O.a. Sebastian, Avène, Geek, DIOR, Pascaud

10:58 - 06:35
luistertijd 10:58 - leestijd 06:35

Bescherming van het haar, een frisse glow op het gezicht en een vrolijk kleurtje op de wangen. Vandaag deelt het BeautyJournaal testpanel haar favoriete producten van de maand augustus met je. Komen ze! 

Uitgever en journalist Monique: Sebastian No.Breaker Hybrid Bonding & Styling Spray 

Ik ben dolblij met alle haarproducten die uitkomen die de zogeheten bonding van je haren versterken. Elke haar bestaat uit een schacht met vezeltjes en die vezeltjes worden naarmate je ouder wordt poreuzer, maar ook onder invloed van warmte-styling. 

Mijn grijze haar wordt steeds pluiziger. Ik heb lange tijd geen producten met siliconen gebruikt, maar ik merk toch dat af en toe er een silicoonhoudend product weer in mijn haarroutine  brengen, wonderen doet. Maar ook de stof quaternium-80 is perfect om het haar te hydrateren en anti-statisch te maken en te houden.

De No.Breaker heeft als claim dat het helpt de vezelverbindingen van binnen te herstellen. Elke haar goed rondom te sealen en elke haar veerkrachtiger te maken. 

Wat ik ervan merk is dat mijn haardos inderdaad veerkrachtiger aanvoelt. De glans blijft mooi. Mijn haar pluist absoluut niet meer. Bovendien geeft het wat extra volume aan mijn haar. Ik breng het op handdoekdroog haar aan en droog het daarna licht met de fohn.

Ik vind het een topproduct.

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Eau Thermale Avène SPF 50 Fluïde Dry Touch

Dit is een heerlijke crème voor het gezicht, die snel intrekt, niet vettig voelt en geen witte waas achterlaat. Ongelooflijk, ik heb nog nooit een zonnebrandcrème gehad die ik niet “vettig” vond aanvoelen. Ik was aangenaam verrast door deze crème. Eindelijk geen pukkels meer! 

De crème is speciaal voor de normaal-gecombineerde gevoelige huid. Hij voelt zo fijn, eigenlijk omdat je hem gewoon niet voelt ;). Ik kan niet omschrijven hoe blij ik ben dat ik deze crème heb gevonden. De meeste crèmes voel ik toch, ondanks dat ze niet super vettig zijn, zijn ze (nog) wel te vol voor mijn huidtype. Maar deze is briljant. 

Had ik al gezegd dat ik dit een fantastisch fijne zonnebrand crème vind? 😉 

Model Mandy: Coola Sun Silk Drops

Dit serum voor mijn gezicht, met factor 30, is echt mijn nieuwe favoriet voor de bescherming van mijn gezicht. Ik kreeg het van een vriendin voor mijn vakantie op Ibiza. Van veel zonnebrandcrèmes droogt mijn huid uit of krijg ik oneffenheden. Dit is het eerste serum dat mijn huid beschermd en tegelijkertijd verzorgd, verzacht en hydrateert.

Het beschermd niet alleen tegen UVA/UVB straling, maar biedt ook bescherming tegen blauwlicht (wat uit je computer/telefoon komt), IR en vervuiling van buitenaf.

Ik gebruik het product op zichzelf, maar je kan het ook combineren met je dagcrème of foundation. Het is niet goedkoop, maar ik vind het het geld wel waard. De biologische Sun Silk Drops gebruik ik dagelijks en 15 minuten voordat ik de zon in ga. Beschermd van het strand tot kantoor. 

Sabine: Marie-Stella-Maris Rock Roses

Een tijdje geleden won ik via de postcodeloterij een pakketje van Marie-Stella-Maris. Dit sympathieke merk (natuurlijk ook bekend van de mineraalwaters) vindt dat iedereen in de wereld toegang hoort te hebben tot schoon (drink)water. Daarom doneren ze structureel een deel van de omzet aan schoon drinkwaterprojecten.

Het ontvangen pakketje bestond uit een handzeep, handlotion en een roomspray van de geur No 10 Rock Roses.

De geur is spannend. De hoofdnoot is rozen, maar die is heel spannend gemaakt met een vleugje leer en een hint van citrus. De handzeep is zacht en bevat natuurlijke glycerine om de huid te verzorgen.

De handlotion bevat shea butter en zonnebloemolie. Die trekt snel in en laat heerlijke zachte handen achter. De roomspray tovert een ruimte direct in de heerlijke geur Rock Roses.

Echt een top cadeautje!

Gerti: Geek & Gorgeous C-Glow

Geek & Gorgeous C-Glow is een 15% vitamine C (ascorbinezuur) serum met ferulinezuur en vitamine E. Dit is een beproefde combinatie en je vindt het bij veel merken zoals Skinceuticals en Paula’s Choice. Het bijzondere van C-Glow is dat het nog geen 15 euro kost. 

Ik had tot voor enkele maanden nog nooit van Geek & Gorgeous gehoord. Via het YouTube kanaal van een paar beauty influencers kwam ik opeens dit merk tegen. Vrijwel iedereen was enthousiast, vooral vanwege de prijs en kwaliteit. Het maakte me nieuwsgierig. En toen ik zag dat het merk ook in Nederland te koop was, plaatste ik een bestelling. 

Dit serum is niet alleen vanwege de prijs mijn favoriet. Er is meer. We weten inmiddels allemaal dat vitamine C snel oxideert. Geek & Gorgeous is hier eerlijk over en adviseert het serum in de koelkast te bewaren. Ook kun je een mini-flesje kopen dat je voor een paar dagen vult, en op je toilettafel bewaart. De grote fles bewaar je dan in de koelkast. Zo doe ik het. 

Ik gebruik een leeg sample flesje dat ik goed gedesinfecteerd heb. Ik heb drie maanden met een flesje van 30 ml gedaan. Het is niet geoxideerd! Om te zorgen dat je altijd een vers product krijgt, maakt Geek & Gorgeous het C-Glow serum is kleine batches. Op elke verpakking staat een uiterste houdbaarheidsdatum. Het kan hel goed zijn dat andere merken de houdbaarheid van hun vitamine C serums op borgen door een andere formulering. Maar ook dat is geen garantie. Ik heb meegemaakt dat Skinceuticals CE Ferulic oxideerde. Kortom, een topserum, ook nog eens ongeparfumeerd.

Beautyliefhebber Dian: DIOR Backstage Rosy Glow Blush – Cherry

Enige tijd geleden ging de DIOR Backstage Rosy Glow Blush in de kleur Pink viraal op TikTok. Een knalroze blush die de perfecte ‘Barbie-doll’ look zou geven. De reviews waren echter verdeeld. De een vond hem fantastisch, de ander vond de kleurintensiteit veel te zwak voor een blush van €46. Ik was nieuwsgierig, maar hield mijn aankoop toch even af.

Onlangs hebben de DIOR Backstage blushes echter een nieuwe formule gekregen, krachtigere kleuren met beter pigment. Uiteraard bracht ik een bezoekje aan de Douglas, want ik wilde de kleuren zelf wel even swatchen. Met de intentie om de Pink kleur te bekijken, stapte ik de winkel in. Eenmaal bij het DIOR schap aangekomen viel mijn oog eigenlijk direct op de rode Cherry kleur. Het pigment was waanzinnig en de kleur is zo mooi fel. Er was korting, dus ik nam hem mee. 

Deze blush brengt zo mooi aan. Hij heeft een hele lichte glans, waardoor hij een mooie glow op de wangen achterlaat. Geïntimideerd hoef je niet te worden van de kleur, want hij is perfect van zacht naar ‘heftig’ op te bouwen. Ben je op zoek naar een mooie rode blush, dan kan ik deze van DIOR zeker aanraden!

Make-up artist Lydia: Pascaud 24 Hour Cream SPF8

De producten van Pascaud zijn cosmedisch. De werking van de producten zit tussen cosmetische en medische verzorging in. De effecten zijn wat professioneler dan een regulier huidverzorgingsmerk. Pascaud richt zich naast perfecte huidverzorging op huidverbetering.

De 24 Hour Cream is een crème met hoogwaardige werkstoffen die alle tekenen van huidveroudering effectief bestrijdt. Ze bestrijdt de verharding en afbraak van het collageen. Het moerbei extract vermindert en beschermt de huid tegen pigmentvlekken. Hyaluronzuur zorgt voor een perfecte vochtbalans. De crème werkt kalmerend en verzachtend en is geschikt voor alle huidtypen. 

Mijn ervaring                                                                                                                                                                      

Het product komt in een airless flacon met dispenser van 50ML. Hygiënisch en zuinig in gebruik. Het is een zachte, crèmige substantie. Je hebt maar een druppel ter grootte van een pinda nodig, het laat zich makkelijk verdelen over je huid. Het heeft een subtiel geurtje, niets opdringerig. Het trekt snel in de huid en voelt niet trekkerig aan. Fijn dat er een lichte SPF in zit, dan ga je ’s morgens altijd met een beetje bescherming de deur uit.

Ik heb zelf een huid gevoelig voor pigmentvlekjes, maar daar is het ingrediënt Morus Nigra (moerbei) voor toegevoegd. Ben ik dus heel blij mee! s ’Avonds na de reiniging gebruik ik hetzelfde product weer. Het hydrateert mijn huid prima. Het is een heel fijn product in gebruik en na een week ben ik helemaal gewend dat ik niet hoef te switchen van dag- naar nachtcrème. Ideaal ook voor op vakantie en ik doe zelf een beetje in een klein flaconnetje voor in mijn handtas. Zit ik in ieder geval nooit zonder. 😉

 

Lees ook