Een spannende bindweefselmassage van bindweefselspecialiste Charley Huf!

04:40 - 02:48
luistertijd 04:40 - leestijd 02:48

Vetcellen laten bevriezen, vetweefsel weg laten zuigen of je in laten pakken in een luchtdrukpak: het hoeft allemaal niet. Want met de Tummy Tuck Lift op de menukaart van de bindweefselspecialist schijn je ook al na één behandeling centimeters te verliezen. Dat wilde ik natuurlijk met mijn eigen ogen zien.

Tummy Tuck Lift

Een gezondere leefstijl, core-trainingen, buikspieroefeningen en cryolipolyse: ik heb meerdere dingen geprobeerd om mijn buik wat platter te krijgen. Want als je ouder wordt of ooit bevallen bent wordt het gewoon slap. En die slapte irriteert me. Vooral nu de handles in de taille veel moeilijker weg te werken zijn dan vroeger. Dus toen ik hoorde dat mijn favoriete bindweefselspecialiste Charley Huf een nieuwe behandeling aan haar menukaart had toegevoegd, de Tummy Tuck Lift, werd ik getriggerd.

Haar buiklift is een laagdrempelige behandeling, speciaal voor vrouwen met een verslapte buik. Of vrouwen met striae. Of vrouwen met de zogenoemde baby belly na de bevalling. Nou ja, voor iedereen die een mooiere en strakkere buik wil.

Flauw gevallen

De treatment bestaat uit een aantal handelingen: een peeling, verschillende bindweefselmassages en een pakking. Alle producten die tijdens de behandeling worden gebruikt komen uit de lijn Body Strategist van Comfort Zone. Doe je dit zes keer, dan kun je er zeker van zijn dat je buik er weer strakker uitziet en je taille weer slank, maar ook na één keer schijn je al centimeters te verliezen en wel degelijk effect te zien.

Ik ben dus heel nieuwsgierig, want daar geloof ik eigenlijk niks van. Maar ik ben wel huiverig voor het masseren van de buik. Tijdens een CoolSculpting-behandeling in een kliniek ben ik namelijk ooit flauw gevallen. Dus ik ben gevoelig als het op mijn buik aankomt. Ik kwam destijds weer in de behandelstoel bij met een paniekerige specialiste die in mijn gezicht stond te slaan.

Niet ontspannend

De Bindweefselbar heeft deze behandeling ingevoerd, omdat eigenaresse Charley vindt dat er eigenlijk heel weinig nazorg is voor de bevallen vrouw. Een moeizame bevalling of een keizersnede brengt toch de nodige schade of littekens met zich mee. Voor mij is deze behandeling het startsignaal van het plan om mijn buik weer wat platter te krijgen na de zomer. We meten mijn omvang om te kijken of de behandeling straks iets teweeg heeft gebracht. Deze is 93,5 centimeter.

Nou kom ik in de behandelkamers van Charley al direct tot rust, maar het eerste gedeelte van deze behandeling is natuurlijk niet echt ontspannend. Ik lig op mijn zij wanneer er als eerste een AHA-peeling van glycol- en melkzuur van Comfort Zone wordt aangebracht en er door middel van cupping cups en het shaping board gemasseerd wordt. Ik kan het makkelijk hebben hoor, heel pijnlijk is het niet. Ik zou het eerder als onprettig willen omschrijven.

Het bindweefsel van beide tailles wordt volledig los gemasseerd, waarna de thermale modderpakking op de buik wordt aangebracht. De inwerktijd van de modder is vijftien minuten, dus gedurende die tijd krijg je een lymfatische boost door middel van een massage van de lymfepoorten, zodat deze worden ‘geopend’ en de flow van het lymfevocht optimaal is. Dit is wel een fijn moment om even de ogen te sluiten en te ontspannen.

Omdat er vervolgens goed gedronken dient te worden om de gifstoffen af te voeren, drink ik na de behandeling direct een kopje thee. Ondertussen meten we opnieuw mijn omvang. Deze is na de behandeling 92 centimeter, dus ik ben 1,5 centimeter kwijt na slechts één behandeling.

Aandacht voor de golden scar

Voor de Tummy Tuck Lift kun je vanaf zes weken na een bevalling bij de Bindweefselbar terecht. De Tummy Tuck Lift is los te boeken voor € 59,- (60 minuten), maar bestaat uit eigenijk uit zes behandelingen, waarvan drie van 30 minuten en drie van 50 minuten, inclusief peeling, serum en pakking. Deze reeks kost 417,- euro.

Behalve de buiklift biedt de Bar ook de AfterCare C-behandeling aan, een behandeling om de golden scar, de keizersnede, te behandelen. Het einddoel van deze behandeling is het verzachten van het litteken, zodat er in de toekomst minder klachten ontwikkelen.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook