Hoe bevalt deze schoonheidsspecialiste de cleansing routine voor haar gevoelige huid?

05:46 - 03:27
luistertijd 05:46 - leestijd 03:27

Paula’s Choice werd in 1995 gelanceerd door Paula Begun. In 1975 werd Paula ontslagen van haar job als cosmetica consulente, omdat ze de waarheid vertelde tegen klanten over wat huidverzorging wel kan doen, maar ook wat het niet doet. Jaren later heeft ze een boek geschreven, was ze te gast bij Oprah Winfrey en kreeg ze “The Cosmetic Cop” als bijnaam. Een echte powerwoman dus!

Smart, safe beauty

Ook nu is het filosofie van het merk “Smart, safe beauty”. Op de website kun je dan ook uitgebreide informatie over hun producten en de gebruikte ingrediënten vinden. Transparant en to the point, precies waar ik van houd. Toen Monique voorstelde om Paula’s Choice te testen, zei ik natuurlijk volmondig “ja”. Ik testte twee cleansing producten in de Resist lijn en een masker uit de Skin Recovery lijn.

Resist Optimal Results Hydrating Cleanser

Waar ik echt niet tegen kan, is wanneer ik mijn gezicht gereinigd heb, het begint te trekken, rood ziet of droog aanvoelt. Mijn huid is van zichzelf heel gevoelig en zo’n reactie is dus mogelijk met zelf heel milde reinigers. 

Ik was dan ook aangenaam verrast dat mijn huid na het reinigen met de cleanser van Paula’s Choice helemaal niet droog of trekkerig aanvoelde. De textuur is smeuïg en zijdeachtig, wat heel zacht aanvoelt op mijn huid. De zijdeachtige creme textuur omhult mijn huid en zelfs nadat ik mijn huid met water heb afgespoeld, voelt deze nog steeds zijde-achtig aan.  De reiniger bevat groene thee extract en kamillebloesemextract, die als antioxidanten en kalmerend werken. Ideaal voor een gevoelige huid dus. 

Hoewel Paula’s Choice beweert dat de reiniger ook make-up verwijdert, had ik gemerkt dat er toch nog wat make-up restjes op mijn huid achterbleven en ik gebruik helemaal geen zware make-up. Daarom dat ik toch eerst aanraad om je make-up te verwijderen met micellair water of een make-up remover en nadien de huid te reinigen met Paula’s Choice. 

Shop hier online

Resist Weightless Advanced Repairing Toner

Met resveratrol en peptides. Chique woorden voor antioxidanten en lange kettingen van aminozuren, die de aanmaak van collageen en elastine bevorderen en de huid dus herstellen. Niacinamide werkt dan weer als een soort ontstekingsremmer op de huid en voorkomt uitbraak van puistjes. Als er al een puistje aanwezig is, dan zorgt het ervoor dat deze zo snel mogelijk weg is. Laatste ster ingrediënt in deze toner is hyaluronzuur, die voor hydratatie zorgt. 

De werking van een toner wordt vaak onderschat en het wordt vaak overgeslagen in een beauty-routine. Jammer, want een toner kan soms echt wel het verschil maken. De toner van Paula’s Choice heeft een waterige textuur en een heel zachte, aangename geur. Ik breng deze rechtstreeks op mijn handpalmen en vervolgens op de huid aan. Dit voelt voor mij veel aangenamer dan deze eerst op een watje aan te brengen. 

Wanneer ik na het aanbrengen in de spiegel kijk, zie ik (en voel ik) dat mijn huid mooi gehydrateerd is. Belangrijk is om de dagcrème aan te brengen terwijl de huid nog vochtig is, zo wordt de hydratatie optimaal behouden.

Shop hier online

Skin Recovery Hydrating Treatment Mask

Paula’s Choice raadt aan om dit masker heel de nacht te laten op laten. Persoonlijk vind ik dit niet aangenaam en heb ik deze als een gewoon masker 30 minuten laten zitten. Het is meer een voedend dan een hydraterend masker. 

Teunisbloemolie, olijfolie en fosfolipiden voeden en kalmeren de huidEcht een verschil na het gebruik van dit masker, zag ik niet. Door de vette textuur is deze ook niet direct mijn favoriet, maar iemand met een zeer droge huid kan zeker baat hebben bij dit masker.

Shop hier online

Mijn eindoordeel

Paula’s Choice heeft een zeer eerlijke prijs/kwaliteit verhouding. De producten bevatten hele mooie ingrediënten, die effectief werken. Op de website kun je meer uitleg vinden over elk ingrediënt apart en interessante artikelen lezen over de huid. Van het masker was ik minder fan, deze voelde te zwaar voor mijn huid. Helaas.

De textuur van de reiniger vond ik zeer aangenaam en zacht, dat geeft een gevoel van cocoon en luxe. De toner is mijn topfavoriet, omdat het resultaat onmiddellijk zichtbaar is. In het algemeen had ik veel plezier in het testen dan de producten van Paula’s Choice. Als je twijfelt om deze uit te proberen, zou ik zeggen: ga ervoor! 

Shop hier online

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook