Is dit echt zo gaaf, of.....

06:28 - 03:52
luistertijd 06:28 - leestijd 03:52

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn nagels zelf heb gedaan. Ik ben niet echt van de nagellak, maar ik heb eerder wel geëxperimenteerd met gelnagels en plaknagels. Nu kwam ik onlangs weer iets interessants en nieuws tegen. Maniac Nails zijn gellak nagelstickers waarmee je vanuit huis gemakkelijk een mooie manicure kan zetten. In dit artikel test ik het uit!

Over Maniac Nails

Maniac Nails is opgericht door vriendinnen Anna de Koning en Marlot Meddens met als doel iedereen de mogelijkheid te geven om thuis een kwalitatief goede gel manicure te zetten die makkelijk, sneller en beter voor je nagels is.

Ze zijn allebei van mening dat verzorgde nagels goed zijn voor je humeur en je zelfvertrouwen. Ze vinden het bizar dat een goede gel manicure soms zoveel tijd en moeite kost en daarom willen zij daar met Maniac Nails verandering in brengen.

Starterset (inclusief 2 manicures)

Ik heb de starterset met daarin twee manicures ontvangen om uit te proberen en ik ben enorm benieuwd. Mijn nagels zijn de afgelopen tijd erg zwak, ze scheuren snel in en groeien niet zoals gewenst. Vorige week zijn ze eindelijk weer aangesterkt. Ik heb er vertrouwen in dat ik een mooie manicure kan zetten. Lets see!

De Starterset bestaat uit onderstaande producten:

Hoe werkt het?

De set komt met voldoende instructies die je kunt volgen om de manicure succesvol te zetten. Je kunt de bijgeleverde QR-code scannen en het filmpje bekijken. Dit heb ik ook gedaan en dat werkt eigenlijk superfijn.

Stap 1 – Prep

De eerste stap is het ‘preppen’, ook wel voorbereiden, van de nagels. Elk manicure setje bevat een vijl, een bokkenpoot en een tweetal prep pads. Je vijlt je nagels dus eerst in de goede vorm en duwt vervolgens met het bokkenpootjes de nagelriemen naar achter. Wrijf een prep pad over je nagels om eventuele oliën te verwijderen.

Een tip is om minstens één uur voor het aanbrengen van de manicure geen handcrème of oliën op je handen/nagels te gebruiken. Dan blijven de stickers beter plakken.

Stap 2 – Kies jouw grootte

De tweede stap is het bepalen van de grootte. Houd het stickervel boven je nagels om te kijken welke het beste past. Als je de juiste maat hebt gekozen verwijder je eerst het beschermde plastic van de gellak sticker en haal je hem daarna van het vel af.

Het merk raad aan om bij twijfel een gellak sticker te kiezen die net iets kleiner is dan de breedte van je nagel. Ik heb altijd redelijk snel mijn maat kunnen vinden, dus heb dit niet hoeven doen.

Stap 3 – Aanbrengen

Als je de gellak sticker voorzichtig van het vel hebt afgehaald plak je hem direct op je nagel. Je moet de sticker goed aandrukken op de nagel, zeker bij de randjes. In het begin was dit echt nog wel gepriegel, want als ik de ene rand dicht had geplakt, schoot hij aan de andere kant weer los. Ik blijf het voor een langere tijd aandrukken en uiteindelijk zit hij dan wel netjes.

Stap 4 – Knippen, vijlen en uitharden

Na het aanbrengen houd je aan de bovenkant nog sticker over. Je vouwt het overschot over je nagelrand en knipt of vijlt dit weg. Bij deze stap kan het zijn dat het nog wat rommelig oogt, maar dat geeft niet want in een latere stap vijlen we weer bij.

Je laat de nagels hierna 60 seconden uitharden onder de LED-lamp en daarna vijl je de stickers bij tot dezelfde lengte als je nagels. Maak de randen ook mooi glad.

Stap 5 – Topcoat en uitharden

Tot slot breng je topcoat aan. Deze laat je 120 seconden onder de lamp uitharden.

En that’s it! De manicure zit erop.

Het resultaat

Ik heb de kleur Nada Neutral gecombineerd met een accentnagel, de Goldstripe van Anouk x Maniac. Het resultaat is mooi. Het voelt alsof ik gelnagels op heb. Een elegante kleurcombinatie die prima is voor dagelijkse looks.

Mijn eindoordeel

Hoewel ik het proces van het voorbereiden van de nagels tot het aanbrengen van de stickers enorm gemakkelijk vond, merk ik wel dat sommige nagels aan de hoekjes nog te los zitten.

Na een dag dragen irriteer ik mij aan een ietwat loszittend hoekje en kan ik de sticker eigenlijk in een beweging van mijn nagel aftrekken.

Misschien komt dat doordat dit mijn eerste keer was en moet ik er net wat meer handigheid in krijgen, maar hier baalde ik wel van. Na 3 dagen heb ik alle gel stickers er maar afgehaald, want anders zag het er niet zo chic meer uit 😉

Officieel moet je de gellak stickers voorzichtig losmaken met een bokkenpootje en druppel je wat nagelriemolie op je nagels, waarnaar je de stickers makkelijk kunt verwijderen.

Echter kon ik het er na 3 dagen dus makkelijk aftrekken en heb ik mijn nagels daarna verzorgd met olie. Niet helemaal de bedoeling, maar ze zaten echt los.

Hoewel er online veel positieve reviews te vinden zijn, heb ik gemengde gevoelens over Maniac Nails. Ze hebben enorm veel designs en kleuren in het assortiment, het aanbrengen was super makkelijk, het resultaat is mooi, maar ze zaten mij toch iets te los nog. Ik had gehoopt ze langer te kunnen dragen.

Ik ga het in ieder geval nog een kans geven, want misschien is het gewoon oefening baart kunst. Ik vind het in ieder geval wel een origineel product, dus al met al een leuke test!

Lees ook:

Lees ook