shop Bumble and Bumble Thickening Dryspun Texture Haarspray Corine heeft hem getest en vertelt: ‘Deze spray geeft fijne stevigheid en volume aan je haar. Plakt niet en houdt je haar natuurlijk soepel. Erg goed bij de haaraanzet te gebruiken, maar ook om een vlecht steviger te maken.’ Bekijken De wijze waarop Botox aan de vrouw […]

02:04 - 01:14
luistertijd 02:04 - leestijd 01:14

De wijze waarop Botox aan de vrouw werd gebracht gebeurde op illegale wijze. Volgens Which? Is het verboden om Botox met kortingen aan te bieden en consumenten te verleiden om ook vrienden aan te dragen en zo kortingen te krijgen. Andere illegale voorbeelden waren het laten zien van celeb-foto’s en dan suggereren dat jij er ook zo uit komt te zien.

Which? Waarschuwt ervoor dat Botox, ondanks de populariteit niet te licht genomen moet worden. Er kunnen serieuze bij-effecten optreden. In advertenties werd ook niet gemeld dat een consult vooraf bij de betreffende dokter verplicht is.

Jenny Driscoll, Health Campaigner bij Which? Zegt hierover:

“Some of the adverts may lead people to think that having Botox is as easy as getting your nails done, but it’s a powerful natural poison which can have serious side effects.  We’re not against the treatment, but people need a proper consultation to make sure they don’t find themselves at risk.

“We are pleased eBay responded quickly to our complaint, and look forward to seeing positive changes on the site.  The regulators need to not only clampdown on these adverts, but ensure that companies and individuals are aware that Botox advertising is illegal.  As the popularity of cosmetic treatments grows, the issue must be dealt with to protect consumers.”

Ik weet dat in Engeland de wetgeving strenger is dan bij ons, ook voor cosmetic bijvoorbeeld. Bovendien is de waakhond die advertentieclaims checkt veel actiever dan onze Reclame Code Commissie.

In Nederland zie je talloze Botox-advertenties waarin fijne kortingen worden aangeboden. Medispa in Amsterdam, onderdeel van de Bergman Beauty Clinics, biedt momenteel (december 2008) in advertenties in de Amsterdamse krant Het Parool tot eind december 10% korting op Botox en Restylane inspuitingen, met advertentieslogan ‘Beauty First Aid’. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Bergman met dit soort advertenties bewust de grenzen van het toelaatbare opzoekt.

Lees ook