Acne(littekens), pigmentvlekken en permanente ontharing. Dit is mogelijk!

02:24 - 01:26
luistertijd 02:24 - leestijd 01:26

Oké, helaas worden er (nog) geen huidtherapie behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering, maar gelukkig zijn er wel veel vergoedingsopties binnen een aanvullende verzekering. We delen de mogelijkheden met je!

Acne(littekens) 

Als je aanvullend bent verzekerd is de kans groot dat jouw behandelingen tegen acne en acnelittekens worden vergoed. Bijna alle zorgverzekeraars in Nederland vergoeden dit. Denk hierbij aan microneedling behandelingen, behandelingen met de Erbium Glass laser, de C02-laser, maar ook microdermabrasie.

De vergoeding geldt ook op peelings die worden ingezet om acne mee onder controle te brengen. 

Ontharing in het gezicht

Laserontharing, elektrische epilatie.. het kan allemaal vergoed worden binnen de aanvullende verzekering! Deze permanente ontharingsbehandelingen worden alleen voor het gezicht vergoed en niet voor haar op het lichaam.

Als je last hebt van overmatige gezichtsbeharing, dan is het dus goed om te weten dat je hieraan iets kunt (laten) doen. Welke haarkleur je hebt maakt daarbij niet uit, want zowel lichte als donkere haren kunnen dankzij de fijnste technologieën permanent worden verwijderd. 

Pigmentvlekken en couperose

Enkele Nederlandse zorgverzekeraars bieden ook vergoedingen aan voor vaat- en pigmentlaserbehandelingen. Met deze laserbehandelingen kun je pigmentvlekken of gesprongen vaatjes in het gezicht aanpakken of zelfs compleet verwijderen. 

  • Weet je dat je bij Doctors at Soap met 7 vestigingen in Nederland, hele mooi huidtherapie behandelingen kunt ondergaan?
  • En wat is die vergoeding dan?

    Dat hangt natuurlijk af van je zorgverzekeraar! Er wordt gekeken naar het aanvullende pakket dat je hebt gekozen en de behandeling die je ondergaat. Sommige zorgverzekeraars vergoeden slechts 50 euro per jaar, terwijl de ander tot wel 700 euro per jaar vergoedt. Het is dus belangrijk zorgverzekeraars te vergelijken of bij jouw verzekeraar na te vragen wat de exacte vergoeding is. 

    Belangrijk! Zowel bij huidtherapeuten als bij schoonheidsspecialisten met een specialisatie hierin, en die is aangesloten bij een beroepsvereniging als ANBOS, De Huidprofessional of vermeld staan in het SKIN register, kun je terecht. Informeren dus.

    Lees ook:

    Lees ook