Warmte, dat is wat de parfums deze winter je geven....

05:23 - 03:13
luistertijd 05:23 - leestijd 03:13

Niets is persoonlijker dan een parfum. Het is ook eigenlijk best lastig om zonder voorkennis cadeau te geven. Toch doen we een poging om je te enthousiasmeren. Hier komen wat mooie tips van BeautyJournaal!

Maison Francis Kurkdjian Satin Mood

Parfums met de Middenoosterse houtsoort oud, ofwel oudh of agarhout, zijn niet meer weg te denken sinds ze begin van dit millenium ineens een trend werden. Aanvankelijk waren de geuren heel zwaar en ook lederachtig. Je hield ervan of je werd er misselijk van. Twintig jaar later is er (gelukkig) veel veranderd. Mensen houden nu eenmaal van bloemig en ook vrolijk, van zacht en liefdevol.

Satin Mood van Kurkdjian is een heel mooie zachte oud-geur. Het is echt een mooie voile die je over je huid legt, en als een parfum dat kan, dat ultieme gevoel geven te versmelten met je huid(geur), dan is het per definitie goed!

Satin Mood is opgebouwd met essences van viooltjes, met oud natuurlijk – maar daarvan hou je alleen iets licht ziltig-kruidigs over in het sillage, met rozenessence (Bulgaarse roos) en met rozenabsolue van de Turkse roos. De prachtige zachtheid wordt verkregen door een vanille-amber concentraat.

Het parfum is heerlijk lang houdbaar op je huid. Er is ook een fijne travelset.

SHOP SATIN MOOD HIER ONLINE

Guerlain Aqua Allegoria Forte Bosca Vanilla

Bosca Vanilla verleidt me echt met een speelse, etherische kracht. Ik ruik zoet, fris, een lichte rokerigheid (sommigen noemen het kruidig). Ik ruik een zwoele lenteochtend waarin de zomer al tastbaar is.

Ik ruik een romige zachtheid omgeven door iets groens, in een bedje van warm hout. Als ik de geurladder van dit nieuwe parfum af ga, kom ik deze componenten tegen: in top bergamot en eucalytus, in het hart noten van zonnigheid en de strobloem immortelle, in de basis een beleving van drijfhout, vanille absolu en musk.

Guerlain classificeert dit parfum als houtachtig met een krachtig vanille akkoord. Guerlain is er ook trots op dat het over eigen sources beschikt om een mooie vanille tinctuur, afkomstig uit biologische landbouw op Madagaskar te kunnen gebruiken.

Aqua Allegoria geuren van Guerlain zijn lichtvoetig, nimmer zwaar en hebben dan ook geen uitgesproken sillage. De nieuwe ‘forte’ geuren zijn wel iets krachtiger, iets langer houdbaar ook. Toch blijft het een etherisch spel van aanwezig zijn en wegvliegen. Lichtvoetig en levendig. De nieuwe forte-geuren gaan vergezeld van een navulflacon, zodat je je prachtige Guerlain voor altijd kan gebruiken.

SHOP BOSCA VANILLA HIER MET KORTING

Montblanc Signature

Het parfum in deze mooie, zware melkwitte (opalen) flacon van glas, geïnspireerd op de inktpot voor je Montblanc vulpen is vol en zoet, maar niet bedwelmend.

Het is een vrolijk licht snoepjesachtig parfum dat te danken is aan geurnoten van ylang ylang, benzoë en vanille. Fris gemaakt door een topnoot van clementine mandarijn en verzacht dankzij magnolia en pioenroos.

Signature is een fris glamour parfum, een super ‘millenial’ parfum! Het is bloemig-oriëntaals.

SHOP SIGNATURE HIER ONLINE MET KORTING

Kayali Oudgasm Vanilla Oud

Het is zo leuk om te zien hoe BeautyJournaal vrouwen dol zijn op de parfums van Kayali! We hebben al diverse pafums van dit merk gereviewd.

In de Oud familie zijn nu 3 parfums uitgebracht. Op zich heel klassiek, want de een met haar oud-accent gekoppeld aan roos, de ander aan koffie en de derde aan vanille.

De mooiste is die met Vanille (het is ook de bestseller): Oudgasm Vanilla Oud en de reden is dat deze modern en toch warm is. De Oud met roos wordt net iets te klassiek, met een hint naar jaren’50 rozen parfums, en die met koffie krijgt net iets te veel van een klassieke mannengeur uit die tijd. Dat is ook altijd het gevaar als je gaat kokkerellen met oud en deze klassieke geurcomponenten. Als je wat ouder bent, ken je deze geurpatronen al. Voor jonge vrouwen zal het een nieuwe, spannende kennismaking zijn.

Daarom, met onze kennis van parfums van weleer: Vanilla is de leukste en de lekkerste. Wederom omdat dit parfum zich fijn op je huid verhoudt: warm en aaibaar. Lichtzoetig, romig, maar ook krachtig. Voor een vrouw of man die lekker goed geaard is en in haar/zijn kracht staat. Het grappige is ook dat het reukwater wat vettig is, dus let daar op met kleding;-)

Het is een echt avondparfum, zeker wanneer je gaat dansen, zal de warmte van huidtemperatuur en geur mooi samen komen in een zwoele beleving, met die pittige Oud-touch. Topnoten zijn praliné vulling, saffraan en peer, in het hart zit Bulgaarse Roos. De basis heeft vanillesuiker (!), witte musk, kasjmier hout, oud (agarhout) en eikenmos. Met name dat laatste element geeft dit parfum ook iets androgyns.

En toch, als je van de geur van gebrande koffiebonen houdt, moet je ook even gaan snuffelen aan Kayali Oudgasm Cafe Oud;-)

SHOP OUDGASM VANILLA OUD ONLINE MET KORTING

Lees ook