Al deze vakvrouwen en hun salons zijn runners up voor de Beauty Award!

03:06 - 01:51
luistertijd 03:06 - leestijd 01:51

De genomineerden van de Beauty Award 2024, dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten, zijn bekend gemaakt. Na het traject van inzendingen, Mystery Guests en grondig beraad van de vakjury zijn er 24 genomineerden in acht categorieën geselecteerd op vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatievaardigheden.

De vakjury, bestaande uit Marianne van den Broek (voorzitter), Périne Heerooms, Cathelijne Cras, Betty van den Braber en Corné Hendrikx, waren het niet altijd eens, maar zijn er uiteindelijk unaniem uitgekomen, aldus het persbericht.

“De juryleden beoordelen allemaal hun eigen discipline, wat zorgt voor een goed en totaalbeeld. Juist het bekijken vanuit verschillende disciplines naar de inzending, de onderneming en de specialist, zorgt voor boeiende gesprekken en discussies en uiteindelijk voor de weloverwogen gekozen genomineerden”, vertelt Maddy Weide namens de organisatie.

Juryvoorzitter Van den Broek vult aan: “Er is veel waardering van de jury voor de manier waarop de schoonheidsspecialist van nu haar energie steekt in het upgraden van dit mooie beroep. De genomineerden hebben nog één hobbel te nemen: het persoonlijke gesprek met de jury waarin ze hen mogen overtuigen waarom zij de Beauty Award zouden moeten winnen.”

Alle inzendingen zijn beoordeeld op vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatievaardigheden. “Na de eerste juryselectie is een deel van de deelnemers aan de wedstrijd bezocht door de Mystery Guest. Tijdens dat bezoek is er gekeken of de kwaliteit op papier ook in de praktijk tot uiting komt. Bij de uiteindelijke puntentelling lag de top van de lijst heel dicht bij elkaar. De wedstrijdspanning is hoog en het is absoluut nog geen gelopen race. In de jurygesprekken zullen de genomineerden zich moeten bewijzen!”, concludeert Weide.

De genomineerden van de Beauty Award 2024 zijn:

Newcomer of the Year: Dorota Olchawa, Lavish Huidinstituut (Haarlem)
Lonneke Routs, Le Sa Lon (Breda), Hanane Lakehal, Beau Idéal Clinic (Amsterdam)

Schoonheidssalon van het jaar, klein: The Center of Beauty, Carmen van Leijden (Alphen a/d Rijn)
CadanCe Huidinstituut, Sophie Imbert (Den Haag), Praktijk MOOI!, Sarah-Maria van den Boogaard (Heelsum)

Schoonheidssalon van het jaar, groot: Scenery cosmedisch huidinstituut, Rachsjanda Venneman (Drunen), Skin Plus, Melissa Mosmans-Bak (Rotterdam), Schoonheidsinstituut BROWNEYES Jolanda Renswoude-Dekker (Sliedrecht)

Salonmedewerker van het jaar: Alice Hiemstra, Karins Schoonheidssalon (Kollum), Marijn de Jong, PUUR Huidinstituut Oosterhout (Oosterhout), Vicky Janssen, Touch of Beauty (Leiderdorp)

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Noord: Elske Hulzinga, Huidinstituut Renew & Balance (Wommels), Melanie Hoogewerf, Schoonheidssalon Melanie (Wognum), Carla Walstra, De Biosalon (Witmarsum)

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Midden/Oost: Iva Lauwers, D’Iva (Leusden), Laura Klaassen, Laura Schoonheidssalon (Nijmegen), Els van Meenen, Vital Body Care (Geldermalsen)

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Zuid: Saartje Hoeks, Huid Balans (Dommelen), Priscilla Reijnders, Schoonheidsinstituut Magnifique (Venray), Sharon De Boer-Kocken, Beauty & Balance (Boxmeer)

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio West: Sandra Nijland, Beauty&Skincare Spijkenisse (Spijkenisse), Laura van der Hooft, Laurora’s Huidverbetering (Santpoort-Noord), Nicolle Wieme, Schoonheidsinstituut Natural Beauty (Sluis)

De gala-uitreiking is op zondag 21 april. CONGRATULATIONS, GIRLS!!

Lees ook