Metaaldeeltjes in henna kunnen conflicteren met de chemische permanent krulbehandeling

01:52 - 01:07
luistertijd 01:52 - leestijd 01:07

Een lezeres mailt ons onlangs met de vraag of ze ondanks haar jarenlange henneakleuringen nu wel permanent in haar haar kan doen. Ze heeft dun haar en wil meer volume. Ze hoort dat permanent en henna niet goed samen gaan. Ze wil ook graag het haar blijven kleuren met een natuurlijke kleurstof. Wat kan ze doen?

Wella’s haarexpert Lieke Stout weet raadt:

‘Het is mijn advies om te stoppen met haarkleuringen met henna. In henna zitten vaak metaaldeeltjes en die kunnen extra schade gaan geven op het moment dat er ook permanentvloeistof op het haar komt. Het is immers een chemische behandeling.

Als je echt graag je haar wilt permanenten om meer volume te krijgen zou ik nu eerst de henna uit je haar laten groeien, en die uitgroei in de tussentijd met bijvoorbeeld Color Touch kleuring bijwerken.

Color Touch is een demi-permanente haarkleuring die erg zacht is voor het haar en dat is precies wat je nodig hebt als je het haar ook wil gaan permanenten.

Het is ook belangrijk om je haar goed te verzorgen omdat een permanent-behandeling je haar zal beschadigen. Wella Professionals Color Motion shampoo, conditioner en masker zullen je gekleurde haar de perfecte kleurbescherming bieden en tegelijk de conditie van je haar beschermen.

Als jij, als lezer van BeautyJournaal vragen hebt over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’

Bezoek hier de Wella Professional website voor een salonlocator, en de nieuwste haartrends.

Bekijk hier alle Q & A’s met Lieke over haarkleuring

Lees ook