Wella haarexpert Lieke Stout schiet te hulp!

02:14 - 01:20
luistertijd 02:14 - leestijd 01:20

Onlangs kregen we op BeautyJournaal een nieuwe lezersvraag binnen die in het teken staat van verandering in haarkleur. Met behulp van Wella haarexpert Lieke Stout beantwoorden wij onderstaande lezersvraag:

Ik ben 64 jaar, had vroeger rood haar, maar naarmate het fletser werd ging ik het rood verven. Dus eigenlijk naar de kleur die ik vroeger had. Nu, als mijn haar uitgroeide, is de uitgroei grijs-achtig. Zou het lelijk worden als ik het volledig laat uitgroeien? Ik heb ook geen zin meer om het steeds weer te verven en ben eigenlijk wel toe aan grijs haar.

Het antwoord van expert Lieke

Ik denk juist dat het heel erg mooi zou staan! Vergeet niet dat je huid en ogen ook anders worden naar mate je ouder wordt en dat een donker of volle haarkleuring soms ook niet meer het mooiste staat. Van nature rood haar is een hele unieke kleur, rood haar bevat van nature heel veel warme pigment en bijna geen koele pigmenten. Bij iedereen die grijs wordt, stopt de aanmaak van pigment en krijg je langzaamaan steeds meer witte haren.

Omdat bij van nature rood haar het haar zo vol zit met warme pigmenten, houdt het haar naar mate het witter wordt altijd een bijzondere gloed, meer een blondige gloed, als het “peper en zout” wat veel mensen over het algemeen snel saai vinden. Je mag dus juist van geluk spreken en ik zou zeker de grijze haren omarmen.

Wel kan het haar wat stugger aanvoelen en er minder glanzend uit zien. Kies daarom voor de juiste professionele verzorging om je haar goed te verzorgen en te laten stralen. Denk hier bij aan Wella Professionals Elements Renewing shampoo en conditioner, een lijn met ingrediënten die tot 99% van natuurlijke oorsprong zijn.

Lees ook:

Lees ook