Een droge huid kun je heel goed onder controle houden, met deze tips van de huidexpert en doe die DNA huidtest!

05:45 - 03:27
luistertijd 05:45 - leestijd 03:27

Met de winter voor de deur, zal jij je droge huid extra aandacht moeten geven. Je huid wordt trekkeriger en ruwer. Je huid kan zelfs kleine barstjes vertonen. Het zijn je genen die bepalen welk huidtype jij hebt. Oké, allemaal leuk en wel, maar wat kan je ermee! We hebben werkzame tips die jouw huid echt gaan verzachten deze winter.

Je aanleg (je genen) bepaalt grotendeels je huidtype: de hoeveelheid vetstoffen en het vermogen van je huid om vocht vast te houden. Daarnaast heeft lifestyle een grote impact. Vooral op dat terrein kun je winst boeken. Huidexpert Mardge Pascaud vertelt!

Beauty innovator en skinexpert Mardge Pascaud van Pascaud Beauty Innovations

Doe een DNA test van je huid

Het begint al met een gedegen DNA test van je huid. Ja, dit is tegenwoordig mogelijk en het geeft je echt veel inzicht. Zowel Monique als Anastasia bij BeautyJournaal hebben de Pascaud DNA test al eens gedaan. Hierdoor leerde Monique waarom ze eigenlijk rimpelt, maar wel ‘uitzakt’ en kwam Anastasia erachter dat haar huid veel gevoeliger is dan ze voor mogelijk had gehouden. Met afname van wat wangslijm met een wattenstaaf kan gecheckt worden hoe het zit met jouw genetische huideigenschappen.

ua-skincaud

Reinig je gevoelige huid als een zijden blouse

 Het ‘goede nieuws’ is dat er ook andere oorzaken zijn voor een droge of gevoelige huid die je eenvoudig zelf kunt beïnvloeden. Zoals je omgevingsfactoren.

Gebruik luchtbevochtigers

Airconditioning is per definitie uitdrogend voor de huid dus als je in een airco omgeving moet werken probeer dan de lucht wat extra te bevochtigen. Hetzelfde geldt voor een omgeving die verwarmd wordt met radiatoren of kachels. Een luchtbevochtiger is dan zeker geen luxe en voorkomt ook geïrriteerde droge ogen en luchtwegen. Zet er zeker een op je slaapkamer zodat je ‘s nachts niet verder uitdroogt.

Kies voor lauwwarm water

Ua-reinigen

Een andere oorzaak kan veel wassen en douchen of het niet op de juiste wijze reinigen van de huid zijn. Reinig je huid als een zijden blouse. De reiniging moet met beleid gebeuren, bij lage temperatuur en met een mild wasmiddel.

Met elke wasbeurt verdwijnen er vetstoffen en beschermende stoffen van je huid. Door veel of verkeerd te reinigen maak je de barrièrefunctie van de huid stuk en verwijder je ook de goede bacteriën die je huid juist gezond houden. Minder vaak en minder heet douchen kan al heel veel schelen. Gebruik hiervoor ook alleen een douche olie, zoals de Milky Bath & Shower Oil. En natuurlijk zou insmeren na het douchen een standaard moeten zijn.

Rustig aan met reinigen

Gebruik bij voorkeur alleen ’s avonds een milde reiniger die je afspoelt met water en niet schuimt. Gebruik zeker geen natte reinigingsdoekjes. Ze bevatten te veel conserveringsmiddel en parfum.

Fijne cleanser tips

Echt geschikt voor jouw huid is een melkachtige oliereiniger zoals de Pascaud Cleanser of een rijke balsem zoals de Pascaud Cleansing Balm. Deze zijn opgebouwd uit plantaardige oliën. Gebruik ook maar liever geen tonic of lotion. Het is niet nodig en kan een vorm van alcohol bevatten die uitdrogend werkt. Een hydraterende spray zoals de Rehydra Spray is beter omdat dit licht vernevelt, of een vochtherstellend serum.

Een balsem is ideaal als je huid gevoelig is maar ook makkelijk puistjes ontwikkelt. Omdat een balsem dikker is en je hem echt moet inmasseren, bereik je ook de poriën meer in de diepte.

Verzorging van je huid

 Kies altijd een crème die geschikt is voor een droge huid. Bij voorkeur een product zonder parfum, zoals de Pascaud DNA Cream. Een droge huid kan namelijk nog sneller reageren op (onnodige) toevoegingen in cosmetica.

Waarom water in olie?

Is het erg koud, of ga je op wintersport, kies dan voor een water in olie basis-emulsie. Dit betekent dat in de structuur het water zich aan de binnenkant bevindt, en de olie aan de buitenkant. Het voelt ook veel comfortabeler aan bij een droge huid. Het omgekeerde heet een olie in waterbasis: het water zit aan de buitenkant. Bij erg lage temperaturen kan dit een bevriezingsgevoel op de huid geven.

Voeden van binnenuit

Denk ook aan je droge huid vanuit de binnenkant van je lichaam. Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt: met water en waterrijke voeding. Zorg dat je ook voldoende gezonde vetstoffen binnenkrijgt, uit voeding en/of suppletie, zoals met de Pascaud Skin XDR suppletie voor een zuivere, soepele huid.

Bekijk ook onze video gesprekken met Mardge Pascaud!

Hoe maak je nou echt goede skincare? Mardge vertelt hoe ze dat doet….

Mardge ontwikkelde Circadia: een huidverzorgings – en suppletie relax lijn: wat zit erin en werkt het?

En verder…..

Lees ook