Eh nee, dit past niet in een make-up tasje! Maar wat heeft ze dan allemaal?

05:13 - 03:08
luistertijd 05:13 - leestijd 03:08
harriet

Hoe leuk is het om aan vrouwen te vragen wat er in hun make-uptasje zit. Het is persoonlijk en intiem. Soms verwacht je een enorme hoeveelheid, en soms sta je versteld over the minimal approach 🙂 Vandaag kijken we in de make-uptas van Harriet, onze tester uit het BeautyJournaal team.

Ehhhh, niks make-uptas. Dat past er nooit in! Harriet zegt zelf stellig: ‘Aan het meeslepen van make-up in mijn handtas, doe ik niet. Het enige wat daar in zit is een gekleurde lipbalm!

‘Ik maak me ’s ochtends op en neem daar ook de tijd voor, zodat mijn make-up de hele dag prima blijft zitten. Ik kijk eigenlijk nauwelijks meer in de spiegel door de dag heen. Hoogstens gaat er een blotting paper over mijn glimneus en that’s it.

Voor de zekerheid heb ik op kantoor wel een simpel doosje matterend poeder en een wenkbrauwpotlood. De uiteinden van mijn wenkbrauwen zijn verdwenen en die teken ik dus bij. Nu draag ik vaak een pet en dan wil het nog wel eens wegvegen. Als dat gebeurd kan ik het bijwerken.

Ik kan je dus vertellen en laten zien wat er in mijn make-up kast staat: 1 plankje vol. Daarnaast heb ik nog een doos voorraad in een lade en een make-uptas special voor vakantie make-up.

Vaste prik!

Na de laatste skincare stap (een moisturizer met spf van Paula’s Choice) doe ik mijn foundation op. Hiervoor mix ik twee L’Oréal producten: De Infaillible24h Fresh Wear foundation in de kleur Vanille en de True Match in de kleur Rose Beige. Dit is op het moment voor mij de ideale combinatie. De Infaillible houdt lang maar kan wat droog aanvoelen, de True Match is hydraterender en minder dekken, maar blijft minder zitten. Samen lossen ze die minpuntjes op! Bovendien kan ik zo de ideale kleur mengen.

Daarna gebruik ik twee concealers: als eerste de Maybelline Eraser onder mijn ogen, rond mijn neus, ooghoekjes en boven de wenkbrauw. Om het af te maken de Tarte Shape Tape Concealer om de donkere kringen onder mijn ogen nog beter weg te werken. Ik heb lang gezocht naar deze combinatie, maar dit werkt!

De Tarte dekt als een droom en gaat niet in de lijntjes zitten. De Eraser lijkt inderdaad alle roodheid weg te vegen en heeft iets van een highlighter tegelijk.

Om de T-zone te matteren gebruik ik een poeder. Hier heb ik geen favoriet voor, de meeste poeders werken prima, dus ik wissel hier in af.

Vervolgens lekker veel blush om het gezicht warmte en diepte te geven. Ik mix in de winter twee kleuren van NARS blush omdat de Orgasm die ik al jaren gebruik soms te bleek kan zijn.

Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik een superfijn potlood van the queen of eyebrows: Anastasia.

Voor de oogmake-up heb ik door de jaren heen een collectie Bobbi Brown eyeshadow verzameld. Palettes en singles die je in je eigen combinatie in bijbehorende doosjes kunt klikken. Ze gaan heel lang mee, geven precies genoeg intensiteit af en de kleuren vind ik erg mooi (in mat, shimmer of sparkle). Ik gebruik lichte roze, beige, taupe en bruintinten – nooit donker.

Ik ben dol op eyeliners, het liefst in een mooie felle tint met een glansje. Heerlijk vind ik het Twist Up potlood van Sephora. Ook heb ik heel simpele potloden van Kruidvat ontdekt. Mooie kleuren en goed houdbaar! Favoriet is de Midnight Blue Soft waterproof eyeliner.

Onder mijn ogen werkt ik het liefst met een licht goud/bronsachtig tintje met een glittertje of hoog glans. Superfijn is deze gel liner van Hema in bronze sparkle.

Als mascara heb ik een absolute favoriet, de Maybelline Sky High in zwart. Die heeft alles wat ik wil: veel volume, diepzwart, in een paar vegen klaar, blijft onberispelijk zitten en verwijdert makkelijk. Volgens mij is het een tubing mascara.

Net voor ik de deur uitga doe ik nog een veeg lipstick op, meer voor de hydratatie dan kleur. Lipstick blijft bij mij nooit zitten (ik zit de hele dag aan de thee en eet vaak). Ik geef meer aandacht aan mijn ogen – dus een simpele swipe vind ik oké. Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld een lipstick van Morphe, Tom Ford of gloss van Anastasia. Ik kijk meer naar de verpakking en de kleur kies ik altijd zo dicht mogelijk bij mijn eigen liptint. Mijn lippen zijn niet vol maar wel goed diep van kleur.

Verpakkingen vind ik sowieso belangrijk. Ik wil ook wat moois om naar de kijken – dat geeft een feestelijk, luxe gevoel!

Lees ook:

Lees ook