Ja, het zit stevig in de kleur! Vindt Dian het prettig aanbrengen, de kleuren mooi en de verpakkingen fijn?

06:28 - 03:53
luistertijd 06:28 - leestijd 03:53

Vandaag maak ik kennis met make-up merk SHAB. SHAB is een afkorting van Shabnam, de naam van oprichtster Shabnam Ashkar. De make-up producten, denk aan lipgloss, lipstick, lipliners, mascara, eyeliner, oogpaletten en een highlight & blush palette, worden gemaakt met hoogwaardige ingrediënten.

Het merk staat voor duurzaamheid, kwaliteit, dier- en milieuvriendelijke producten, welke dan ook altijd veganistisch en cruelty free zijn. Maar nog belangrijker: SHAB staat voor geloven in je eigen schoonheid! Ik had niet eerder van het merk gehoord, dus ik ben heel benieuwd. Ik test een mooie oogschaduwpalette, een mascara en een drietal lipproducten. 

Smokey Topaz Palette

Het SHAB Smokey Topaz Palette bevat vier kleuren voor de ogen waarmee je een mooie (bruine) smokey eye kunt maken. Ik moet zeggen dat ik niet zo fan ben van de verpakking. Dit komt omdat ik ogen op een verpakking altijd wat goedkoop vind overkomen, het straalt niet per se luxe uit. Nu hoeft dat natuurlijk niet altijd, maar het palette kost €39,95, dus daarvoor had ik wel een iets meer classy uitstraling verwacht.

De kleuren in het palette zijn daarentegen echt super groot, dus je krijgt veel product voor je geld. Ik dacht eerst dat het een gezichtspalette was, maar dat is het dus niet. Ook hier vraag ik me wel af waarom de pans zo groot moeten zijn. Ik maak oogschaduwkleuren van ‘normale’ grootte al niet op, laat staan deze. Daarentegen zijn het wel echt go-to kleuren, dus ik kan me voorstellen dat dit wel een palette is die voor veel mensen er dagelijks bij wordt gepakt.

Anyways, laten we de kleuren eens testen! Ik gebruik ze alle vier voor een mooie soft smokey look. De oogschaduws zijn intens gepigmenteerd en geven geen fall-out. Dit vind ik een groot pluspunt omdat dit bij donkere kleuren vaak wel voorkomt. De kleuren zijn mooi te blenden en eventueel op te bouwen. De shimmer glanst mooi en de matte kleuren worden niet vaag. Ik ben super onder de indruk van de kwaliteit!

4D Lash Mascara

Ik maak de ooglook af met de SHAB 4D Lash Mascara. Dit is een dubbelzijdige mascara waarmee je twee verschillende wimperlooks kunt bereiken. De ene kant zorgt voor volume, de andere kant meer voor krul en lengte. Online lees ik dat de mascara niet verzwaart of afbrokkelt, dat de formule luchtig is en dat het je de meest intens gekleurde wimpers geeft.

Ik test eerst de mascara met het langwerpige, gedraaide borsteltje. Deze kant is heel mooi. Het geeft veel volume, separeert de wimpers netjes en geeft een waanzinnige krul. Mijn wimpers blijven lang omhoog staan. Ik ben fan van de look.

De andere mascara heeft een wat gekker borsteltje met een bolletje aan het uiteinde. Ik geloof dat deze mascara bij mij helaas uitgedroogd was, want er kwam echt geen pigment vanaf. Ook vond ik dat bolletje best vervelend aanbrengen, ik was bang dat hij steeds in mijn oog terechtkwam. Een resultaat is er dus niet echt en een eerlijke mening kan ik niet geven, want ik denk dus dat die van mij gewoon niet goed was. Helaas! 

Lipliner – Red Wine

We maken de look af met de lippen! Ik breng eerst de SHAB Lipliner in de kleur Red Wine aan. Deze liners helpen je lippen te vormen en voller te maken voordat je een matchende lipstick aanbrengt. Alle SHAB lipliners hebben dezelfde kleuren als de liquid matte lipsticks van het merk, zodat je altijd een power duo op hebt. 

De liner is super creamy en smooth om aan te brengen. Hij voelt heel comfortable aan en glijdt zo over mijn lippen. Hij geeft ook een mega gepigmenteerde kleur af, waardoor je wel heel precies moet aanbrengen. De kleur heet ‘Red Wine’, maar ik vind hem hiervoor toch behoorlijk roze. 

Ik ben benieuwd hoe de lipstick eruit ziet!

Liquid Matte Lipstick – Red Wine

De SHAB Liquid Matte Lipstick is een matte, hydraterende lipstick die als satijn moet voelen op de lippen. Door de voedende formule droogt het je lippen niet uit, maar voorziet het juist van 24 uur durende hydratatie. Ik test wederom de kleur Red Wine, let’s see!

Ook dit product is weer mega gepigmenteerd en dekkend. Opvallend is dat je overal echt maar één laagje van nodig hebt, superfijn! Ik vind hem niet helemaal matchen met de lipliner, deze is roder. Het geeft wel een mooie matte finish die je (inderdaad) niet voelt zitten. De lipstick is ook transfer proof, hij geeft dus niet af.

Lipgloss

Als laatste test ik een SHAB Lipgloss. Dit is een exclusieve, holographic lipgloss die het effect van glanzende diamanten op de lippen geeft. Door de speciale bi-colour werking creëert het een mysterieuze glans. Ook zorgen speciale lichtreflecterende deeltjes in de formule ervoor dat de lippen voller ogen. 

Ik vind de gloss heel mooi. Hij voelt lekker aan op de lippen, is absoluut niet plakkerig en heeft echt een unieke kleur. Je ziet gouden glitter, maar ook roze. Het is mooi natuurlijk en ik zou deze er zeker vaker bijpakken. Helemaal verliefd! 

Mijn eindoordeel

Ik heb gemixte gevoelens, maar over het algemeen ben ik erg positief. Zeker over de kwaliteit van de producten en het pigment zelf. De verpakkingen en uitstraling van het merk zijn persoonlijk niet helemaal mijn ding en het is jammer dat de mascara uitgedroogd was, maar verder mag ik niet klagen. 

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening. Al eens producten van SHAB geprobeerd? En zo ja, wat is je mening? 

Lees ook:

Lees ook