De laatste twee jaar is veel ophef ontstaan over het gebruik van siliconen in het gezicht om rimpels minder zichtbaar te maken.

01:32 - 00:55
luistertijd 01:32 - leestijd 00:55

De laatste twee jaar is veel ophef ontstaan over het gebruik van siliconen in het gezicht om rimpels minder zichtbaar te maken. Met een injectable vul je rimpels van binnenuit op. Siliconen behoren tot de permanente fillers, wat betekent dat het spul nooit meer uit je huid verdwijnt.

Juist omdat het permanent is, kan het op den duur, soms snel, soms pas na een paar jaar, irritaties gaan geven. Er kunnen ontstekingen ontstaan. Daarnaast kunnen dit soort injectables zichtbaar gaan worden in een huid die veroudert en dus verslapt. Je gaat bobbeltjes zien.

Dit wil je niet, geen ontstekingen en geen zichtbare injectables. Punt is dat je dit spul er niet zomaar uitkrijgt. Soms helpt heel erg flink knijpen nog (door de arts – gebeurt vooral bij melkzuur producten die dezelfde bijwerkingen geven), maar ook dat is een drama want zeer pijnlijk en je beschadigt hoe dan ook de huid ermee. Wat anders rest, is het mes, en dat is echt heel erg. Laten snijden in je gezicht, op zichtbare plekken betekent per definitie zichtbare littekens.

Daarom…laat nooit, echt nooit permanente fillers in je gezicht zetten. Hoe zeer de arts je ook de hemel belooft. Beloof het mij, doe het niet. De gevolgen kunnen niet te overzien zijn, en dat is je gezondheid niet waard. Bovendien word je er dan niet mooier maar juist lelijker van. Kies voor tijdelijke fillers.

Lees ook