Probeer onze tips en zie hoe mooi je haar blijft, zonder warmte-schade

04:33 - 02:43
luistertijd 04:33 - leestijd 02:43

Ik zal nooit vergeten dat een lezeres in de begintijd van BeautyJournaal mij vroeg waarom haar stylingproducten niet goed werkten. Ze wist namelijk niet dat de meest producten door warmte geactiveerd moeten worden, en gebruik je dat niet dan is het effect nul. Dus: fohn of steiltang, warmterollers, et cetera.

Inmiddels weten we dat veelvuldig gebruik van warmtestylers je haar beschadigen. Daarom kijken we in dit artikel naar producten waarmee je je haar kunt verzorgen zonder warmte.

Krullenset zonder warmte

Geweldige uitvinding. Slanke, zachte rolletjes waarmee je je haar inkrult en ook kunt gaan slapen. Ze zijn vaak met zijde omspannen. Je vindt ze voor lang haar dat je als een omlijsting kunt inrollen en er zijn rolletjes voor korter haar.

Air Dry cream

Een Air Dry Cream is een stylingcream waarmee je je haar in model brengt zonder warmtetools. Deze van Bumble and Bumble voorkomt ook krachtig dat je haar gaat pluizen. Het is een leave-in product dat boordevol verzorgende stoffen uit kelp en algen zit.

Het houdt je haar goed gehydrateerd en geeft een soft-hold. Ook je hoofdhuid krijgt wat extra verzorging mee. De verpakking bestaat uit 100% recycled materiaal.

Vlecht je haar in voordat je gaat slapen

Dit is natuurlijk een hele simpele en erg leuke tip: vlecht je haar in en ga lekker slapen. Je wordt wakker met heerlijk golvend haar. Het is natuurlijk ook comfortabeler dat met krullers in je haar gaan slapen.

Onthou wel een ding: zet de vlechten niet te strak in. Het slaapt niet lekker, maar je golfjes worden er ook niet mooi van. Je wil een mooie losse golf maken. Zet het ook aan de uiteinden niet te strak in, want dat gaat pluizen. Vlecht de uiteinden niet in. Doe er gewoon een klein zijde elastiekje omheen.

Het is slim om je haar van te voren wat in te sprayen met een zogeheten beach spray die het haar wat stugger maakt. Gebruik eventueel een zijden kussensloop om je haar zacht te houden.

Hou van je krullen, verzorg ze!

Experts zeggen dat krullend haar het mooist oogt als het natuurlijk gedroogd is. Gebruik je warmtetools, loop je het risico op pluis. Style je haar na het wassen en conditionen met je vingers.

De Whipped Twisting Balm van KMS is internationaal geliefd voor krulhaar. Breng het in je haar met je hoofd ondersteboven, werk de balm er lekker doorheen.

Eventueel residu kun je met een microvezel doek wat uit je haar knijpen. Laat de balm 15 minuten intrekken en knijp je krullen lekker in model.

Gebruik een zoutige beach spray

Zoals we al bij het vlechten onderwerp vertelden: gebruik een zoutspray voor een lekkere definitie in je haar. Doseer het voorzichtig, hoe dunner je haar, hoe spaarzamer je werkt. Je haar krijgt er meer volume door. Onze tip is die van Wella!

Geniet langer van je blow dry coupe!

Is je lekker lekker gestyled bij de kapper? Je geniet er langer van als je ’s nachts slaapt met een losse knot bovenop in je haar. Het geeft wat volume bij het ontwaken in je haar. Gebruik hiervoor geen elastiek maar een stoffen crunchie.

Je kunt ook een fijne droogshampoo of volumespray gebruiken om je haar een touch-up te geven. We zijn dol op de gloednieuwe droogshampoo van het vegan Deense haarmerk Hairlust, Refresh Powder.

Ideaal als volumespray wordt de Color Wow One-Minute Transformation cream getipt door haarstylisten. Het geeft glans en een lekkere losse veerkracht aan je haar. Gewoon op droog haar aanbrengen. Je shopt het hier.

Beeld: Wella.com Lookbook

Heb jij vragen over haarkleuring, haarstyling of kniptechnieken? Onze expert Lieke Stout van Wella beantwoordt ze allemaal. Stuur je vragen in via ons contactformulier.

Lees hier al onze meest actuele artikelen over haar, alle stijlen, typen, trends, producten!

Lees hier al onze reviews over haarproducten.

Lees ook