Deze stoffen zijn het belangrijkst voor jouw crème

02:49 - 01:41
luistertijd 02:49 - leestijd 01:41

Werkzame stoffen

Let wel, de werking van een crème is volledig afhankelijk van de formulering. Het gaat erom hoe actief werkzame stoffen in de pot kunnen blijven, maar ook hoe actief ze daadwerkelijk op de levende huid zijn, en daar voor moeten ze meestal in de huid kunnen dringen. Dit laatste is een moeilijk proces. Cosmetica zijn geen medicijnen, die dat – indien topisch aangebracht – zeker kunnen. Dit blijft dus altijd een onzekere factor bij cosmetica; werkt het wel of niet. Hope in a jar……

Dit is een bewerkt fragment uit Monique’s beautyboek Mooi zijn en Mooi blijven. Het werd in 2008 uitgegeven. Monique Lindeboom is beautyjournalist en oprichter van dit online portal. Je kunt haar boek met eerlijke en informatieve informatie over behoud van je schoonheid hier online bestellen.

Lees ook:

Regels voor antirimpelclaims verscherpt in Europa de komende jaren

De meest gemaakte huidverzorgingsfouten volgens expert Leslie Baumann

Fijn! Het beroemde Boots serum is weer te koop in Nederland

BeautyJournaal TV; hoe suiker je huid veroudert

Lees ook