Floral, musk en een beetje vanille. Deze combinatie moet je ruiken!

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Dat Giorgio Armani My Way een populaire geur was onder vrouwen wist ik, echter heb ik de geur zelf nooit eerder geprobeerd. Toen de ‘Le Parfum’ variant van deze geur onlangs lanceerde was ik meteen gefascineerd. In dit artikel test ik hem voor je!

My Way Le Parfum

Het nieuwste My Way parfum is een bloemige, houtachtige en poederachtige geur. Denk aan het contrast tussen de heldere, zonnige noot van tuberoos en de meer majestueuze blauwe iris pallida. 

De geur bestaat uit meerdere verfijnde ingrediënten die ook duurzaam zijn geproduceerd, en met hulp van de meest geavanceerde extractietechnieken zijn gewonnen.

Net als altijd is de basis van de My Way-filosofie “Ik ben wat ik (be)leef”. Bij Armani ziet men de vrouw graag als vrouwelijk maar ook met diepgang en vrijgevochten. Een vrouw die uit haar bubble durft te stappen en de horizon verkent. Kortom: een eigen weg durft te gaan.

De geurnoten

Voor de samenstelling van de geur geeft Giorgio Armani altijd de voorkeur aan het gebruik van ingrediënten van natuurlijke oorsprong die bovendien op een verantwoorde wijze via lokale programma’s worden ingekocht. HIerbij is het dan vanzelfsprekend dat er eerlijke handelsafspraken zijn en in samenwerking met lokale ngo’s.

De oranjebloesem in het parfum is van Egyptische oorsprong. Dankzij een techniek, exclusief voor Giorgio Armani, wordt de oranjebloesemnoot met behulp van een moderne versie van het ambachtelijke enfleurage-extractieproces verkregen.

De oranjebloesem wordt telkens opnieuw geweekt. Het van oorsprong bittere sinaasappelessence wordt via koude extractie dan gewonnen. Kou helpt om een meer intense bloemige zweem te krijgen. Op deze manier is men in staat om juist de meer complexe geurmoleculen te vangen, die anders zouden vergaan.

Het absolute van tuberooshart uit India wordt met behulp van moleculaire destillatie geëxtraheerd waardoor de parfumeurs een specifiek moleculair fragment van de tuberoos kunnen selecteren – speciaal op maat gemaakt voor de MY WAY-geurcollectie. Dit brengt meer romige, fluweelachtige facetten naar voren, alsof je in een veld van bloemblaadjes tuberoos een duik neemt.

Een deel van de iris pallida is in Frankrijk duurzaam geproduceerd. Om de kostbare iris pallida-boter/balsem te maken, waarvan de iris pallida geurnoot is afgeleid, worden de iriswortels 3 jaar gedroogd en op natuurlijke wijze geoxideerd. Daarna worden ze omgezet naar een poeder en gehydrodistilleerd om het zogeheten ‘concrete’ te verkrijgen. De geur van iris krijgt zo meer frisheid. Iris kan namelijk in de basis heel aards ruiken.

Tot slot is er nog vanille, dat duurzaam geproduceerd is op Madagaskar. Het vanille-eiland bij uitstek.

De flacon

De nieuwe navulbare My Way-flacon is mooi, met een verloop van diep donkerblauw naar sprankelend roze glas. Deze fles valt echt op, ook in mijn grote parfumcollectie.

Mijn ervaring

De geur opent sterk met het absolute van tuberooshart. Deze rozengeur houdt langere tijd aan en vormt naar mijn mening het hoofdakkoord binnen dit parfum. Je kunt dus zeker stellen dat dit parfum bloemig is, echter heeft het ook een warmere houtachtige-musk touch. 

Nadat de geur zich heeft kunnen mengen met de warmte van mijn huid, ruik ik de combinatie met vanille goed. Door de vanille wordt de geur ook warmer en zachter. Het is wat mij betreft meer een zwaardere avondgeur én hij ruikt erg ‘volwassen’. De geur doet mij gek genoeg een beetje denken aan mijn oma, maar niet op een slechte of ouderwetse manier. Meer op een luxe manier, het ruikt naar iemand waar je tegenop kijkt, iemand met een bepaalde status. Zij droeg vroeger altijd de geur ‘Maroussia’, ook met oranjebloesem, roos en vanille. Het doet me daaraan denken, alleen is dit de modernere versie.

Ik ben blij dat ik de vanille goed uit deze geur kan halen, aangezien het mijn favoriete geurnoot is. Ik ben aangenaam verrast en vind het leuk dat ik dit parfum kan linken aan iemand waar ik nog altijd tegen op kijk en waar ik onwijs veel van houd. 

Samenvattend is het een floral, muskachtige vanillegeur. Sensueel en warm, maar hier en daar ook een tikje fris. Heerlijk!

De geur blijft lang aanwezig, zeker 5 uur. Dit is ook echt een geur die ik zelf nog lange tijd waarneem en dat vind ik persoonlijk erg prettig. En niet alleen ik, anderen ruiken mij ook. ‘Zo, wat heb jij op dan?!’, kreeg ik te horen van een vrouw naast mij toen ik casual plaatsnam aan tafel in mijn favoriete sushi-restaurant. Ik vind het een heerlijk parfum voor een avondje uit!

Lees ook:

Lees ook