Met een slimme tip om te sealen!

03:28 - 02:05
luistertijd 03:28 - leestijd 02:05

Deze vraag komt nu eens van BeautyJournaal’s Monique zelf 😉 Door de jaren heen heeft ze een aantal keer gemerkt dat haar huid na maanden van alleen olie op de gezichtshuid aanbrengen, juist droger werd.

Ooit heeft ze er iets over gelezen (wie weet zelfs op haar eigen platform, maar dat kan ze niet terugvinden), dat dit kan. Het beste zou zijn om je huid na de olie te verzegelen met een laagje creme.

Het type olie

Dat je huid droog wordt van langdurig of uitsluitend gebruik van huidolie is afhankelijk van type olie, de samenstelling dus. Het kan wel zijn dat je door gebruik van oliën je huid zo verzadigt, dat deze zonder olie een droog gevoel gaat geven. Omdat je de werking van de talgklieren als het ware volledig laat overnemen door de olie.

Olie + crème

Je olie ‘sealen’ met een moisturizer is sowieso een goed idee. Zo heb je water en vet te pakken voor je huid; deze water-vet balans vormt de basis van een gezonde huid.

Of een olie verzorgend is hangt echt af van het type olie. Een minerale olie is inert dat wil zeggen dat het wel lekker smeer en zacht en aangenaam aanvoelt, maar het brengt geen andere voordelen, zoals afgifte van vitaminen en dergelijke.

Natuurlijke olie heeft extraatjes

Natuurlijke oliën hebben een groot plusplunt dat ze van nature vitaminen en vetzuren bevatten. Zo is amandelolie heel rijk aan onverzadigde vetzuren ( linolzuur, oliezuur wat goed is voor droge en gevoelige huid). Druivenpitolie is een bron van anti-oxidanten en tarwekiemolie is een bron van vitamine E.

Misschien is het ook goed om in het oog te houden dat er ook veel crèmes zijn die dit soort oliën in hun basisstructuur hebben.Je hebt dan een product waarin olie en nog andere activa verwerkt zijn.

Een olie is zeker verzorgend, maar door er een bewerking op uit te voeren kun je er nog veel en veel meer activiteit uithalen.

De basiscursus die Mardge geeft

In mijn cursus Basiskennis Cosmetische Chemie vormen de oliën ook een belangrijk hoofdstuk omdat ze een basis vormen van veel cosmetica.

Om op jouw vraag terug te komen of je je olie meer als een serum moet beschouwen : ik zou dat wel doen.

Wat je ’s nachts en overdag doet

Gebruik eventueel ‘s nachts alleen de olie, maar combineer deze overdag met een moisturizer of passende dagcrème.

Tot slot

Gebruik olie niet in grote hoeveelheden, maar juist in kleine beetjes. Door te combineren met een creme biedt je de huid ook extra bescherming tegen invloeden van buitenaf, geef je extra anti-oxidanten en hydraterende eigenschappen af aan de huid.

Je biedt extra UV-bescherming, en met een crème erover heen kun je ook nog werken aan structuurverfijning van de huid en rimpeltjes, als er peptiden aan toegevoegd zijn.

Lees ook:

Lees ook