We vragen het ons af. Natuurlijk, er een tendens naar steeds minder invasieve ingrepen.

02:44 - 01:38
luistertijd 02:44 - leestijd 01:38

We vragen het ons af. Natuurlijk, er een tendens naar steeds minder invasieve ingrepen. Snijden doet pijn en geeft littekens, dat is nog het allerergste.  Dit zou dan ook de reden zijn dat de producent van de wereldberoemde hyaluron injectables Restylane met een filler voor grotere oppervlakken is gekomen.

Met Marcolane kan er geshaped worden. Borsten, maar ook andere lichaamsonderdelen die bijvoorbeeld door een ingrijpende maar noodzakelijke operatie of door wonden of ongelukken ingedeukt zijn, kunnen ermee ‘uitgedeukt’ danwel opgevuld worden.  Het zou ook een alternatief zijn voor vrouwen van wie de borsten na zwangerschap en borstvoeding verslapt en uitgezakt zijn.

Men noemt het een natuurlijke oplossing omdat er geen mes, alleen een spuit aan te pas komt. En, het is in zoverre natuurlijk te noemen dat hyaluronzuur weer oplost in het lichaam en wordt afgevoerd. Dit laatste is eigenlijk meteen de kanttekening die je bij deze methode kunt plaatsen als het om borstverfraaiing gaat. Het is duur en ook nog eens tijdelijk. Je bent voordeliger uit met een borstprothese.

Beautyjournaal vroeg wat onze hoogleraar Berend van der Lei ervan vindt: ‘ Het is uitgebreid getest, maar voordat je 100 cc in je borst spuit, moet je je toch wat afvragen. Wat doet het daar? Wordt het ingekapseld,  wordt het afgebroken? Er zijn nog geen goede lange termijn studies voor handen. Bovendien; het is nog al wat om dat in je borsten te laten spuiten als je weet dat 1 op de 9 vrouwen tegenwoordig borstkanker krijgt. Dit product is nooit bewezen. Silliconen is al heel lang op markt. Er is geen vergrote kans op borstkanker, sterker nog, vrouwen met deze protheses hebben significant minder kans op borstkanker hebben omdat deze vrouwen van nature minder borstweefsel hebben. Krijgen ze wel borstkanker, dan hebben ze dezelfde overlevingskansen als vrouwen zonder protheses en er is 100% zeker geen relatie met bindweefselziekten.’

Macrolane wordt ook voor bilopvulling gebruikt. Dit vinden wij werkelijk hilarisch. We kunnen ons zo voorstellen dat gezien het feit je de hele dag op je gat zit, al snel weinig van dat vulsel zal terugzien. Yep, het werkt iets op de lachspieren. Wellicht is het als uitdeukmiddel nog het meest zinvol? Daar was de gel ook aanvankelijk voor bedoeld.

De behandeling wordt uitgevoerd bij de Bergman KLiniek.

Lees ook:

Borstvergroting met vetcelinjecties, dr Frank Niessen vertelt

Toe aan een opknapbeurt? Liever het gezicht dan het lichaam, zeggen vrouwen

Ook de neus kan gecorrigeerd worden met fillers ipv het mes

Kan Botox acne verminderen?

Lees ook