Geteste producten Natuurlijk 100%

Getest dierproefvrije cosmetica Paul Penders

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Onze tester vindt het zalige cremes

Wat was ik verrast toen ik enkele weken geleden dit pakketje ontving. Paul Penders, ik had er nog nooit van gehoord. Maar het zag er goed uit, en het bleek ook nog een Hollands verleden te hebben. Spannend!

Wie is Paul Penders?

Paul Penders, van origine kapper, is in de jaren tachtig gestart met het ontwikkelen van natuurlijke haarproducten. Toen de Nederlandse overheid hem dwong om dieproeven af te gaan nemen, is hij naar Amerika verhuisd en daar kreeg hij alle ruimte om zijn plantaardige producten door te ontwikkelen. Sinds een aantal jaren woont en werkt hij vanuit Maleisië.  Monique heeft onlangs een interview met Paul Penders gehouden, het resultaat daarvan kun je hier.

Zijn kernformule:

Alle producten bevatten wat Penders de ‘LevensESSENTIE Gold™’ noemt. Een kernformule van 22 hooggeconcentreerde plantenextracten, en in plaats van gewoon water wordt kokoswater gebruikt. Paul Penders gebruikt een zogenoemde Cold-blended methode. Hierbij worden de ingrediënten niet onder een bepaalde, niet te warme temperatuur geëmulgeerd. Hierdoor blijven de werkzame stoffen die hij gbruikt, beter van kracht.

Welke producten heb ik van Paul Penders getest?

 • Paul Penders Hydrating Control Serum Adds moisture to very dry skin
 • Paul Penders Aloë en Lavender A.M. Moisturizer Day cream for dry&sensitive skin
 • Paul Penders Avocado & Cranberry P.M. Moisturizer Night cream for dry&sensitive skin

Paul Penders Hydrating Control Serum Adds moisture to very dry skin ((€26,99)

A botanical treatment rich in vitamins, ceramides and liposomes for skin that requires more moisture to maintain its suppleness and radiance

Dit serum heeft een haast crèmige consistentie en voelt erg prettig aan als ik het op mijn gezicht aanbreng. Het serum smeert makkelijk uit en trekt snel in mijn huid. Doordat de samenstelling zo stevig is gebruik ik dit serum alleen voor de nacht. Ik wissel het serum af met de P.M. Moisturizer. Twee laagjes op mijn gezicht vind ik persoonlijk te veel. S ’ochtends sta ik op met een mooi zacht velletje en ziet mijn huid er gezond uit. Het lijkt wel alsof mijn huid er wat strakker uit ziet. Aan de geur moet ik een beetje wennen, een tikje te kruidig. Gelukkig trekt dit weg na een paar minuten.

 

Paul Penders Aloë en Lavender A.M. Moisturizer Day cream for dry&sensitive skin (€24,99)

Light, rapidly absorbing moisturizer with aloë vera, calendula and linseed oil. Containing natural SPF. Replenishes dry and sensitive skin, protects against dehydration

Deze dagcrème heeft een prettige lichte structuur en trekt snel in mijn huid. De crème smeert ook prettig uit en geeft een kalmerend gevoel op mijn huid. Meteen na het aanbrengen voelt mijn huid gevoed en daardoor zacht aan. Gedurende de dag blijft mijn huid ook redelijk mat. Wellicht is deze nu goed gehydrateerd. De geur is fris en zeker niet overheersend. Ik vind het een lekkere geur en doordat deze crème zo licht en zacht aanvoelt is hij ook perfect voor de zomer.

 

Paul Penders Avocado & Cranberry P.M. Moisturizer Night cream for dry & sensitive skin (€26,99)

This creamy nighttime moisturizer replenishes dry and sensitive skin with emollients derived from avocado and jojoba plant oils

De nachtcrème is een mooie crèmige substantie en voelt erg fijn op mijn huid. Deze crème is wat dikker dan de dagcrème maar ook deze trekt snel in mijn huid en voelt beslist niet vettig aan (iets wat ik soms wel bij andere organic nachtcrèmes ervaren heb)  Ik heb echt het gevoel dat ik mijn huid voor de nacht iets extra’s geef en ik ga me zelfs verheugen om elke avond deze crème te mogen aanbrengen. Ook deze nachtcrème heeft de typische Paul Penders geur en ik ga het waarderen.

Juist door deze kruidige plantaardige geur heb ik wel het gevoel echt iets goeds te doen voor mijn huid! De geur roept een gevoel van welbehagen bij me op.

Debbie concludeert:

Deze drie producten in totaal maken dat mijn huid er gezond uit ziet op dit moment. Ik word blij als ik in de spiegel kijk. Mijn huid ziet er mooi gevoed uit en lijkt zoals ik al eerder schreef wat steviger. Ik verwacht niet dat mijn expressierimpeltjes verdwijnen of minder worden maar een mooie frisse gezonde uitziende huid vind ik het belangrijkste.De producten van Paul Penders bevallen me goed, zo goed zelfs dat ik een beetje huiverig was deze review te schrijven. Zo enthousiast kun je toch gewoon niet zijn? Is er dan geen minpuntje te ontdekken? Nou, er zijn twee dingen die wellicht kunnen meespelen tot het wel of niet aanschaffen van zijn producten:

 • De geur van de producten, vooral het serum ruikt kruidig en daar moet je nu net van houden.
 • De verpakking, ik vind de verpakking mooi en eenvoudig maar ik kan mij voorstellen dat de   consument niet direct wordt toegetrokken naar deze producten omdat de verpakking niet opvalt. Dat zou erg jammer zijn, want zij verdienen de volle aandacht!

Ik ben een beetje verliefd geworden op zijn producten en ik zou nog veel meer producten van hem willen uitproberen. Vooral de reinigers en zijn make-up staan op mijn wensenlijstje. Ik ben ook verliefd geworden op de visie en missie die Paul Penders uitdraagt: dat je ook mooi kunt zijn door verantwoorde dierproefvrije cosmetica gebruiken, vasthoudend aan je eigen principes. Leef bewust en doe gewoon je eigen ding!

 

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

9 reacties

 • Klinkt als heel fijne producten! Vooral het snel intrekken van de crèmes en het serum spreken mij aan, ik vind het namelijk vaak niet prettig als mijn huid na het opsmeren plakkerig blijft aanvoelen. En ook het streven naar het gebruiken van hoge concentraties natuurlijke ingrediënten kan ik alleen maar toejuichen! Het gebruik van kokoswater kende ik nog niet, interessant!

 • Beste Anja, Klopt dat tubes van plastic zijn; de Ceramide Recovery Lipo A,C &E zit in glas. Maar zowel plastic als glas en het karton zijn te recyclen en dus herbruikbaar. Ik zou geen andere verpakkingsvorm weten. Heb je een beter idee? Zeer welkom namelijk.

 • @Anja, De producten zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar in de webshop van Paul Penders.
  Het klopt dat de tubes van plastic gemaakt zijn. Succes bij je zoektocht hoor!

 • Ik kwam via google op deze site. Ik ben op zoek naar dierproefvrije en biologische cosmetica en ik ben benieuwd waar je dit merk kan kopen, behalve op internet. Zijn er proef setjes te krijgen? eigenlijk ben ik op zoek naar een totaalplaatje waarbij ook de verpakking milieuvriendelijk geproduceert wordt. De tubes op de foto lijken van plastic gemaakt te zijn.

 • @Mariek en @Jolanda, ik hou van eigenzinnige mensen die hun droom blijven volgen. De vraag die Jolanda zichzelf stelt heb ik ook wel. Maar ook bij grote merken zoals Weleda lukt het ook om zelf hun ingrediënten te verbouwen en te verwerken. Ik ga mij daar eens verder verdiepen.

 • @Maureen Penders: Ik zal mijn positieve ervaringen doorgeven aan anderen! Wellicht weet jij ook wanneer de make-up in Nederland verkocht gaat worden? Ben ik ook erg benieuwd naar. Verder succes en passie toegewenst met jullie werk voor Paul Penders;-)

 • Wat me vooral treft en inspireert dat Paul Penders zijn normen en waarden (inclusief passie en missie) nooit heeft los gelaten. Eerlijk gezegd ben ik altijd met een grote boog om natuurwinkels heen gehold richting parfumerie want ik kon nooit ontdekken wat nu werkelijk goed was. Ook mijn gedachte; hoe is het mogelijk om op ecologische en duurzame basis planten, kruiden e.d. te kunnen telen voor massaproductie, kan ik niet loslaten.

 • Hoi Debby,

  Bedankt voor je positieve mening over onze produkten. Ik deel je mening totaal tot in de details die je hebt opgenoemd, maar wellicht ben ik wat bevooroordeeld… Nogmaals hartelijk bedankt en spread the word if you will!

  Vriendelijke groeten van Maureen Penders

 • Hi Debbie,
  Wat een leuk review! Je schrijft precies mijn ervaring. Ik kon het alleen niet zo zeggen. Het voelt echt anders!
  Klopt, je moet wennen aan de geur, maar de producten zijn gewoon fantastisch. En de verpakking, tja, het klopt wel, maar ik troost me met de gedachte dat het gaat om de letterlijke inhoud en de gedachten erachter. Gewoon bewust leven, dat kun je elke dag doen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.