Wella, Alterna, Meroda, Collistar, Australian Bodycare, Giorgio Armani

08:07 - 04:52
luistertijd 08:07 - leestijd 04:52

Ben je klaar om weer wat nieuwe inspiratie op te doen? In de maandelijkse maandfavorieten rubriek deelt het BeautyJournaal testpanel haar favoriete producten van de afgelopen maand met je. Deze maand staat in het teken van verzorging, voor zowel het haar als de huid en de lippen. Ook delen we twee topfoundations met je. Lees je mee?

Uitgever en journalist Monique: Wella Elements Renewing Leave-In Spray

De Wella Elements lijn is de vegan lijn van Wella, waarbij het merk garant staat dat 99% van de stoffen van natuurlijke, plantaardige oorsprong is. Er wordt dan dus ook geen gebruik gemaakt van siliconen bijvoorbeeld.

Hoewel ik silicoonhoudende producten bij tijd en wijle prettig vind in mijn haar, verkies ik meestal silicoon-vrij. Mijn haar is heel fijn van structuur. Omdat het inmiddels grijs is met de bijvbehorende brozerige structuur heb ik wel meer bescherming in de lange punten nodig.

Deze leave-in spray vind ik erg fijn. Hij verzacht onmiddellijk het brozerige gevoel, dempt pluizigheid en heeft een aparte licht-amandelachtige geur die ik lekker vind. Mijn haarlengten worden er ook niet slap van. Sterker nog, in kan er een beetje in slag in knijpen als ik het ingesprayt heb.

Wat mij betreft een absolute must-have voor fijn, pluiziger grijzend haar! Heel vriendelijk geprijsd!

Model Mandy: Alterna Caviar Anti-aging Professional Styling Rapid Blowout Balm

Deze balsem breng ik aan in mijn haar na het wassen. Ik breng het over mijn hele haar aan, behalve bij de aanzet, anders wordt het snel vettig.

De Blowout Balm voorkomt pluis, beschermt tegen hitte en laat mijn haar mooi glanzen! Ik raad dit product iedereen aan, echt een favoriet. Ik kreeg de tip van Hair & Makeup artist Xelly Cabau en heb deze toen meteen gekocht. De balsem is geschikt voor alle haartypen.

Sabine: Meroda Changing Foundation

Ik heb al een paar keer dingen in een opwelling gekocht via social media. De ene keer echt een mega flop (bleek een dropshipping van AliExpress), de andere keer echt een topper (het meest handige oplaadstation voor iPhone, Airpods en Apple Watch).

Zo bleef ik ook lang in de “interesseloop” van Meroda, “de perfecte foundation” hangen. Een foundation die zich aanpast aan je teint. De filmpjes op Tiktok en op Insta logen er niet om. Dit moest toch wel een wonderfoundation zijn.

In een impuls schafte ik de foundation aan, toen het een keer in de aanbieding aangeboden werd. Voor dat geld moest ik het proberen.

De foundation past zich dus aan aan je huid en daardoor geeft het een natuurlijke uitstraling. Het is geschikt voor de gevoelige huid en is hypo-allergeen, waterproof, 100% dieproefvrij en vegan. En het heeft ook nog eens een SPF15.

Ik heb er een kwast bij besteld die twee zijdes heeft: een voor grote oppervlaktes en een voor kiertjes en hoekjes waar je moeilijk bij kan komen. Here we go! Het is een witte substantie met een beetje pigment er in.

Dit is echt de perfecte foundation. Hij past zich volledig aan mijn huidskleur aan, bedenkt oneffenheden en roodheid en geeft ook nog een glans. Ze maken de claim dus helemaal waar. Het is wel een vette foundation, dus als je dat niet prettig vindt, dan zou ik hem laten staan. Maar ik ben hooked!

Make-up artist Lydia: Collistar Rosetto Puro Lipstick en Rigenera Anti-Wrinkle Lip-Treatment 

Lydia heeft een favoriete lipcombi dit voorjaar! Van verzorging van de lippen tot een mooie fuchsia tintje.

Rigenera Anti-Wrinkle Lip Treatment

De nieuwe productlijn ‘Rigenera‘ is geïnspireerd op de wetenschap van bioregeneratie, een geavanceerde techniek in de esthetische geneeskunde: een natuurlijke proces om de zelfregeneratie van weefsels te bevorderen. Hierbij worden cellen gestimuleerd en geactiveerd zodat ze collageenvezels kunnen produceren. Herstelt de stevigheid, elasticiteit en hydratatie van de opperhuid.

De Rigenerera producten bevatten hyaluronzuur met een zeer laagmoleculair gewicht, een van de kleinste ter wereld voor makkelijkere opname en vult zo rimpels van binnenuit op.

De Rigenera Anti-Wrinkle Lip Treatment verbetert de doorbloeding, brengt kleur en levendigheid terug op de lippen, maakt ze gladder, gehydrateerd en meer ontspannen voor een beter gedefinieerde lipcontour.

Mijn ervaring:

Ik breng een druppeltje op en rond de contouren van mijn lippen aan en masseer het een beetje in zoals geadviseerd. Doe dit twee keer per dag. Het ruikt en smaakt nergens naar, heel fijn. Het wordt heel snel opgenomen. Prikkelt niet, maar ik voel wel gelijk heel lichtjes een zwelling. Mijn lippen hebben van zichzelf gelijk iets meer kleur en de contour is iets duidelijker, scherper.

Rosetto Puro Lipstick in Fuchsia Petunia

De historische lippenstift van Collistar kreeg een nieuw jasje dankzij de Collistar Clean Research®: zo ontstaat een product voor elke dag dat kleur en verzorging, comfort en hydratatie combineert. 

Het bevat een natuurlijk, Italiaans en duurzaam actief bestanddeel, het extract van de Aglianico-druif, rijk aan vitamine E met een antioxiderende werking. De elegante zwarte houder is gemaakt van recyclebaar materiaal en is ook verkrijgbaar in een navulbare versie.

Ik vind het een fijne, lichte, voedende, hydraterende en goed gepigmenteerde lipstick. Blijft ook goed zitten gedurende de dag. Na het eten is hij wel wat minder intens, dus dan moet je hem even bijwerken. Hij gaat heel fijn samen met de Lip Treatment.

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Australian Bodycare Spot Stick

De Spot Stick werkt fantastisch tegen mee–eters, puistjes & pukkels. Zodra ik een pukkeltje heb smeer ik dit er op en met een paar dagen is het weg. De makkelijke roll-on stick kan gebruikt worden onder, maar ook over de make-up. Het bevat 100% natuurlijke, Australische Tea Tree olie.

Tea Tree Olie is een natuurlijk antibiotica en werkt daar door goed tegen bacteriën. De Spot Stick bevat ook toverhazelaar, die uitdroging van de huid voorkomt en de poriën verkleint. Het is een multi functioneel product want het werkt niet alleen perfect tegen puistjes, maar het helpt ook bij insectenbeten, jeuk, krassen en andere kleine huidirritaties. Ik neem hem dan ook altijd mee op vakantie. Eigenlijk zou iedereen dit product, net als aloë vera, in het medicijn kastje moeten hebben. De stick kan goed gebruikt worden op alle huidtypes.

Beautyliefhebber Dian: Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

Midden maart, het voorjaar breekt aan en mijn jaarlijkse kriebels spelen weer op. Tijd voor een nieuwe foundation! Mijn ietwat zwaardere en intens dekkende (winter)foundation gaat de kast weer in. Ik ben rond deze tijd van het jaar altijd op zoek naar een nieuwe, luchtigere foundation. En ik heb hem gevonden! Op TikTok zag ik steeds vaker lovende reviews voorbijkomen van de Giorgio Armani Luminous Silk Foundation. Ik besloot hem een kans te geven en bestelde mijn kleur op de gok (dat is gelukkig goed gegaan).

Deze foundation heeft een lichtgewicht formule waardoor je hem totaal niet op je huid voelt liggen. Hij heeft een medium dekking die eventueel mooi in laagjes op te bouwen is. De finish is, zoals de naam al doet vermoeden, zijdezacht. Semi-matte vind ik hem. Hij geeft een gezonde glans, maar is niet té glanzend. De foundation maakt mijn huid heel egaal en blend ook soepel in. Ben super blij met deze aankoop!

Lees ook