Vroegtijdige liplijntjes hebben een andere oorzaak, maar je kunt ze beter wel aanpakken....

03:02 - 01:49
luistertijd 03:02 - leestijd 01:49

Onlangs stelde een lezeres ons de vraag of je op je 27ste al liplijntjes kunt hebben rond de mond. Plastisch chirurg Frank Niessen geeft uitleg.

frank niessen‘Als je op die leeftijd al zichtbare lijntjes boven de bovenlip hebt, dan moet dat wel een genetisch probleem zijn. Het is dus overerfelijk, want dit zie je echt niet vaak.

Als je in deze situatie zit, betekent dat ook dat je overal in het gezicht sneller zal verouderen. Het is ook belangrijk om absoluut niet te roken. Door het zuigen aan een sigaret span je telkens mechanisch je mondspieren aan.

Mocht je dit toch al op jongere leeftijd ervaren, kan het zinvol zijn om al peelings te doen en eventueel voorzichtig met laserbehandeling te beginnen. De groeven van de rimpels worden door laser als het ware uitgesleten waardoor de lijntjes minder diep worden. Ook wordt de aanmaak van nieuw elastisch weefsel gestimuleerd.

Wees wel heel voorzichtig met UV-straling. Je kunt gemakkelijker pigmentvlekjes krijgen waar gelaserd is en peelings gedaan zijn.

Omdat er blijkbaar al sprake is van een verslappende huid zou ik minder snel voor injectables kiezen. Je zou eventueel wel kunnen overwegen de huid daarboven iets strak te laten trekken, door een plastisch chirurg. De kwaliteit van de huid is bepalend voor de behandeling.’

Heb jij een vraag aan Frank Niessen? Mail hem via ons contactformulier, o.v.v. Frank. Je krijgt persoonlijk antwoord. 

Hoe kun je mooi opereren maar wel met minder littekens? In deze film laat Frank Niessen dat zien, voor het gezicht:

 

Hoe pas je een liplift toe bij een te smalle bovenlip? Frank Niessen laat het in deze 1 minuut-video zien:

 

Hoe lift je neerhangende mondhoekjes, zodat je weer vrolijker kijkt, volg deze operatie uitgevoerd door Frank Niessen:

 

Lees ook met Frank Niessen:

Lees ook