Wat een prettige producten, biologisch, en voor een heel vriendelijke prijs!

05:56 - 03:33
luistertijd 05:56 - leestijd 03:33

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Als je bij Holland & Barrett winkelt, heb je vast al eens kennisgemaakt met de producten van Dr. Organic. De naam zegt het al: huidverzorging op biologische, plantaardige basis. Aloë Vera is de basis van alle producten, in plaats van water. Het assortiment is nu uitgebreid met drie nieuwe gezichtsverzorgingsproducten, de Pro Collagen+lijn. Laten we het merk eens van dichterbij bekijken, want het is de moeite waard in het uitgebreide landschap van organic skincare!

Dr. Organic is in 2008 opgericht door twee Engelsen die hun sporen al in de gezondheidsbranche, met voedingssupplementen op basis van Aloe Vera: Steve Quinn en Fred Withcomb. Het is bijzonder om te zien hoe het bladersap van deze plant terrein heeft gewonnen in huidverzorging. Geen plantaardig materiaal is zo hydraterend, verzachtend en helend voor de huid. Maar er zijn meer heilzame stoffen waarvan het merk gebruikt maakt: trea tree bijvoorbeeld, echinacea en Manuka honing.

Shop hier online

 

Het credo is: ‘we ontwikkelen geen producten met een actief werkzame stof erin, we gebruiken deze mooie stoffen om er een product mee te maken.’ Kortom: de werking van de heilzame stoffen staat centraal. De keuze voor plantaardig en biologisch is omdat de founders geloven dat een gezonde geest in een gezond lichaam woont. En dat de producten die je op je huid smeert net zo zuiver zijn als de voeding die je eet.

De lijn van Dr. Organic bestaat uit maar liefst 146 producten. Van tandpasta en deo tot haarverzorging en gezichtsverzorging. Nieuw is dus de Pro Collageen+lijn. Een moisturizer voor drie verschillende huidtypen. En je raadt het al: collageenstimulatie is de focus. Helemaal passend in de tijdgeest!

De drie crèmes bevatten hetzelfde ProCollagen Complex dat bestaat uit extract van zwarte bes blad dat rijk is aan antioxidante stoffen die helpen elastine en collageen te beschermen. Er zit biotine (vitamine B8) in en hyaluronzuur. Biotine is betrokken bij de aanmaak van elastine en hyaluronzuur is natuurlijk een prachtige vochtbinder die de huid soepel en glad houdt. Ook bevat deze cocktail stoffen uit arganpitten die rijk zijn aan eiwitten die een huidaanspannende werking kunnen geven

Dr. Organic belooft dat je huid na vier weken gebruik aanzienlijker gladder zal aanvoelen, maar ook steviger.

Waarin onderscheiden de drie crèmes zich?

Pro Collagen+ Anti-Aging Moisturiser met Black Pearl Complex is een ideaal product voor alle huidtypen. Zwarte parel stofjes zitten vol mineralen. Het draagt bij aan een heerlijk zachte huid met een mooie glow. Samen met het ProCollagen Complex heb je een ideaal serum om bij te dragen aan het soepel en stevig houden van je huid.

Shop hier online

 

Pro Collagen+ Anti-Aging Moisturiser met Dragon’s Blood – ja, hoe leuk klinkt dat! – is vooral een ydraterend en herstellende crème. Het is ideaal voor de drogere en gevoeliger huid. Dragon’s Blood is een exotische, rozijnachtige vrucht die krachtige antioxidanten bevat. Het heeft een kalmerend effect op een huid die tekenen van roodheid laat zien. Samen met het ProCollagen Complex geeft het een fijne, rustiger huid met een anti-rimpel effect.

Pro Collagen+ Anti-Aging Moisturiser met Probiotische Melkproteïnen (Bifidus) is vooral een verzachtend om je huid weer in balans te brengen. Het is ideaal voor de gemengde en de vette huid. De eiwitten uit melk remmen onzuiverheden op dit huidtype af. Ideaal dat het ProCollagen Complex meteen daarbij helpt om de veerkracht van je huid te bewaken.

Zoals alle producten van Dr. Organic bevat Pro Collagen+geen parabenen of andere synthetische conservering, SLS (SodiumLauryl Sulfaat) en kunstmatige kleurstoffen. De producten bevatten plantaardige stoffen van biologische teelt. Aloë Vera is basis van elk product.

Tried & tested!

Natuurlijk moesten we zelf ook de beleving van deze crèmes ervaren. Monique zocht er een uit: de anti-aging crème met Dragon’s Blood. Monique vertelt: ‘Nee, je krijgt er geen rode, gele of groene huid van. Gif zit niet in deze producten;-) De crème zit in een fijne pompverpakking waarin ook een goed gedoseerde hoeveelheid komt.

‘Het voelt wat balmachtig aan bij het aanbrengen en laat ook een balmachtig laagje achter op de huid. Dit voelt echt zalig aan, als je huid wat droger en gevoeliger is. Zeker ook wanneer het binnenklimaat droog is. Het huidgevoel blijft de hele dag comfortabel, ik ervaar geen overbodige glim. Ik moet je er stiekem bij vertellen dat ik het ook over mijn handen uitsmeer en decollète en onderarmen, juist vanwege de comfortabele huidgevoel;-)

Wat een plezier heb je van dit zo betaalbare biologische huidverzorgingsproduct. Leuk om te zien is dat het op de website van Holland & Barett ook zulke positieve gebruikerservaringen heeft.

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook