“Dit is Nederlandse craftsmanship ten top.”

02:41 - 01:36
luistertijd 02:41 - leestijd 01:36

Ze zijn bekend! De genomineerden van de Coiffure Award 2023. Al 31 jaar lang is de Coiffure Award hét topevent in de kappersbranche dat ook bij de consument grote bekendheid geniet. Internationaal bekende talenten als llham Mestour, Hester Wernert-Rijn en Berni Ottjes hebben hun carrière zien groeien na het winnen van de meest toonaangevende kappersprijs van Nederland. Ook dit jaar zat er weer veel talent tussen de inzendingen. “Dit is Nederlandse craftsmanship ten top,” aldus de vakjury.

Credits: Coiffure Award 2023 | Hakan Alacali – Ivo de Kok | Arjan BeversIvo de Kok | Soleil Cloé Bouwman – Manny Fontanilla

Onder het toeziend oog van een 13 koppige Nederlandse vakjury en een 6 koppige Britse vakjury, zijn de genomineerden van deze editie van de Coiffure Award zorgvuldig gekozen. De genomineerden behoren tot de top van de huidige industrie en maken kans op een van de 13 prestigieuze Coiffure Awards. Het bekende gala vindt dit jaar plaats op zondagavond 14 mei in Studio21 in Hilversum.

Credits: Coiffure Award 2023 | Indyra van Gastel – Richard Monsieurs | Raoul van DeldenManny Fontanilla | Juliette den Ouden – Rahi Rezvani

Jurering

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit een zorgvuldig gekozen selectie van redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als allereerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en de winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 13 koppige Nederlandse vakjury, bestaande uit haar- en beauty specialisten, de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician Award vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 6 Britse topkappers de taak van de laatste jury ronde op zich.

Credits: Coiffure Award 2023 | Ilkay Sökmel – Ruud Janssen | Nicole PoedePetra Holland | Mandy Schippers – Otto van den Toorn | Ivan Roos – Petra Holland

Categorie Pers

De genomineerden uit de categorie ‘Pers’, een mix van zowel gevestigd als jong en nieuw talent, bewijzen dat beperkingen in en niet op het hoofd zitten. De vakjury was onder de indruk van de inzendingen van dit jaar. Voorzitter van de Nederlandse vakjury, Berni Ottjes: “De inzendingen laten zien waarom Nederland toonaangevend is in de industrie, het niveau van de nominaties is enorm hoog. Dit is Nederlands craftsmanship ten top.”

Wil je alle genomineerden in alle categorieën bekijken? Dat kan! Je vindt de complete lijst op de Coiffure Award website.

Lees ook:

Lees ook