Heb je onverklaarbare klachten, denk altijd aan je implantaten als mogelijke oorzaak.

03:52 - 02:19
luistertijd 03:52 - leestijd 02:19

Het is alweer jaren geleden (2014, Jeff kreeg ronde billen) dat wij schreven over het verfraaien van je billen met siliconenimplantaten. Inmiddels weet de hele wereld dat je drie keer goed moet nadenken voordat je nog besluit om implantaten te nemen. Melisa, de vrouw van ex-voetballer Andy van der Meijde met wie ze ook samen een soap op tv had, vertelt in deze video zeer openhartig over de problemen die ze een jaar na haar bilimplantaten kreeg.

….dan ben je ook meteen van je cellulite af….

In deze video vertelt ze dat ze aanvankelijk haar borsten opnieuw wilde laten doen, echter liet ze zich overhalen om haar billen te vullen, ze zou dan meteen van haar cellulite af zijn, werd erbij gezegd tijdens een consult.

Een jaar na de operatie begon ze allerlei vreemde klachten te krijgen. Ze viel regelmatig omdat ze haar benen niet voelde, ze kreeg steeds meer zenuwpijnen. Ze werd op alle mogelijke orgaanklachten onderzocht, er werd niets gevonden. Tot dat het kwartje bij haar zelf viel: het moesten haar bilimplantaten zijn.

Ze kende geen artsen in Nederland om ze te verwijderen….

Ze ging naar Spanje omdat ze in Nederland geen artsen wist die ze zouden willen verwijderen en haar billen eventueel weer mooi zouden willen maken, mochten er deukjes overblijven en dergelijke. De arts in Spanje vertelde na de operatie dat de implantaten verwijderd waren maar dat ze ook aan een bilspier een flinke scheur had.

Ze wist niets over het merk implantaten

Ook waren de implantaten kapot, en Melisa kreeg niet helder van de kliniek uit Nederland welk type implantaten gebruikt waren. De kliniek gaf überhaupt niet thuis. We spreken hier over een kliniek die geleid wordt door iemand met niet een al te beste reputatie.

Melisa wil een complicatiespreekuur implantaten

Melisa maakt zich in deze video druk over het feit dat er geen landelijk meldpunt is waar je terecht kan om je klachten onderzocht te krijgen. Een soort complicatiespreekuur voor implantaten.

Ze is opgeknapt na verwijdering

Gelukkig is ze behoorlijk opgeknapt na verwijdering. De druk van de implantaten op haar beenzenuwen geef al minder klachten in haar benen. Ze is niet meer zo moe (des te meer knalt haar ADHD er weer doorheen, vertelt ze), haar eczeem is weg. Doordat er lichaamsvreemd materiaal verwijderd is, draagt het er zeker aan bij dat ze zich lekkerder voelt. Ze is niet meer zo somber. Ze vraagt zich nu hartgrondig af waarom ze überhaupt ooit bilimplantaten wilde.

Ook haar borstimplantaten laat ze verwijderen

Ze draagt nog borstimplantaten, ze weet dat ze nog heel zijn, maar ze gaan eruit, zegt ze. Ze wil haar borsten dan op laten vullen met lichaamseigen vet. Het kan zijn dat ze zich dan nog beter gaat voelen, omdat dan echt al het lichaamsvreemde materiaal uit haar lichaam is.

Maak jij je zorgen over jouw implantaten? Plastisch chirurg Frank Niessen heeft in Nederland al vele vrouwen geholpen bij de verwijdering van (borst)implantaten en de verfraaiing daarna met lichaamseigen vet en/of een borstlift. Op BeautyJournaal besteden we er ook al vele jaren aandacht aan.

Heb jij een vraag aan dokter Niessen? Je kan ons altijd mailen, we zorgen dat je persoonlijk antwoord krijgt.

Hoe zien je borsten eruit als je de implantaten verwijderd? Bekijk hier onze uitgebreide fotogalleries met voor- en nafoto’s.

Lees ook