Niemand kan zo goed en eenvoudig vertellen hoe je op een natuurlijke manier en met liefde gezond kan leven

05:10 - 03:06
luistertijd 05:10 - leestijd 03:06

Het roer moet om, in onze wereld waarin we steeds meer moeite lijken te moeten doen om ons intrinsiek gelukkig te voelen en ook gezond te blijven. Leefstijl preventie wordt steeds belangrijker. Ik maakte onlangs kennis met de methodiek van orthomoleculair deskundige Mohammed Boulahrir. Ik ben meer dan onder de indruk. Wat is zijn kracht? Ik vertel het je.

Ik was uitgeput

Nadat ik eind vorig jaar het gevoel had te zijn vastgelopen omdat ik tussen 2020 en 2023 teveel had meegemaakt, emotioneel en fysiek, besloot ik dat ik moest gaan reizen. Dat gevoel kwam op toen ik voor mijn werk naar Zuid-Afrika ging en daar wetenschapper Trevor Steyn ontmoette. Zijn wereld over microbiota en hoe we met ons eigen ecosysteem en dat van de wereld omgaan was een eye-opener voor mij. Ik kwam niet alleen vol nieuwe inspiratie terug voor mijn eigen werk, ik wist ook dat ik er uit moest. Wegwezen, tot rust komen, nadenken, voelen & lekker gefocust werken….het werden bijna vijf weken Ibiza, waar een handvol fantastische vrouwen wonen, werkelijk schitterende honden (met een ziel om op te vreten) op een finca midden in een vallei. Ik kwam helemaal opfrist en kalm terug.

Wees alert op mensen die als wegwijzers fungeren

Om dat spoor van contemplatie, zelfliefde en gezondheid te kunnen blijven volgen, en ik ook in Nederland meer in de wereld van mensen gedoken die kunnen fungeren als een wegwijzer. Ik ben heel alert op dit soort mensen geworden, omdat ze daadwerkelijk van betekenis kunnen zijn, ook al kun je nog niet inschatten hoe. Dat is overigens het mooiste proces.

Een webinar met Mohammed

Ik weet niet meer hoe ik aan Mohammed Boulahrir kwam, maar opeens zat ik op een zondagochtend in een webinar met hem en ik heb ademloos, vol plezier, herkenning en interesse naar hem geluisterd en gekeken. In die twee uur kreeg ik alle levenslessen mee die nodig zijn om overeind te blijven in het leven. En wel op zo’n charismatische enthousiaste manier, weergaloos goed!

Shop zijn boek Emotionele Gezond – heel jezelf van binnenuit – hier online

Deze man snapt het…..geen intellectueel gelul en suffe coachingtaal

Boulahrir is een natuurtalent, niet alleen inhoudelijk als het om zijn vak inhoudelijk gaat, maar ook als boodschapper. Een acteur in levenslessen! Wat een charisma, ik snap ook wel waarom hij theaterzalen vol krijgt met zijn kennis over gezondheid, fysiek en emotioneel. Hij spreekt Jip en Janneke taal! En daarmee raakt hij de harten van mensen en snappen ze ook waarover het gaat. Geen suffige protocollaire taal die veel coaches uit boekjes leren en over jou uitstrooien, geen betweterigheid of vage intellectualiteit. Deze man sleurt je letterlijk en figuurlijk uit je hol die achtbaan op en laat je duizelen van energie: je krijgt zin om jezelf aanpakken als je naar hem hebt geluisterd.

Boulahrir vertelt tijdens zijn webinar over zijn theatershows, volle zalen!

Zijn boek

Boulahrir is orthomoleculair deskundige en hij studeerde klinische psycho-neuro-immunologie. In zijn nieuwste boek, dat begin 2023 uitkwam, vertelt hij je alles wat je moet weten als je door je hoeven gezakt bent:

Shop zijn boek Emotionele Gezond – heel jezelf van binnenuit – hier online

Boulahrir verzamelt alle kennis van de grote zieners en denkers in hapklare simpele taal

Ik heb de afgelopen paar jaar heel wat boeken van spirituele leiders gelezen, waaronder Being Supernatural van Joe Dispenza, workshops bijgewoond van goeroes als Sri Sri Ravi Shankar, Rajshree Patel, geluisterd naar inzichten van mensen op een spiritueel pad zonder zichzelf goeroe te verklaren, deelgenomen aan een fantastisch wetenschappelijk onderzoek vanuit Radboud Universiteit over voeding, ontspanning en beweging om gezond te blijven en ziekmakende onstekingsreacties tegen te gaan. Ach, en laat ik ook de wonderen van hypnosetherapie niet vergeten. Zo helend! Ach, en laten we de inzichten van professor in de immunologie, Eric Claassen niet vergeten.

……en ik zie dat Boulahrir ook al die kennis beheerst en gebruikt in zijn eigen programma. Met een verschil: hij brengt al die versnipperde kennis samen, en maakt er een totaal begrijpelijk, laagrempelig menu van waarmee je eenvoudig aan de slag kan.

I love the man…..lezen dat boek! Ps: later deze zomer neem ik een podcast met hem op. Stay tuned!

Lees hier al onze actuele artikelen over je psyche, gezondheid en voeding

Lees ook