Invoelend werken vanuit stilte, een nieuwe trend. Als beauty energie wordt…

04:49 - 02:53
luistertijd 04:49 - leestijd 02:53

Tijdens de uitreiking van de awards voor Schoonheidsspecialiste van het Jaar 2024 zag ik het: huidspecialisten die werken in stilte, op basis van energie-uitwisseling, zonder aandacht voor huidverbetering uit het oog te verliezen. Ik vind het prachtig, daarom wilde ik ook Edith en Angelique interviewen, die op 14 mei hun instituut Puur Natural Skin openen in Breda. Op de behandelkaart wordt alleen nog over touch treatments gesproken. De merken? Very clean & organic: van Eminence, Ayuna tot Chi.

Vanuit Decleor vonden ze ooit ieder hun eigen weg

Edith Naaijkens en Angelique van Poorten leerden elkaar in 2007 kennen. Ze startten in die tijd allebei met Decleor, vanuit hun zolderkamers thuis. Edith vanuit Breda en Angelique vanuit Nieuwkoop. Waar Edith zich vanuit aromatherapie echt tot een huidexpert ontwikkelde met oog voor huidverbetering met een meer medisch accent, richtte Angelique zich als massage-expert op de vele disciplines van huidverbetering via aanraking.

Geen toeval

Edith bouwde de afgelopen jaren twee instituten op waar twaalf specialisten werken. Er kwam meer nadruk te liggen op huidveroudering, pigmentissues, acne en roodheid. Maar haar affiniteit met het natuurlijke bleef latent aanwezig. ‘Ik heb altijd contact gehouden met Angelique, we hebben echt een mooie band. Toen ik las dat ze naar Breda verhuistte, wist ik wat me te doen stond: Angelique porren voor mijn idee, een salon met een filosofie van clean beauty en aandacht voor energie als de weg naar schoonheid. Grappig genoeg had Angelique juist na 23 jaar het idee opgevat om gewoon eens lekker van het leven te gaan genieten. Zonder salon.

Bijzondere merken

Angelique: ‘ Ik ben altijd trouw gebleven aan zo natuurlijk mogelijk werken. Vanaf 2019 dedicated met Eminence waarmee ik breed kan werken en later ook met Ayuna, een compact zeer specifiek concept gebaseerd op het principe de huid neemt alleen dat op wat het nodig heeft. Chi komt daar nu ook bij vanwege de aromatherapie.

‘Toen ik naar Brede verhuiste dacht ik echt: ik zie wel wat er op mijn pad komt, en daar kwam Edith aan gewandeld. Ze zei: Angelique, heb je even;-) Zodra ze me over haar plannen vertelde, begon ik meteen te stralen, en weet ik het: dit moet ik doen. Het hart-gevoel.’

Wat betekent clean beauty voor jullie?

Edith: ‘Voor mij is de cirkel rond als we niet alleen met schone cosmetica werken, maar dit ook in de bedrijfsvoering kunnen doorvoeren en in de lifestyle thuis. Het is ook een gevoel, een levensinstelling: mindfull leven, stralend ouder worden, ontspanning omarmen. Hoe ontspannender je in het leven leert te staan, hoe beter je eruit zal zien, de blik in de je ogen, je huid. Het is ook altijd mijn motto geweest: huidverbetering in een ontspannen jasje. Dat is voor mij een win-win situatie, dan staat iemand in haar kracht.’

Druk met de verbouwing tot opening op 14 mei 2024!

Intuïtief en invoelend

Angelique: ‘Ik heb altijd zo gewerkt, intuïtief en invoelend. De markt voor dit concept groeit ook, dat zag ik de afgelopen jaren ook in mijn eigen salon. Steeds meer mensen kwamen speciaal voor mijn benadering: de persoonlijke aandacht. Ik probeer mijn gasten ook te ‘lezen’, het gaat om de speciale connectie die je voelt tussen jou en je gast en vice versa. Als die klik er is, is de ontspanning er ook. Ik werk in stilte.

Touch treatments

Edith: ‘Het gaat om energie uitwisseling en een match daarin. Onthaasten wordt steeds belangrijker omdat we allemaal beginnen te beseffen hoe gestresst we leven. In onze instituten in Prinsenbeek en Oosterbeek besteden we ook aandacht aan ontspanning, maar in het nieuwe instituut praten we echt over ’touch’ treatments’. Alles wordt manueel gedaan, zonder apparatuur. We helpen met visualisaties om in een fijne mindset te komen, en afhankelijk van de gekozen visualisatie – waarvoor we kaartjes hebben ontwikkeld – zal Angelique de behandeling ook aanpassen.

‘Natuurlijk, ons vak heeft altijd met gevoel te maken gehad, met aanraking, energie uitwisseling. Maar nu de tijdgeest verandert, kunnen we ook in woorden deze essentie van ons vak als schoonheidsspecialisten mooier uitdrukken.’

Het is jammer dat we dit interview via Teams doen, anders had ik graag met Angelique even hartenergie uitgewisseld en daadwerkelijk kunnen voelen wie zij is. We lachen erom.

Het nieuwe instituut Puur Natural Skin, met 3 behandelkamers, gaat 14 mei open in Breda aan de Boschstraat 13.

Lees ook:

Lees ook