Lieke geeft drie hele goede tips voor moderne, veilige haarkleuring!

02:41 - 01:36
luistertijd 02:41 - leestijd 01:36

Een lezeres mailt ons dat haar semi-permanente hennacrème minder goed pakt de laatste tijd. Ze vraagt zich af of ze naar een donkerder kleur moet gaan. Het haar begint ook meer uit te drogen. Echter durft ze niet over te stappen op ‘gewone’ haarkleuring. Vroeger werd haar haar daar namelijk heel droog van.  Ze vraagt zich af of er nieuwere en betere producten zijn?

Wella haarkleuringsexpert Lieke Stout geeft advies:

Henna opent de haarschubben minder…

‘Ik ga er even vanuit dat het haar grijzer wordt en dat dat de reden is dat je hennakleuring minder goed pakt. Doordat het haar witter wordt, heeft het steeds meer kleurpigment nodig om goed ingekleurd te worden. Henna werkt op natuurlijke pigment basis zonder de toevoeging van chemie (bijvoorbeeld ammonia) om de haarschubben te openen, daardoor kan het pigment minder diep in het haar dringen en vindt er automatisch ook minder kleurverandering plaats.

Mijn advies is om je haar te laten kleuren met professionele kleurproducten, deze bevatten altijd de beste typen kleurpigmenten en de haarstylist kan de kleuring op maat maken voor wat jouw haar nodig heeft.

Natuurlijke kleuring EOS met 50% dekking

Binnen Wella Professionals hebben we ook een natuurlijke kleuring,  genaamd EOS, die voor 89% uit plantaardige pigmenten bestaat. Op basis van Henna, Casia en Indigo. Dit kleurproduct wordt geactiveerd door warm water en hier vindt dus verder geen chemie plaats. EOS biedt 50% dekking op iedere haarstreng dus dat betekent dat de kleuring altijd nog wel iets transparant blijft.

Kleuring met 50 tot 100% dekking Color of Touch of Koleston Perfect

Je kunt ook kiezen voor demi permanent of permanente kleurlijnen binnen Wella Professionals zoals Color Touch of Koleston Perfect. Deze bieden van 50 tot 100% dekking op iedere haarstreng. Ze bevatten een technologie voor superieure haarbescherming voor gezond uitziend haar met een mooie glans.

Deze kleurlijnen bieden meer diversiteit in kleurnuances en het haar kan er dus beter dekkend mee gekleurd worden. Het is net wat jou het meeste aanspreekt. Je kunt je het beste laten adviseren bij een Wella Professionals salon. Kijk op www.wella.nl bij de salonfinder voor een salon bij jou in de buurt.  

Succes! Lieke

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook