Van aanpassingen in je leefstijl tot stimulerende product voor haargroei!

09:48 - 05:53
luistertijd 09:48 - leestijd 05:53

Is het niet stiekem de droom van iedere vrouw? Een volle bos haar, glanzend, sterk. Wat wil je nog meer? ‘Maar dat heeft toch allemaal te maken met goede genen…’ fout! Er zijn namelijk diverse technieken en tips om natuurlijk haar dikker en voller te krijgen. 

Van veranderingen in je levensstijl tot stylingstips en producten die je nodig hebt om je haar dikker te krijgen. Je leest het in dit artikel!

Haargroei stimuleren

Een kleine disclaimer, de diameter van je haarzakjes kun je natuurlijk niet veranderen. Wel kun je veel doen om je haargroei te stimuleren en daarnaast haarbreuk te voorkomen waardoor het ook minder snel uitdunt. 

Gezondheid

Wist je dat gezondheid ook een grote rol speelt in de lengte en dikte van je haar? Als je bijvoorbeeld last hebt van haaruitval, zoals alopecia androgenetica, wordt de dikte en de lengte van je haar aangetast. De eerste stap is dan ook een gesprek met je huisarts om de oorzaak van het haaruitval te achterlaten.

Ook wat je eet en hoe je je haar verzorgt speelt een rol bij de lengte en dikte van je haar. Je kan de haarzakjes helpen om lang en dik haar te laten groeien door je haarverzorgingsgewoonten aan te passen. Hier komen de tips!

1. Was je haar niet te vaak

Was je haar de juiste hoeveelheid om de groei van voller en dikker haar te stimuleren. Was je te veel, dan drogen je lokken uit en kun je ook last krijgen van een droge hoofdhuid. Het haar wordt broos en breekt makkelijker. Te weinig wassen betekent echter dat je haarzakjes verstopt kunnen raken met talg, dode huidcellen en haarproducten. Hierdoor kunnen je haarzakjes geen gezond haar meer laten groeien.

Het advies is om twee tot drie keer per week een shampoo en conditioner te gebruiken die speciaal zijn samengesteld om de haargroei te bevorderen, zoals het Grow Perfect Duo van Hairlust. Heb je last van breekbaar haar en gespleten haarpunten, probeer dan het Hairlust Split Fix Duo

2. Watertemperatuur

Met stomend heet water je haar wassen? Oh no! Je haar wordt hiervan enorm droog, broos en breekbaar. Om dun haar dikker te maken, was je je haar het beste met lauw water. Dit helpt tevens bij het op natuurlijke wijze behouden van het vochtgehalte van je haar. 

3. Weg met de hitte

Stylingtools zijn natuurlijk een fantastische manier om een goed verzorgde look te creëren, maar je weet vast ook hoe schadelijk deze tools voor je haar zijn als je geen hittebeschermer gebruikt. Deze tools kunnen de buitenste beschermende laag van het haar namelijk verstoren, waardoor het vocht binnenin kan ontsnappen. Wanneer dit gebeurt is het haar meer vatbaar voor breuk en gespleten punten. Wil je langer, dikker en voller haar, dan laat je de hittetools het liefst achterwege. 

Zoek naar hittevrij manieren om je haar te krullen of draag je haar in een beschermende stijl zoals vlechten, maar gebruik dan wel hair rings in plaats van gewone elastiekjes.  

Toch stylen met hittetools? Gebruik dan echt een berschermer, zoals bijvoorbeeld de Hairlust Thermal Shield Heat Protectant. Dit product zit vol antioxidanten en natuurlijke vochtinbrengers die helpen om de schadelijke effecten van hittetools te verzachten. 

4. Wees voorzichtig met borstelen

Haar is kwetsbaar als het nat is, ontklit het dus voorzichtig om te voorkomen dat het breekt. Begin altijd bij de uiteindes van je haar en werkt voorzichtig naar de haaraanzet toe. Elke kam met brede tanden is goed, maar de wet brush zal je écht goed op weg helpen. Deze borstel is speciaal ontworpen om kwetsbaar nat haar te ontwarren zonder het te breken. Door de zachte siliconenharen glijdt de borstel gemakkelijk door klitten.

5. Borstelen, borstelen, borstelen

Je weet nu dat je voorzichtig moet zijn met het borstelen van je haar, maar tegelijk is het regelmatig borstelen van je haar wel belangrijk voor het krijgen van lang en dikker haar. Borstelen helpt om de natuurlijke oliën van je hoofdhuid door je haar verdelen, waardoor het gezond en gehydrateerd blijft. 

Bamboo borstels hebben zachte borstelharen die de bloedtoevoer naar de hoofdhuid stimuleren en zo de haargroei bevorderen. Ze zijn bovendien gemaakt van bamboe, wat een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele materialen zoals plastic. 

6. Pump up the volume

Oké, door deze tip wordt je haar technisch gezien niet dikker, maar de manier waarop je je haar stylet kan het wel dikker doen lijken. Terwijl het haar nog vochtig is, spray je de wortels met de Grow Perfect Thickening Spray. Dit zorgt voor meer volume vanaf de haaraanzet en het behandelt de hoofdhuid met biologische muntolie. Bij regelmatig gebruik kan dit helpen om de haargroei op natuurlijke wijze te stimuleren. Laat het aan de lucht drogen of föhn het met een ronde borstel voor nog meer volume.

7. Regelmatig naar de kapper

Het klinkt misschien gek, maar regelmatig knippen kan je haar helpen om beter te groeien. Haar dat niet regelmatig bijgeknipt wordt, ontwikkelt gespleten haarpunten. Als die niet behandeld worden, dan kunnen deze gespleten punten door de haarschacht omhoog groeien en het haar afbreken. Houd je haar gezond en voorkom afbreken door elke 2 tot 3 maanden naar de kapper te gaan voor een subtiele knipbeurt. 

Veranderingen in levensstijl

Dan nog enkele veranderingen in je levensstijl die kunnen bijdragen aan het kweken van langer, dikker en voller haar. 

1. Beter eten

Voeding is de sleutel tot dikker haar. Om er zeker van te zijn dat je alle mineralen en haarvitaminen binnenkrijgt die je nodig hebt voor een gezonde haargroei, kun je haargroeisupplementen nemen. Hair Formula Gummies for Women bijvoorbeeld! Deze haarvitaminen zijn samengesteld om je te helpen gezond haar van binnenuit te laten groeien, met een krachtige combinatie van 5.000 mcg biotine en andere voedingsstoffen die goed zijn voor je haar. 

2. Hoofdhuidmassage

Regelmatige hoofdhuidmassages stimuleren de bloedcirculatie naar de hoofdhuid. Je bloed brengt de voedingsstoffen die je eet naar je cellen, dus het is logisch dat door het stimuleren van de bloedtoevoer naar de haarfollikels, je hen kunt helpen om alle voedingsstoffen te krijgen die ze nodig hebben voor een gezonde haargroei. 

Je kunt jezelf thuis makkelijk een hoofdhuidmassage geven met de Scalp Delight Scalp Massage Brush. Gebruik deze terwijl je je haar wast, of zelfs terwijl je TV kijkt. Het belangrijkste is dat je een hoofdhuid scrub in je routine integreert, zodat je de meeste dagen van de week je hoofdhuid masseert. De Hairlust Scalp Delight Detox Scrub is daar een goed product voor. Het verwijdert productophopingen, overtollig talg en dode huidcellen. 

3. Vervang je kussensloop

Wist je dat je kussensloop kan bijdragen aan dunner wordend haar? Dat wil je natuurlijk absoluut niet! De meeste kussenslopen zijn gemaakt van katoen, dat ruwe vezels heeft die de hele nacht over het haar wrijven. Hierdoor kan je haar beschadigd en breekbaar worden.

De oplossing? Een katoenen kussensloop vervangen door een die gemaakt is van bamboe, zoals de Silky Bamboo Pillow case. Bamboe heeft namelijk veel gladdere vezels, plus het is milieuvriendelijker. En als je graag met nat haar naar bed gaat of een nachtmasker gebruikt, dan heeft Hairlust ook een Bamboo Towel Wrap.

Drie essentiële producten

De producten die je op je haar gebruikt kunnen een groot verschil maken voor de gezondheid, lengte en dikte van je haar. Vul je badkamerkastje met deze haargroeimiddelen!

Grow Perfect Duo

We hebben hem aan het begin van dit artikel al kort benoemd, maar het Hairlust Grow Perfect Duo is het perfecte duo voor iedereen die van dun haar dik haar wil maken. De verdikkende shampoo en conditioner helpen met lichtgewicht, natuurlijk hydraterende ingrediënten zoals organische aloë vera en klinisch bewezen haargroei-stimuleerders Anagain en rozemarijn olie het natuurlijke haar dikker te krijgen dan dat het nu is. 

Masker voor haargroei en herstel

Als je haar erg droog of beschadigd is, dan heb je meer versterking nodig als het gaat om het hydrateren van je haar. Het Hairlust Split Fix Hair Mask is geformuleerd met natuurlijke hydraterende ingrediënten en daarmee resulteert deze hydraterende behandeling in veerkrachtige lokken die lang groeien zonder af te breken.

Protein Repair Hair Mask

Sommige soorten beschadigd haar, waaronder beschadigd haar door blonderen, hebben naast een vochtinbrengende behandeling ook een proteïnebehandeling nodig. Het Protein Repair Hair Mask heeft een rijk gehalte aan eiwitten/proteïnen en helpt de structuur van aangetaste haarlokken te herstellen. Voor het beste resultaat gebruik je dit product een tot drie keer per maand. 

Hopelijk heb je iets aan deze fijne tips en kun je je haar nu gezonder, langer, maar vooral voller en dikker laten worden. Succes!

Lees ook:

Lees ook