Curlygirlmovement, L’Oréal Paris, Maria Nila, Redken

07:18 - 04:23
luistertijd 07:18 - leestijd 04:23

Glanzend, gezond en vol haar… daar doelen we allemaal op, toch? Gelukkig zijn er onlangs een heleboel nieuwe haarproducten gelanceerd die we je niet willen onthouden. Onderstaande producten focussen zich voornamelijk op krullen, maar ook op intens beschadigd haar. Lees je mee?

Curlygirlmovement – haarverzorging voor krullen

Al jarenlang is Curlygirlmovement een begrip binnen de Nederlandse natural hair community. Het merk specialiseert zich in de verzorging van krullen en biedt naast behandelingen en educatie ook een uitgebreid assortiment aan haarverzorgingsproducten.

Curl Defining Gel

Deze gel bevat proteïnen en oliën die het haar intens voeden en daarmee de elasticiteit verbeterd. Het is geschikt voor elk krultype. Je krullen worden perfect gevormd en gedefinieerd en krijgen een medium hold waardoor je kunt genieten van langhoudende krullen.

Curl Styling Milk

Dit product vormt de basis van je haarroutine. Dankzij de toegevoegde heemstwortel ontklit het haar. De toegevoegde koninginnebrij (royal jelly) zorgt voor de intensieve voeding die krullen nodig hebben.

Clarifying Shampoo

Een zuiverende shampoo speciaal voor een diepe reiniging van krullend haar zonder deze uit te drogen. De shampoo heeft een formule met groene thee en gember waarmee wordt bijgedragen aan een gezonde hoofdhuid.

Cleansing Co-Wash

Een co-wash is één van de belangrijkste stappen om krullen de verzorging te bieden die ze nodig hebben. Het staat voor ‘conditioner only wash’ en is dus de perfecte middenweg tussen een shampoo en conditioner. 

Te vaak diep reinigen met shampoo kan strippend zijn voor je haar. Deze co-wash behoudt zoveel mogelijk vocht in het haar waardoor de hoofdhuid ook gehydrateerd blijft. 

Conditioner Light en Heavy

Een goede conditioner zorgt ervoor dat je krullen worden ontklit en dat je haar tegelijk verzacht en gevoed wordt. Deze conditioners verzorgen en verzachten het haar zonder het te verzwaren. De Light variant is ideaal voor fijn haar dat gevoelig is voor build-up en de Heavy variant voor wat meer drogere krullen. 

Haaraccessoires

Het assortiment bevat ook nog enkele leuke accessoires, waaronder een Curly Hair Towel van microvezel stof, een Mist Spray Bottle voor het vochtig maken en houden van het haar en een Sleeping Cap waarmee je je krullen optimaal pluis- en klittenvrij houdt. 

L’Oréal Paris – Elvive Bond Repair

Voor het eerst richt L’Oréal Paris zich op het diepste niveau van de cortex om gebroken bindingen aan de binnenkant te herstellen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het exclusieve Bond Repair Complex, dat citroenzuur bevat.  

Citroenzuur 

Citroenzuur is een klein en fijn ingrediënt dat in staat is om in de haarcortex door te dringen en daar de binnenste gebroken haarbindingen actief opnieuw op te bouwen en te herstellen. Dit complex versterkt de werking van de behandeling en zorgt ervoor dat het haar meer hersteld aanvoelt dan ooit tevoren.

3-staps routine

De haarroutine bestaat uit drie stappen:

1. Herstel met de Bond Repair Pre-Shampoo: de meest geconcentreerde behandeling voor haarherstel op het moment dat het haar het meest ontvankelijk is: vóór het wassen. Deze pre-shamoo dringt diep door in het haar en vult het aan met citroenzuur om gebroken haarbindingen aan de binnenzijde opnieuw op te bouwen en de haarvezel van binnenuit te versterken. Aan te brengen op nat haar en na 5 minuten inwerken grondig uitspoelen.

2. Versterk met de Bond Repair Sulfaatvrije Shampoo: versterk de binnenste gebroken haarbindingen terwijl je je haar zachtjes wast. De sulfaatvrije formule zorgt voor een romig, dik schuim dat effectief reinigt met maximale zorg en respect voor de haarvezel.

3. Verzorg met de Bond Repair Conditioner: deze conditioner verzegelt de schubbenlaag en zorgt zo voor maximale verzorging van de haarvezel. Breng de conditioner op de lengtes en punten van het haar aan en laat hem 3 minuten inwerken. Spoel uit om het haar daarna gemakkelijker te kunnen ontwarren.

Maria Nila – Beauty Bag 2023

Dit seizoen lanceert Maria Nila nieuwe levendige en kleurrijke Beauty Bags, één voor elke Care & Style serie. Elke tas heeft een limited edition print, exclusief gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Daniela Pinotti. Daniela heeft zes unieke prints gemaakt die passen bij de essentie van elke Care & Style serie, geïnspireerd op de levendige kleuren van de natuur om ons heen.

De tassen

De tas, gemaakt van 100% gerecycled polyester, heeft een multifunctioneel ontwerp en is gemaakt van een stof die aan de binnenkant wasbaar is. Met duurzaamheid in gedachten, is de tas gemakkelijk te reinigingen en daarvoor ideaal voor langdurig gebruik. Net als alle Maria Nila-producten bevat elke tas alleen 100% veganistische en diervriendelijke producten die in Zweden worden geproduceerd, met garantie voor gezonde werkomstandigheden en hoogwaardige ingrediënten en verpakkingen. Dankzij de transparante voorkant vind je gemakkelijk wat je nodig hebt voor je dagelijkse routine.

Elke beauty bag bevat een shampoo, conditioner en haarmasker. De volgende collecties zijn nu verkrijgbaar in een vrolijke variant:

Redken – All Soft Mega Curls Collectie

Nog een topcollectie voor krullend haar! De vernieuwde All Soft Mega Curls productlijn van Redken is een zeer voedende collectie speciaal gecreëerd voor het grote percentage van de bevolking met krullend of kroeshaar. Met deze vernieuwde collectie wordt zeer droog krullend en kroeshaar gereinigd, gehydrateerd en gedefinieerd.

Vernieuwde formule

Redken weet dat krullend haar de juiste combinatie van hydratatie en proteïne nodig heeft om gedefinieerde, langdurige krullen te creëren. Daarom heeft het merk hun All Soft Mega Shampoo opnieuw geformuleerd, zodat hij sulfaatvrij is. 

De complete routine bestaat uit:

beautyjournaal shop

Lees ook