je met de vraag zitten: kun je beter een pil slikken dan creme smeren? De beauty brains zeggen dat een creme heel wat sneller werkt: resultaat na een tot max 3 maanden, en nu moet je wel zes maanden pillen slikken. En wacht dacht je van de prijs? Voor zes maanden ben je zo 400 euro kwijt.

Hmmm…zou heel gezond gaan eten wellicht ook helpen en daarnaast gewoon een fijn cremepje blijven smeren? Who knows….and if ’they’ do, they won’t tell you….maar ik wel!:-)

 

Lees ook