Authentic Beauty Concept, Pepe Jeans, Morphe, Olcay Gulsen, Vichy, Medex

09:43 - 05:50
luistertijd 09:43 - leestijd 05:50

De maandfavorieten van oktober staan weer voor je klaar! Het BeautyJournaal testpanel heeft haar best gedaan om een leuke selectie van nieuwe, en vooral favoriete producten samen te stellen. Doe je lekker inspiratie op?

Uitgever en journalist Monique: Authentic Beauty Concept Amplify Cleanser

Een zalige shampoo voor fijn haarf, zonder sulfaten (SLS- sodium laureth sulfaat is vervangen door een mildere plantaardige variant: Sodium C14-16 Olefin Sulfonate) en siliconen. Het is een lighweight shampoo die je fijne haar niet verzwaard, maar het absoluut een voller haargevoel geeft. Ik vind het knap!

De shampoo heeft een fijne citrusachtige geur. Hij schuimt romig, maar droogt mijn haar niet uit. Zelfs zonder conditioner voelt het zacht aan. Echter kan mijn grijze fijne haar wat pluizen in de lengten, dus het gebruik van een conditioner is voor mij een must. In deze serie vind je daavoor een hele fijne: Amplify Conditioner, en ook in sprayvorm voor droog haar.

Ik had een miniatuur mee op reis, en ontdekte hoe fijn het is. Ik heb snel een full size besteld!

Vind hier een salon in jouw buurt voor shopping

 

Beautyliefhebber Dian: Pepe Jeans Bright Eau de Parfum

Het is weer tijd voor een nieuwe geur! Elke dag een andere het liefst, maar deze van Pepe Jeans mag wel wat vaker op mijn huid chillen. De nieuwe Pepe Jeans Bright Eau de Parfum is een vrouwelijke geur waarin mandarijn wordt gecombineerd met geurnoten van gember. Wittte pioen en jasmijn vormen het hart en de basis rust zich op witte muskus en crèmig sandelhout.

Dit parfum is 100% vegan en is voor 90% gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het flesje is recyclebaar en heeft ook nog eens een herbruikbare spray cap. Alleen een refill kopen nadat je eerste flesje op is? Dat kan dus!

De bloemengeur komt het meeste naar boven in dit parfum en daar houd ik wel van. De geur is zoet, maar niet overdreven ‘hoofdpijn’ zoet. Hij blijft lang aanwezig en combineert het frisse met het fruitige en tegelijk ook crèmige mooi. Ik vind het een aanrader! Vanwege de vriendelijke prijs is hij ook heel leuk om cadeau te doen.

Shop hier online

 

Harriet: Morphe x Maddie Ziegler always online gel liner + sharpener

Ik ben fan van gekleurde oogpotloden, omdat je daar subtiel en met veel variatie een leuke oog make up mee kunt maken. Langs de bovenste oogwimpers zet ik vaak een lijntje in een koper-bruintint, paars/bordeaux (mooi bij groene ogen!), kaki groen of in de zomer een fellere tint als accent. Langs de onderste wimpers altijd een lichtere tint, in een metallic kleur en het liefst ook nog met een sparkle. Dat geeft je ogen net wat extra!

Mijn goudkleurige oogpotlood was net op en niet meer verkrijgbaar dus ik was blij om tegen de eyeliner van Morphe aan te lopen (in de winkel in de Klaverstraat) in de kleur Golden Hour. Een mooie metallic gouden kleur in een twist-up eyeliner die goed over de huid glijdt en blijft zitten zolang je wil.

Ik vind twist-ups veel fijner dan een houten potlood omdat je deze meestal niet hoeft te slijpen.  Wil je dat toch doen voor een extra scherpe punt, dan zit de  puntenslijper in het potlood verwerkt! Er is ook nog een mooie paarse en een donker blauwgroene tint verkrijgbaar, beiden met een subtiel glittertje. Mooi!

Let op: Omdat het speciale collectie en een samenwerking betreft is de eyeliner beperkt verkrijgbaar! Te koop bij Morphe, online of in de winkel voor €7,50.

Shop Morphe hier online

 

Make-up artist Lydia: OLCAY GULSEN Eye Glam Oogschaduwpalette

Een superfijn oogschaduwpalette met 6 goed gekozen neutrale warme kleuren. Van beige tot glanzend goud en donkerbruin. Geschikt voor een naturel of smokey look met een glow.

Het palette heeft een mooie kartonnen verpakking. Geen plastic, compact en lichtgewicht dus ook fijn voor in de handtas. En voor in mijn visagie tas. Ik sleep al zo veel mee. Het is compact en ik vind de combinatie van kleuren heel goed gekozen. Er zitten vier matte kleuren in voor een naturel of meer smokey look. Plus 2 tinten goud/koper glanzende glitter highlighter voor een glowy look. Met maar 6 tinten kun je dus met gemak meerdere looks creëren!

Ze hebben een fijne textuur, de oogschaduw is crème-achtig, poederachtig en voelt zacht en licht aan op de huid. Ze brengen makkelijk aan met een kwastje, kruimelen niet, zijn makkelijk te blenden ook in meerdere laagjes op te bouwen voor extra intensiteit. Daarnaast blijven ze uitstekend zitten.

Voor een mooi kleurverloop breng je als eerste een lichte tint aan op het gehele ooglid. Breng vervolgens een donkerdere kleur aan aan de buitenkant van het bewegende ooglid en blend dit uit naar binnen. Voor een vleugje shine voeg je in het midden van het ooglid (ter hoogte van je pupil wanneer je recht naar voren kijkt) één van de tinten met glitter finish toe.

Het palette bevat de volgende kleuren: Base, Smooth, Arch, Smoke, Gold Highlighter en Natural Highlighter.

Shop hier online

 

Gerti: Vichy Minéral 89 Eyes

Mijn favoriet van oktober is Vichy Minéral 89 Eyes. Dit is een mooi dun oogserum. Het is dun, dus ik noem het geen crème. Het serum hydrateert en verzacht door hyaluronzuur gecombineerd met glycerine, shea butter en Chlorella Vulgaris Extract. Maar dit serum is vooral interessant door de cafeïne.

Cafeïne trekt bloedvaten samen en daardoor kunnen kringen minder lijken. Het is een tijdelijk effect en werkt alleen tegen kringen  die veroorzaakt worden door dunne huid waardoor onderliggende vaatjes zichtbaar worden. Cafeïne werkt niet tegen kringen die genetisch zijn.

Of het serum nu echt werk tegen  kringen  weet ik niet, maar de huid rond mijn ogen ziet er fris uit. Ik vind het ook prettig dat het zo dun is. Ik hou niet van vette crèmes rond mijn ogen. Daarbij gebruik ik al mijn gezicht serums en crèmes ook rond mijn ogen. Ik heb geen dikke crème nodig. Daarnaast is Vichy Minéral 89 eyes betaalbaar, ook leuk voor de portemonnee.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Medex Causaal Deodorant

Deodorant vind ik altijd zo lastig! Ik wil geen spuitbus, want dat prikt na het scheren. Rollers vind ik niet hygiënisch. Het zweten vind ik op zich niet erg, maar ik vind het niet fijn als je het ruikt. Vaak komt dat ook door ‘oud zweet’ wat in je shirt is blijven zitten, ook na het wassen.

Ik heb de deo crème van Medex geprobeerd. Je bouwt het in het begin op door het wat vaker te gebruiken, maar al snel hoef je het maar 1x in de 5-7 dagen te gebruiken. Je blijft wel gewoon zweten, wat goed is natuurlijk (het moet er toch uit) maar je hebt geen zweet geur meer, ook niet van als je je t-shirt de volgende dag weer zou dragen!

Er wordt een spateltje meegeleverd, dus het is heel hygiënisch! De geur is heel fijn, zacht, neutraal. Het overheerst  je parfum geur dus niet. Soms heb je van die spuit deos die zo ontzettend sterk ruiken dat je geen parfum meer hoeft op te spuiten, dat vind ik niet fijn.

De deo kost €24,90 voor een pot van 20ml, maar je kan ongeveer 6 maanden met het potje doen, dus dat is omgerekend net zo, of misschien zelfs wel goedkoper dan een deo die je dagelijks gebruikt.

Kort samengevat: Ik heb veel verschillende deos geprobeerd, van goedkoop tot duur, maar niets werkte zo goed als deze ‘Causaal Deodorant’ van Medex! Ik wil nooit meer een andere deo. Unieke, milde & natuurlijke deodorantcrème 5 tot 7 dagen vrij van transpiratiegeur! De bacteriën die de transpiratiegeur veroorzaken worden door de werkstoffen aangepakt. Behoudt zijn activiteit, ook na contact met water. Sluit de poriën niet af en vlekt niet. Ook geschikt als voetdeodorant. Geschikt voor ieder huidtype en vrij van microplastic, parabenen, alcohol, aluminium, dierlijke ingrediënten. Het product is dus vegan!

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook