Een lijn voor het voeden van gekleurd haar en het koeler maken van je haarkleur

03:30 - 02:06
luistertijd 03:30 - leestijd 02:06

Na mijn test van het Innersense detox programma ben ik de producten blijven gebruiken. Nog steeds ben ik erg blij met het resultaat, zacht glanzend haar, zonder dat mijn haar volume verliest of snel vet wordt.

Onlangs kwam Innersense met een speciale lijn om blond, grijs en gebleekt haar zowel te voeden als koperkleurige en gele tinten te neutraliseren. Ook de producten zijn vrij van siliconen en vormen alternatief voor de traditionele paarse shampoos en conditioners op de markt. Met mijn grijze haar spraken deze producten mij direct aan.

De verpakking

De verpakking is identiek aan de eerder geteste producten. Alleen de kleur is aangepast, de flacons zijn paars. Ook de producten hebben een blauw-paarse kleur. In de shampoo zitten iets meer kleurstoffen (rood en blauw) dan in de conditioner en is dus iets donkerder.

De belangrijkste ingrediënten

De werking

De shampoo maakt mijn haar goed schoon zonder mijn haar uit te drogen. Ik gebruik het detox masker voordat ik mijn haar was. De conditioner hydrateert voldoende. Let wel op, ik kreeg wat vlekken van shampoospetters op mijn douchegordijn. 

Na een paar weken merk ik dat mijn haar iets weerbarstiger is. Om te kijken of dit aan de nieuwe shampoo en conditioner ligt, gebruik ik weer eens mijn oude Innersense hydrating shampoo en conditioner. Inderdaad is mijn haar nu weer zachter. Daarna wissel ik de Hydrating producten af met de Bright Balance producten. 

Het resultaat

Het resultaat is subtiel, ik zie het vooral als mijn haar nat is. Dan lijken mijn donkere haren iets koeler. Ze hebben bijna een blauwe uitstraling. Als mijn haar droog is, heb ik geen blauw haar. Ik lijk echt niet op Mrs Slocombe uit “Are you being served’ 😉.

Clean beauty

Innersense is een natuurlijk merk. Natuurlijk wil niet zeggen dat het merk clean is. Wat zegt de Clean Beauty app?

In de conditioner zitten essentiële oliën, weliswaar van organische oorsprong, maar eugenol, citronellol, limonene en linalool (bestanddelen van essentiële oliën) zijn potentiële allergenen, evenals vanilline en kruidnagel olie, ongeacht de oorsprong. Als conserveringsmiddel is benzyl alcohol gebruikt, een van de weinige middelen die toegestaan zijn in organische producten. Mocht je gevoelig zijn voor een van deze ingrediënten, laat de producten dan staan.

Conclusie

De Bright Balance producten zijn een mooie aanvulling binnen het Innersense assortiment. Ze geven een mooi natuurlijk resultaat. Door af te wisselen met de hydrating producten houd ik mijn haar in goede conditie, met een mooie koele glans.

Lees ook:

Lees ook