Erfelijkheid kan een rol spelen, denk aan een dunne huid, dunnere bloedvaten.

01:27 - 00:52
luistertijd 01:27 - leestijd 00:52

Erfelijkheid kan een rol spelen, denk aan een dunne huid, dunnere bloedvaten. Je ziet ze soms ineens verschijnen na een bevalling, maar vaker wordt de zon als schuldige aangewenzen en de normale ouderdomsprocessen.

Cremes verzachten

Heel wat merken zijn in het najaar van 2008 in dit nieuwe gat in de markt gesprongen omdat ze merken dat vrouwen het storend vinden en hopen op een oplossing. Eucerin, Dermalogica, Clinique, Solutions, La Prairie. Wat cremes vooral kunnen doen is proberen de zichtbare roodheid van de huid af te zwakken en hem verder te beschermen tegen irriterende invloeden van buitenaf, maar ook uit cosmetica zelf. De producten bevatten dus ook zelf zo min mogelijk irriterende stoffen. Ze proberen te beschermen, vooral dat.

Dichtschroeien

Mocht dit (inderdaad) niet baten, ga dan eens bij de schoonheidsspecialiste langs. Met elektro-coagulatie brandt ze de haarvaatjes dicht. Dit werkt, maar….ze kunnen op andere plekken weer terugkomen, als je er nou eenmaal gevoelig voor bent. Ook Intense Pulsed Light wordt ervoor ingezet.

Of is het rosacea?

Wordt je huid snel rood en kan hij branderig aanvoelen. Ga dan maar liever naar de huidarts. Er kan sprake zijn van rosacea. Een ontstekingsreactie van de huid die zich uit in roodheid, warme plekken en soms ook acne-achtige pukkels.

Lees ook