Fabrikant Procter & Gamble had de afgelopen weken consumenten via advertenties in landelijke kranten verleidt om in te schrijven op een wachtlijst.

04:02 - 02:25
luistertijd 04:02 - leestijd 02:25

Fabrikant Procter & Gamble had de afgelopen weken consumenten via advertenties in landelijke kranten verleidt om in te schrijven op een wachtlijst. Het bedrijf berichtte afgelopen week dat ruim 10 duizend mensen hieraan gehoor hadden gegeven. Maar wat maakt deze creme zo bijzonder?

 De nieuwe hydraterende en verstevigende crème past helemaal in de trend van ‘moisturizen’. Er komen momenteel talloze nieuwe crèmes uit die zo sterk hydrateren dat daardoor al onmiddellijk een huidaanspannend effect optreedt. Olaz combineert dit effect met een verhoogde dosis (naar hun eigen zeggen ook de maximale dosis op dit moment) van haar bekende aminopeptidecomplex dat de aanmaak van het collageen stimuleert. Het resultaat moet over een periode van een maand een zachtere en veerkrachtiger huid opleveren, waarop fijne lijntjes minder zichtbaar zijn.

Onderhuids vet zakt uit

Vertrekpunt voor deze nieuwe crème was de ontdekking van wetenschappers aan de Universiteit van Zuid Texas dat het onderhuids vet in het gezicht over verschillende zones is verdeeld. Naarmate je ouder wordt, komt er verwijdering tussen die vetdelen en dat wordt zichtbaar met de overbekende verslappingen rond de ogen, op de wangen en langs de kaaklijn. Het zakt allemaal uit. Zaak is om het elastische weefsel dat erover heen ligt (o.a. collageen) zo stevig mogelijk te houden. Dat kunnen peptiden. Maar da’s een langduriger verhaal, waarvan je het resultaat nooit direct ziet. Alleen op de langere termijn zie je dat je huid wat mooier blijft.

Nut van opzwellen

Dus wat doe je dan? Precies, de huidlaag die daar weer overheen ligt, wat laten opzwellen. Dan ben je in een klap van die eerste zichtbare tekenen af, zoals lijntjes en milde verslapping! Olaz spreekt heel beeldend van het steunmatrasje dat over de boxspring van een bed ligt. Of vergelijk het met een verlepte bloem; geef ‘em water en hij veert weer op. Het is ook bekend dat hoe ouder je wordt, hoe moeilijker de huid zichzelf gehydrateerd kan houden. Crème helpt daarbij.

Olaz heeft hiervoor een combinatie van hyaluronzuur en glycerine gebruikt. Het hyaluronzuur staat erom bekend dat het vocht in de bovenste huidlaag bindt, de glycerine voorkomt verdamping van het vocht uit de huid. De glycerine die in deze crème is gebruikt, is technologisch zo verfijnd dat het geen vettig laagje achterlaat. Sterker nog; de crème trekt onmiddellijk in en matteert, zelfs een gecombineerde huid als die van mij, kan er goed tegen. De onmiddellijke hydratatie zorgt ervoor dat je huid er direct al iets voller uitziet. Fijne pigmenten geven de huid een extra egale teint.

Resultaat

Maar goed, wat levert het werkelijk op? De crème werd recent in Amerika door Good Housekeeping (een magazine, met tevens een eigen onafhankelijke testafdeling) getest, en daaruit bleek dat de crème meer dan uitstekend hydrateert; zelfs beter dan menig kostbaar product. Maar dat dit bestaat, dat wisten we natuurlijk al. De Consumentenbond toont dat ook regelmatig aan. Ook kwam de creme als beste anti-agingproduct in het massmarket segment  uit de bus bij een stemming onder vrouwelijke executives (4000 in getal) die werkzaam zijn in de wereldwijde beautyindustrie, verenigt in het CEW.

Hoewel Daily 3 Zone Treatment Cream als oog-, hals- en kaaklijncrème bedoeld is, kun je hem gerust over je hele gezicht en hals aanbrengen. Het is een prettige creme die aanvankelijk romig aanvoelt, maar bij het uitsmeren volledig versmelt met je huid. Je huid blijft de hele dag perfect gehydrateerd, zonder een overdaad aan glans of vettigheid. Hij had wat mij betreft alleen wel iets minder sterk geparfumeerd mogen worden.

 

Lees ook:

Nieuwe aanvulling: Olaz Regenerist Precisie voor het lijnenwerk

Nivea Expert Lift belooft ook aanpak van de verslappende huid

Lees ook