Zinvolle verzorging voor je gezicht, van high tech tot super organic & clean

08:53 - 05:19
luistertijd 08:53 - leestijd 05:19

Ach, wat komen er weer heerlijk veel nieuwe producten uit. Soms denk je, het is meer van het zelfde, en vaak denk je: oh, dit is interessant! Omdat het een mooie aanvulling is binnen een merk, een betaalbaar product, een interessante formulering. Ik heb er een paar geselecteerd voor je.

Prescription by Soap Edelweiss Cream

De heerlijke crème bestaat al langer in het assortiment van Prescription, maar de formulering is aangepast, waardoor het echt clean beauty is geworden. De conserveerstof phenoxyethanol is vervangen door een niet zo in potentie irriterende stof. De nieuwe formule zit niet alleen in een heerlijk grote verpakking van maar liefst 100 ml, maar is ook volledig vegan/plantaardig.

De crème geeft een zalig huidgevoel, een beetje slagroomachtig. Echt lekker romig dus. Hij trekt goed in en hydrateert echt perfect. In mijn clean beauty app behaalt de inci lijst van dit product een grote plus. Het bevat een mooie combinatie van plantaardige olie met plantaardige boters, vitamine E. In dit product vindt je geen huidverbeteraars, daarvoor meng je de actives van Prescription met deze crème.

Maar echt, deze crème alleen al is superfijn & veel voor weinig (centjes). Ik en nog drie testers uit ons team zijn nu bezig met een uitgebreide test van Prescription producten. Je hoort er binnenkort nog veel meer over.

Shiseido Skin Filler Bio-performance Serum

Hoe leuk is dit, een direct filler effect, gewoon thuis. Aan de basis hiervoor staat hyaluronzuur. Een stof die Shiseido in 1985 al ontwikkelde, en nu heeft het Japanse bedrijf er een speciale technologie aan gekoppeld (MoleCu shift). Hiermee kan nu ook hoog moleculair hyaluronzuur de huid een volumegevende boost geven.

Normaliter dringt hoog moleculair hyaluronzuur niet in de huid vanwege de grote moleculen. Het is ook dermate ‘geladen’ dat het wordt afgestoten . Deze negatieve lading is nu doorbroken waardoor het wel wat in de huid kan zakken (de moleculen krimpen een beetje) en eenmaal daar wordt de lading weer vrijgelaten. Het gevolg: een flinke hydratatieboost die ook volumegevend is.

Voor dag en nacht

Het product bestaat uit twee flacons: het dagserum heet een Full Expansion Serum en het nachtserum een Infill serum. Het belooft veel veerkracht aan de huid te geven, een huid die als het ware opgevuld wordt van binnenuit, waardoor fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Kortom, frisheid in de uitstraling.

Ik vind het een mooie techniek om hoogwaardig met hyaluronzuur om te kunnen gaan. Hydratatie blijft immers het summum van huidverzorging.

Hoe clean is het?

In de clean beauty app staan een paar stofjes die gehighlight worden, waaronder natuurlijk phenoxyethanol, maar dat is nu gewoon de standaard in conservering. Verder staat ook PEG erin, polyethylene glycol, en TEA, triethanolamine, evenals disodium EDTA. De eerste is een stabilisator, je kan er allergisch voor zijn. De tweede kan de huidgevoeligheid verhogen, en dat geldt voor de laatste ook. Daarom is het raadzaam deze producten niet te gebruiken voor een zeer gevoelige huid.

Paula’s Choice 1% BHA Sensitive Skin Exfoliant

Hoe fijn is het als je wel een gevoelige huid hebt, en bang bent voor zuren om je huid mee te peelen, dat er nu speciaal voor jou ook een exfoliator is! Rekeninghoudend met die gevoelige huid.

Je kunt 1 tot 2 pompjes over je huid verdelen en je hoeft het niet af te spoelen. Het is geschikt voor een gevoelige huid die droogte ervaart, maar ook voor een gevoelige huid met acne. De betahydroxyzuren kalmeren de rode huid, en halen heel mild dode huidcelletjes weg. Er zitten voldoende kalmerende en verzachtende stoffen in.

Kijkend op de clean beauty app zie ik wel dat er als hydratant ook gebruik wordt gemaakt van cyclopentasiloxane. Op zich wel jammer, de stof is wat in de onmin geraakt vanwege mogelijke hormoonverstorende eigenschappen. Zuren als alfahydroxyzuur zul je ook op dit lijstje aantreffen vanwege de irritatie, maar goed, je wilt ook wat irriteren, dat is wat peelen doet.

Toch reactief, je kan 60 dagen ruilen

Ik lees op de site van Paula in Nederland bij de reviews dat een enkeling toch nog een gevoeliger huid krijgt, maar over het algemeen wordt deze formulering heel goed verdragen. Mocht je toch prikkeling krijgen, kun je het product altijd weer binnen 60 dagen omruilen bij PC.

Biodroga Anti Age 24h Care

Het mooie Duitse merk Biodroga heeft afgelopen jaar een complete restyling ondergaan. Zowel uiterlijk als innerlijk. Ook formuleringen zijn aangepast en volledig clean beauty gemaakt. Ik kan met mijn app dan ook werkelijk geen enkele controversiële stof op de inci lijst vinden. Een pluim waard!

Ik ben al even bezig met het 20% niacinamide serum tegen pigmentvlekjes en gebruik daarbij de 24h Care cream. Het lobbige serum is zeer prettig in gebruik. Ik moet nog wachten op resultaat, want pigment laten verdwijnen duurt wel even.

Van de crème heb ik direct plezier. Zalig, echt waar. Het gevoel tussen je vingers, en hoe fijn het over de huid uitsmeert. Mijn huid blijft er perfect gehydrateerd door. Ik ervaar geen droogte. Ik hoef het niet te combineren met een olie voor extra vet.

De crème belooft een licht aanspannend effect. Er wordt gebruik gemaakt van een mix van peptiden en hyaluronzuur. Mijn huid staat al goed op spanning, ik focus vooral op voeding. Fijn vind ik ook dat het parfumvrij is.

Dr. Organic Calendula Cream

Afgelopen week woonde ik nog een presentatie bij van Dr. Organic waarin we uitvoerig werden bijgepraat over de formuleringen van alle lijnen van dit Engelse biologische cosmeticamerk. Meer dan 100 producten zijn er, en steeds meer producten zijn geherformuleerd om ook aan de strenge eisen van Cosmos eco-keurmerk te voldoen.

Dr. Organic voert dit keurmerk nu om aan consumenten duidelijk te maken dat het serious business is en dat men absoluut niet aan green washing doet.

De Calendula Cream is erg fijn voor een gevoeliger huid. Het geeft comfort, dankzij het gebruik van Calendula extracten. De creme smeert erg fijn uit over de huid en laat een dun cremig laagje achter. Heel prettig als je drogere huid die bescherming nodig heeft.

In de glazen pot met aluminium deksel kan weinig fout gaan, want aan goede conservering is gedacht. Met een stof die geaccepteerd wordt binnen de Cosmos richtlijnen (dehydroacetic acid, in combinatie met benzyl alcohol). De laatste stof komt ook van nature in diverse vruchten voor.

Parfumvrij

De geur houdt het midden tussen iets medisch en een distilaat van calendula. Het is een fijn product als je van biologisch houdt, graag afgaat op formuleringen met een keurmerk, en van een betaalbare prijs houdt. Want zo vriendelijk is Dr. Organic ook. Het bewijst dat organic niet duur hoeft te zijn, en voor iedereen bereikbaar is.

Annemarie Borlind Orange Blossom Energizer for dull skin

Schut het flesje en kijk wat er gebeurt. Hoe de plantenolie zich vermengt met de vloeistof. Alleen de chemie in dit flesje is al een feestje. Dit zeer vloeibare serum is meer een splash die je via het pompje over je huid verdeelt. Er zit oranjebloesem in, in combinatie met oliën van bijvoorbeeld macadamia en jojobanoot.

Het doel is je droge, doffe huid een oppepper te geven. Het ruikt licht verfijnd naar oranjebloesem, dat is mooi gedaan. Er zijn geen additionele geurstoffen aan toegevoegd, waarmee men mag zeggen dat het parfum-vrij is.

Het merk draagt het keurmerk van Ecocontrol, dus je kan ervan uitgaan dat er met gecontroleerde biologische stoffen uit planten gewerkt wordt. Vanwege de natuurlijke geurstoffen kom je helaas ook wel wat geurmoleculen tegen die voor sommige mensen licht irriterend kunnen zijn. Bij allergie van de huid gebruik je liever geen geraniol, limonene en linalool. De stoffen worden zeer veel gebruikt in cosmetica. Let er alleen op als je echt strikt in de leer bent of hoogsensitief qua huid.

Je kunt de vloeistof prima onder je crèmes aanbrengen. Geniet er vooral van. Het is niet vettig en trekt snel in.

Lees ook